مدیرکل چای شمال در گفتگو با مهر، با اشاره به افزایش 40 درصدی مصرف چای تولید داخل در کشور گفت :میزان چای خشک تولیدی در سال گذشته بالغ بر 35 هزار تن بوده است که حدود 33 درصد از سهم بازار چای مصرف کشور را به خود اختصاص می داد که در سال جاری با افزایش روند استحصال چای خشک حدود 40 درصد از بازار مصرف چای کشور را چای داخل به خود اختصاص خواهد داد.
فرح ایرانفر، با اشاره به میزان خرید برگ سبز چای در سال جاری، بیان کرد :میزان خرید برگ سبز چای از ابتدای فصل بهره برداری تا پایان مرداد ماه سال جاری در استان های گیلان و مازندران معادل 136 هزار تن برآورد می شود که در مقایسه با سال قبل حدود 20 هزار تن افزایش تولید برگ سبز چای گزارش شده است.
وی افزود: در سال گذشته از میزان 155 هزار تن برگ سبز چای خریداری شده حدود 35 هزار تن چای خشک استحصال شد و پیش بینی می شود در سال جاری با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی و رویکرد مثبت چایکاران درزمینه احیاء و نوسازی باغات چای شاهد افزایش استحصال چای خشک به میزان 40 هزار تن باشیم.
ایرانفر، با اشاره به پرداخت مطالبات چایکاران در سال جاری، اظهار داشت :مطالبات چایکاران در قبال ارائه برگ سبز چای به مراکز و شعبات خرید سازمان تعاون روستایی گیلان از ابتدای فصل بهره برداری تا پایان تیر ماه سال جاری به مبلغ 25 میلیاردو 900 میلیون تومان پرداخت شده است.
به گفته وی درصورت تداوم خرید برگ سبز چای از چایکاران طی ماههای آتی در استان های شمالی کشور و تامین اعتبارات لازم از سوی سازمان مرکزی تعاون روستایی مطالبات چایکاران متعاقبا پرداخت خواهد شد.
مدیرکل چای شمال، افزود: واردات چای در شکل غیر قانونی، قاچاق ونیز از مبادی غیررسمی آثار مخربی را بر پیکره صنعت چای کشور وارد می کند و موجب دلسردی چایکاران و رکود بازاریابی صاحبان صنایع چای سازی و اتلاف سرمایه آنان خواهد شد لذا حمایت ویژه از این صنعت در صورت تصویب قوانین و مقررات مقابله با قاچاق چای که ضامن این صنعت باشد جهت پویایی و بقای صنعت چای کشور درآینده امری اجتباب ناپذیر است.
وی در پایان بر ضرورت برنامه ریزی واردات قانونی ورسمی چای براساس نیاز مصرف سرانه کشورتاکید کرد.
نظر شما