به گزارش خبرنگار مهر، وزیر بازرگانی در جمع خبرنگاران در خصوص صدور شناسنامه فرش دستباف و ادعاهای مطرح شده از سوی برخی شرکت های خصوصی گفت: تنها یک شرکت از بخش خصوصی مدعی است که وزارت بازرگانی باید صدور شناسنامه فرش دستباف را به این شرکت بسپارد که در این راستا، جلساتی نیز با مدیرعامل این شرکت برگزار شده است.
وی افزود: صدور شناسنامه فرش یک بحث حاکمیتی بوده و نیاز به راه اندازی سیستم های ایمن دارد. چراکه این مرکز صادرکننده شناسنامه فرش اهمیت مرکز ثبت اسناد کشور را دارد.
میرکاظمی گفت: عملکرد این مرکز باید از لحاظ حقوقی در کشورهای هدف صادراتی فرش دستباف ایران قابل دفاع باشد. ضمن اینکه تسلسل صدور شناسنامه و امنیت لازم برای آن، نیز نباید فراموش شود.
به گفته وزیر بازرگانی، مرکزیت صدور شناسنامه فرش دستباف در اختیار مرکز ملی فرش به عنوان یک مجموعه حاکمیتی باقی خواهد ماند. اما واگذاری عملکرد و اجرای این طرح می تواند در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
میرکاظمی گفت: تنها یک شرکت از بخش خصوصی مدعی است که باید بخش حاکمیتی این طرح را در اختیار قرار گیرد که به اعتقاد وزارت بازرگانی این پیشنهاد صحیح نیست. البته شرکت توسعه صادرات و سنجش فرش دستباف که مدعی این امر است می تواند مانند سایر شرکت ها بخش اجرای این طرح را متقبل شود.
میرکاظمی ادعای شرکت توسعه صادرات و سنجش فرش را مبنی بر ابتکار صدور طرح شناسنامه دار کردن فرش دستباف را رد کرد.
وی در خصوص طرح وزارت بازرگانی مبنی بر شکوفایی مناطق آزاد کشور اظهارداشت: مناطق آزاد کشور مدتی است که مورد اجرای طرح رونق مناطق آزاد قرار گرفته اند و در این راستا هدف این است که مناطق آزاد از مناطقی که بیشتر علاقمند به بخش واردات تجارت هستند، تبدیل به مکانی برای جذب سرمایه گذاری، توسعه اشتغال و صادرات شوند.
نظر شما