به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از دانشمندان مدرسه پلی تکنیک فدرال لوزان، دانشگاه ژنو و دانشگاه کالج لندن که نتایج تحقیقات خود را در ماهنامه علمی ساینس منتشر کرده اند، برای اولین بار موفق شدند در لابراتوار پدیده "تجربه خارج از بدن" (Oobe) را آزمایش کنند.
شرکت کنندگان در این آزمایش دوربین کنترل از راه دوری را به پشت بدن خود نصب کردند، سپس عینکی را به منظور دیدن سه بعدی بدن از ارتفاع دومتری به چشم زدند و به این ترتیب توانستند بدن شبیه سازی خود را درحالی که به نظر می رسید بالای بدن خود ایستاده اند، مشاهده کنند.
این دانشمندان در توضیح علمی این پدیده اظهار داشتند که برپایه این تجربه می توان ارتباط میان فضاهای اصلی مغز که مسئول دریافت اطلاعات رسیده از حواس هستند را به شیوه ای مجازی با یکدیگر قطع کرد و به این ترتیب در ذهن فرد این مسئله را القا کرد که از بالای بدن خود جسم خود را مشاهده می کند.
این تجربیات نشان می دهند که دورنمای بصری و همکاری میان حواس نقش مهمی را در ایجاد حس واقع شدن در بدن ایفا می کنند.
به گفته این دانشمندان فرد در این حالت می تواند با استفاده از یک سری تحریکات چندحسی، احساست خود را دستکاری کند. چرا که واحد فضایی و شناخت بدن بستگی به مکانیزم های مغز دارد.
این کشف می تواند راه های جدیدی را در بررسی درون انسان باز کند. همچنین می تواند به برنامه نویسان دنیاهای مجازی در طراحی محیط هایی که به کاربران امکان درک بعد دیگری از بدن را می دهد، کمک کند.
نظر شما