به گزارش خبرنگار مهر، حمید بختیاری ظهر چهارشنبه در حاشیه تجلیل از برگزیدگان آثار فرهنگی و هنری دهلران اظهار کرد: پنج اثر شهرستان دهلران در رشته مختلف از جمله حصیربافی و گلیم نقش نشان مرغوبیت کالا کسب کردهاند.
وی افزود: هم اکنون تعداد ۳۰ کارگاه شهری و روستایی در رشتههای گلیم بافی، حصیر بافی، سیاه چادر بافی، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، رودوزیهای سنتی، نمدمالی، نقاشی روی سفال و … در این شهرستان فعالیت میکنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی دهلران اظهار کرد: ۲ هزار و ۵۰۰ صنعتگر دهلرانی در زمینه مشاغل خانگی و انفرادی در رشتههای حصیر بافی، گلیم بافی، جاجیم بافی، قلاب دوزی، کیف بافی و … مشغول به فعالیت هستند.
بختیاری یادآور شد: سالهای گذشته ۳۰۰ نفر از مشاغل خانگی با معرفی به بانکهای عامل در حوزه شهری و ۲۵۰ نفر از طریق ثبت نام در سامانه کارا در روستاها تسهیلات دریافت کردند.
وی ادامه داد: پرونده ۴۵۰ نفر در حوزه روستایی نیز برای اخذ تسهیلات به اداره کل میراث فرهنگی استان ایلام ارسال شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی دهلران اظهار داشت: سال جاری برای ۱۵۰ نفر از فعالان حوزه مشاغل خانگی مجوز انفرادی و برای تعداد هفت کارگاه جواز تأسیس صادر شده و علاوه بر آن تعداد پنج کارگاه دیگر آماده بهره برداری هستند، سه کارگاه صنایع دستی برای اخذ تسهیلات و اشتغالزایی به بنیاد برکت ستاد اجرایی امام (ره) و ۲ کارگاه نیز در قالب تسهیلات پشتیبان به بانکهای عامل معرفی شدهاند.
بختیاری افزود: همچنین در حوزههای شهری و روستایی ۲۲ کارگاه در رشتههای مختلف از تسهیلات کارگاهی بهره مند شده و ۱۱۰ متقاضی بیمه تأمین اجتماعی به اداره کل میراث فرهنگی و صنایعدستی و گردشگری استان ایلام معرفی شدهاند؛ ۲۳۰ نفر نیز از طریق بیمه روستایی و عشایری طبق تفاهمنامه بیمه هستند.
نظر شما