۲ بهمن ۱۴۰۰، ۱۸:۲۱

نقاط حادثه‌خیز خرم-زال اصلاح نشد؛

بحران تابستان و زمستان در یک آزادراه گران/ محور جنوب ایمن می‌شود؟

بحران تابستان و زمستان در یک آزادراه گران/ محور جنوب ایمن می‌شود؟

تابستان و زمستان فرقی ندارد، هرلحظه باید منتظر حادثه‌ای در «گران‌ترین آزادراه» کشور بود و مسئولان می‌گویند باید هر چه زودتر نسبت به رفع نقاط حادثه‌خیز محور ترانزیتی جنوب اقدام شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: آزادراه «خرم‌آباد- پل زال»، با ضعف‌هایی در زمینه ایمنی و امکانات عنوان «گران‌ترین» عوارضی کشور را به خود اختصاص داده است تا ضعف روشنایی در مسیر، ریزش کوه، ایمن نبودن جاده و تونل‌ها و… هر بار حادثه‌ای جدید در شاهراه ترانزیتی شمال به جنوب بیافریند؛ حوادثی که بارها کریدور ۱۰۴ کیلومتری شمال به جنوب را مسدود کرده است.

مشکلات آزادراهی با گران‌ترین عوارضی کشور

ایمن نبودن آزادراه خرم‌آباد- پل زال موضوعی است که بارها از سوی کارشناسان و مسئولان ذی‌ربط مورد تأکید قرارگرفته و مردم و روستاییان ساکن در حاشیه این آزادراه نیز نسبت به آن واقف هستند؛ اما تاکنون اقدامی از سوی پیمانکار این آزادراه برای ایمن‌سازی مسیر صورت نگرفته و یا اقداماتی که صورت گرفته نیز در حد و اندازه‌ای نبوده که رانندگان و مردم منطقه را راضی کند.

بحران تابستان و زمستان در یک آزادراه گران/ محور جنوب ایمن می‌شود؟

آزادراهی که منجر به از بین رفتن ۲۵۰۰ شغل شد، نه‌تنها آورده‌ای برای مردم منطقه نداشت بلکه بار هزینه‌های گزاف عوارض این آزادراه را نیز بر دوش آن‌ها گذاشت؛ عوارض گران و بالای این آزاد راه باعث شده تا مردم منطقه ماهانه مبالغ زیادی را صرف عبور از این آزادراه کنند.

از سوی دیگر بسیاری از مسافران به دلیل همین عوارض سنگین هنوز ترجیح می‌دهند از جاده قدیم خرم‌آباد- پلدختر استفاده کنند، مسیری که عنوان «جاده مرگ» را یدک می‌کشد. هرچند که عبور از آزادراه خرم‌آباد- پل زال نیز عاری از خطر نیست و نبود روشنایی در مسیر و دیگر الزامات ایمنی بارها منجر به بروز تصادفات سنگین در این محور شده است.

از جمله این حوادث می‌توان به حادثه برای متصدی عوارضی این آزاد راه اشاره کرد که شیب بالای آزاد راه و همچنین نقص فنی در سیستم ترمز یک دستگاه تریلر و برخورد آن به باجه اخذ عوارض آزادراه خرم‌آباد- پل زال، منجر به مرگ متصدی جایگاه شد.

همچنین در جریان بارندگی‌های اخیر، بخش‌هایی از این آزاد ریزش کوه و… داشت و در جریان همین ریزش کوه و مشکلات فنی که برای آزاد راه پیش آمد دوباره یکی دیگر از عوامل این آزاد راه که سرنشین یک دستگاه خودرو نیسان بود، به رودخانه سقوط کرد و تا کنون جسد وی پیدا نشده است.

بارها مصائب و مشکلات فنی این آزاد راه از سوی کارشناسان و مسئولان مورد گوشزد و هشدار قرار گرفته است و این در حالیست که علیرغم این هشدار، هنوز مسئولان این شرکت آزاد راهی اقدامی در راستای رفع این مشکلات فنی انجام نداده‌اند تا تنها این آزاد راه، نام گران‌ترین عوارضی کشور را با خود به یدک بکشد و با داشتن مشکلات فنی، مسیری آرام و امن برای رانندگان نباشد.

مشاور موظف به بررسی مشکلات فنی آزاد راه پل زال شد

احمد رضا دالوند معاون عمرانی استانداری لرستان در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این آزاد راه به دلیل اینکه از مسیری عبور کرده که جنس و نوع خاک آن به صورت ریزشی است، اکثر مسیرها و نقاطی که آزاد راه از آن عبور کرده با این مشکل مواجه است.

بحران تابستان و زمستان در یک آزادراه گران/ محور جنوب ایمن می‌شود؟

وی با بیان اینکه این امر به خاطر توپوگرافی منطقه و نوع و جنس خاک منطقه است عنوان کرد: متأسفانه بعد از بارندگی‌ها شاهد این اتفاقات در آزاد راه هستیم.

معاون عمرانی استانداری لرستان با اشاره به حوادث اخیر در این آزاد راه در جریان بارندگی‌ها تصریح کرد: بنا شد که مشاور بررسی مجددی در این آزاد راه انجام دهد.

دالوند با تاکید بر اینکه بررسی‌های قبلی درست بود و بر اساس حجم آب ۵۰ سال قبل را پیش بینی شده است افزود: اما به صورت نقطه‌ای وضعیت جوی و آب و هوایی منطقه قابل بررسی و پیش بینی نیست.

وی با بیان اینکه در حادثه و ریزش اخیر در آزاد راه به صورت نقطه‌ای ۱۳۵ میلی متر بارندگی داشتیم ادامه داد: این حجم بسیار بالایی بوده که به صورت روان آب بوده و موجب وقوع این حادثه شده است.

نقاط حادثه خیز آزاد راه پل زال باید اصلاح شود

معاون عمرانی استانداری لرستان در ادامه با بیان اینکه به مشاور تاکید کردیم که دوباره بررسی‌های لازم را در این آزاد راه انجام دهد گفت: البته به صورت موقت تردد در این آزاد راه برقرار است اما بنا شده که مشاور دوباره بررسی‌های خود را انجام دهد تا بتوانیم به محض اینکه وضعیت هوا و سرما اجازه داد، اسفندماه و عید اصلاحیه‌ها را انجام دهیم تا از این نقطه که حادثه داشته‌ایم، خیالمان راحت باشد و آسیبی نداشته باشیم.

بحران تابستان و زمستان در یک آزادراه گران/ محور جنوب ایمن می‌شود؟

دالوند تصریح کرد: البته به مسئولان آزاد راه در بازدیدهایی که داشتم، تاکید کردم که باید مجدد کل مسیر آزاد راه بررسی شود، قبلاً بررسی‌هایی شده، یکسری کارها نیز شروع شده و جاهایی که احتمال ریزش و حوادث دیگر وجود دارد را باید بررسی کنند و شرکت آزاد راه آنها را اصلاح کند.

وی ادامه داد: در نقطه عوارضی نیز مشکلاتی وجود دارد، در بررسی‌هایی که انجام شده البته نقطه بهتری برای جانمایی این عوارضی ممکن است نداشته باشیم، اما باز هم مجدد تاکید کردیم که بررسی شود که چه کاری می‌شود انجام داد.

معاون عمرانی استانداری لرستان گفت: منتظر خروجی بررسی‌های مشاور هستیم تا به نتیجه برسیم.

ریزش کوه و عدم تثبیت ترانشه‌ها در آزاد راه پل زال

وحید کرم الهی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان نیز در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آزاد راه خرم آباد - پل زال، پروژه مشارکتی بوده که بین وزارت راه و همچنین بخش خصوصی عملیاتی شده، کار احداث آن تمام و ۱۲ سال است که مورد بهره برداری قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه کار نگهداری این آزاد راه بر عهده همین شرکت است گفت: در اثر بارندگی‌ها در نقاط مختلف مرتب شاهد ریزش کوه، ایرادهایی در تثبیت ترانشه ها و… در این آزاد راه هستیم.

بحران تابستان و زمستان در یک آزادراه گران/ محور جنوب ایمن می‌شود؟

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه ۱۰۴ کیلومتر از یک منطقه بکر و طبیعی در قالب این آزاد راه، راه ساخته شده است در مواقع بارندگی‌ها مرتب شاهد این هستیم که در برخی جاهای آن رانش زمین، خرابی و… را داشته باشیم گفت: نگهداری آزاد راه به عهده این شرکت است.

شرکت موظف به نگهداری از آزاد راه است

کرم الهی بیان داشت: بعد از حادثه‌ای که در جریان بارندگی‌های اخیر در آزاد راه پیش آمد، به همراه معاون عمرانی استانداری، مدیرکل راهداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و مسئولان شرکت آزاد راه از وضعیت آزاد راه بازدید داشتیم، مقرر شد که با توجه به مخاطرات طبیعی که در منطقه وجود دارد، علاوه بر نقطه‌ای که دچار ریزش شد، بقیه موارد و نقاط آسیب پذیر در آزاد راه شناسایی شود و شرکت آزاد راه خرم زال، طی یک برنامه اقدام به رفع نقاط حادثه خیز و پیشگیری از حوادث آینده کند.

وی گفت: امیدواریم این امر به تدریج انجام شود چرا که این آزاد راه، از محل عوائد خودش باید نگهداری شود، وزارت راه اینجا اعتباری را هزینه نخواهد کرد و از محل درآمدها، این آزاد راه باید نگهداری شود.

بحران تابستان و زمستان در یک آزادراه گران/ محور جنوب ایمن می‌شود؟

به‌هرروی، مصائب و مشکلات شاهراه ترانزیتی شمال به جنوب با ۲۶ کیلومتر تونل و سه کیلومتر پل دره‌ای، امروز باید به شکل ویژه‌تری موردبررسی قرار بگیرند، شاید نیاز به تصمیم‌گیری و اقدام جدی و مؤثرتری در این رابطه باشد تا هم از شدت تصادفات در آزادراه کاسته شود و هم جلوی استفاده مردم از جاده قدیم خرم‌آباد- پل‌دختر گرفته شود.

کاهش عوارض، ایمنی مسیر و تأمین امکانات امدادی اقداماتی است که باید در این آزادراه در دستور کار قرار بگیرد و این موضوع نیازمند ورود قاطع مدیریت ارشد لرستان، مسئولان وزارت راه و شهرسازی، دادستان خرم‌آباد و … است.

کد خبر 5406067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی RO ۲۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۲
      3 0
      این مورد هم به ضعف آزادراه خرم آباد _پل زال اضافه کنید سارقان یا همان راه زنان ماشینهای باری که در هر دو آزادراه استان و آزادراه چغلوندی پدر راننده ا را در آوردند برادران نیروی انتظامی هم با تهدید راننده ها حاضر به سمت گزارش سرقت نیستند دستگاههای نظارتی خواهشمند ورود کنید جاده های استان ما امن هستند
    • علی RO ۲۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۲
      5 0
      جاده های استان ما ناامن هستند سارقان در آزادراه خرم آباد _پل زالو همچنین آزادراه بروجرد _بیرانشهر _خرم آباد راه زنان پدر ماشینهای باری را درآوردند خواهشاً مسئولین نظارتی ورود کنید نیروی انتظامی حاضر به ثبت گزارش سرقت نیستند
    • ناشناس IR ۲۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۲
      6 0
      اینهمه عوارض میگیری خوب این چه وضعیه اوضاع روشنایی هم که افتضاحه
    • IR ۲۲:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۲
      4 0
      دلیل خرابی هر سال این ازاد راه ظلم در حق مردمه عوارض زیاد از مردم جرا کسی پیگیر گرانی پیس هز حد این ازاد راه نیست....
    • همشهری IR ۰۸:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۳
      1 0
      آزاد راه خیلی خوب وعالی دست صاحب واحداث کننده دردنکنه خبرگزاری مهر لطفا ازبازسازی سیل چند سال پیش وجاده خرمابادبهپلدختر للللطططففف خبروگزآرش تهیه کنید بهانه گیری نکنید ممنون
    • Saman IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۳
      0 0
      سلام..من خودم تو این ازادراه کار کردم بخدا مقعی تونل هارو لاینیینگ میکردیم یا بتون ریزیی میکردیم بعضی جاهاش مثلا ۵۰ متر فضا خالی اینا میومدن لاستیک و یونولیت مینداختن بجا اینکه همش بتن بریزن اینکارا رو میکردن که کمتر براشون هزینه برده..خیلی از جاهاش اینجوری بود
      • IR ۱۸:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۳
        4 0
        جون مردم برا اینا ارزش نداره خودشون ک نمیخوان از این آزاد راه عبور کنن
      • J.v.s IR ۱۵:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
        0 0
        اون لاستیک ها و یونولیت ها توسط کی جابجا میشدن ؟؟ شما بخاطر چندرغاز حقوق اینکار رو کردید درسته پیمامکار یا صاحب کار بهتون دستور داده ولی دخیل بودی و هستی بخاطر حقوق ناچیزی با این قاتلان مردم همکاری کردی و اطلاع داشتی باید اطلاع میدادی
    • ناشناس IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
      2 0
      خدا نکنه تو این جاده ماشینش دچار نقص فنی بشه قارتش میکنن از دوکوهه بگیر تا برسی بروجرد همش ترس داری ماشین دچار مشکل شه یکم احترام به این ملت قاعل بشوید ممنون میشم اگه اینو به اشتراک بگذارید
    • J.v.s IR ۱۵:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
      1 0
      این آزادراه فقط کناره رودخونه رو صاف کردن روکش آسفالتی کشیدن روی بستر رودخونه بدون هیچگونه کار کارشناسی و اصولی
    • علی IR ۲۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
      1 1
      خدا براشون نسازه هیچ آزاد راهی در جهان این قدر عوارضی نمی گیره. و تفریبا هیچ خدماتی هم ارائه نمیشه و فقط به فکر پول هستند . چرا کسی رسیدگی نمی کنه ؟ مردم چه گناهی کردن تازه معمولا باجه ورودی و خروجی که باید حداقل ۴ نفر باشه ۲ نفره . چون حاضر نیستن حتی پول ۲ تا کارگر بدن روزانه میلیارد ها تومن درآم
    • IR ۲۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۷
      0 0
      چرا کسی پاسخگوی این همه مشکلات این ازادراه نیست.