۳ شهریور ۱۳۸۶، ۱۱:۱۱

جدیدترین مصوبات شورای نگهبان؛

رد لایحه الحاق ایران به معاهده همکاری در ثبت اختراعات/ تائید چند لایحه موافقتنامه همکاری و یک استفساریه مخابراتی

رد لایحه الحاق ایران به معاهده همکاری در ثبت اختراعات/ تائید چند لایحه موافقتنامه همکاری و یک استفساریه مخابراتی

سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به معاهده همکاری در ثبت اختراعات به علت مغایرت با اصل 77 قانون اساسی در این شورا به تائید نرسید و به مجلس بازگردانده شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در نشست دوهفتگی با خبرنگاران ، تازه ترین مصوبات این شورا را بدین شرح اعلام کرد.

- لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به معاهده همکاری در ثبت اختراعات مصوب جلسه مورخ 9/5/1386 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 31/5/86 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نظر شورا به شرح زیر اعلام  شد: بند (ب) ماده 61، از این جهت که اصلاحیه مورد نظر بدون تصویب مجلس شورای اسلامی لازم الاجرا خواهد شد، مغایر اصل 77 قانون اساسی شناخته شد. این معاهده در 1970 میلادی برای اولین مرتبه تصویب و 3 بار اصلاح شد اهداف این معاهده حمایت از ثبت اختراعات و تسهیل و تسریع در اسناد اختراعات است و شورا از نظر کلی مخالفت نداشت ولی یک اشکال شکلی داشت که در جزء 3 بند (ب) ماده 61 اصلاحیه این معاهده بر عهده دولت های عضو است و این کار را نیازمند مصوبه نهاد قانونگذاری ندانسته است.

- لایحه موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا مصوب جلسه مورخ 14/5/86 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 31/5/86 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. این موافقتنامه درباره گسترش روابط تجاری و حذف تعرفه هایی که مانع از رشد و توسعه روابط تجاری بین کشورهاست.

- لایحه پروتکل اصلاحی موافقتنامه همکاری قضائی در زمینه های حقوقی، بازرگانی، کیفری، احوال شخصیه، استرداد مجرمان وانتقال محکومان به زندان و تصفیه ترکه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عربی سوریه مصوبه جلسه مورخ 15/5/86 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 31/5/86 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

- لایحه موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف در مورد مالیاتهای بردرآمد و سرمایه بین جمهوری اسلامی ایران و رومانی مصوب جلسه مورخ 15/5/86 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 31/5/86 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

- لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت گرجستان در زمینه کمک متقابل اداری در امور گمرکی مصوب جلسه 15/5/86 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 31/5/86 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

- لایحه موافقتنامه حمل و نقل هوایی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری تونس مصوب جلسه مورخ 16/5/86 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 31/5/8 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

- لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت پادشاهی سوئد مصوب جلسه 16/5/86 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 31/5/86 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. بر اساس این قانون تسهیلاتی در زمینه های سرمایه گذاری بین دولت دولت در نظر گرفته شده است.

- لایحه موافقتنامه کمک متقابل اداری در موضوعات گمرکی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اندونزی مصوب جلسه مورخ 28/5/86 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 31/5/86 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

-لایحه موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیاتهای بردرآمد بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری سودان مصوب جلسه مورخ 28/5/86 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 31/5/86 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

- لایحه موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف در مورد مالیاتهای بردرآمد و سرمایه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کره مصوب جلسه مورخ 28/5/86 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 31/5/86 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

- لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی افغانستان مصوب جلسه مورخ 28/5/86 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 31/5/86 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

- طرح دو فوریتی استفساریه بند (س) تبصره (9) قانون بودجه سال 1386 کل کشور مصوب جلسه مورخ 30/5/86 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 31/5/86 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. بند (س) تبصره (9) به بیمه کارکنان مخابرات روستایی مربوط می شود و استفسار شده بود آیا منظور از قانونگذار که شرکت مخابرات را موظف کرده کلیه کارگزاران مخابرات روستایی را بیمه کند، منبع تامین هزینه های بیمه منابع داخلی شرکت مخابرات ایران باشد یا برای این کار باید از منابع خارجی استفاده کرد و با توجه به این که مجلس منبع تامین هزینه های مذکور را داخلی اعلام کرده، عدم مغایرت قانون مذکور با شرع و قانون اساسی اعلام شد.

- لایحه تصویب اصلاحیه کنوانسیون سازمان بین المللی دریانوردی مصوب جلسه مورخ 16/5/86 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 31/5/86 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

-اصلاحیه اساسنامه شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور مصوب جلسه مورخ 14/5/86 هیئت وزیران در جلسه مورخ 31/5/86 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

کد خبر 540617

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha