به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نشریه برنامه، علی عسگری معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه معاونت برنامهریزی رئیسجمهوری، جزئیات بودجه سال آینده و نحوه تدوین برنامه پنجم توسعه را تشریح کرد.
وی گفت: بیش از 2 ماه است که مقدمات تدوین بودجه 87 را آغاز کردهایم و رویکرد ما این است که قبل از وارد شدن به جزئیات بودجه، اقدامات مقدماتی درباره آن انجام دهیم.
وی افزود: در این زمینه به ارزیابی نقاط قوت و ضعف بودجههای سالهای قبل پرداختیم و با توجه به مذاکرات در معاونت برنامهریزی رئیسجمهوری قرار شد در تدوین بودجه 87 تجدید ساختار جدی صورت گیرد.
وی افزود: ساختار کلی بودجه سال 87 با بودجه سالهای قبل تفاوت جدی خواهد داشت با این مضمون که تبصرههای بودجه در سال آینده بسیار محدود خواهد شد و بسیاری از ردیفهایی که یکساله هستند اما ماهیت دائمی دارند تغییر وضعیت خواهند داد.
عسگری ادامه داد: به محتوای بودجه بیش از تبصرهها توجه خواهد شد و بنابراین در نظر داریم بودجه سال آینده را بسیار مجمل و خلاصهتر از بودجههای پیشین تدوین کنیم که در عین حال بسیاری از مستندات لازم را خواهد داشت و از این حیث چیزی از بودجههای قبل کم نخواهد داشت.
وی ادامه داد: آن چه هر سالدر تدوین بودجه وقت زیادی را از دولت و مجلس میگرفت رسیدگی به تبصرهها بود. بسیاری از تبصرهها ماهیت بودجهای ندارند و یا اینکه ماهیت آنها قانونی است و در قالب بودجه سالانه نمیگنجند بلکه در قالب قوانین مادر هستند و اگر قرار است اصلاحاتی صورت گیرد باید در قوانین مادر صورت گیرد.
وی افزود: بنابراین آن بخش از تبصرههای بودجه که بیش از ظرفیت بودجه یکساله هستند باید از بودجه جدا شوند و برخی از تبصرهها توصیهای است که لزومی به درج آنها نیست و برخی از تبصرهها تعریف بسیاری از ردیفهایی بوده که در قانون موجود است و نیاز به تعریف تبصره برای آنها نیست.
وی ادامه داد: تعداد محدودی از تبصرهها هم ماهیت بودجهای دارند و تکلیف اجرا و عملیاتی کردن بودجه را روشن میکنند که فقط این نوع تبصرهها در بودجه 1387 گنجانده میشوند.
وی درباره بودجه عملیاتی نیز گفت: در بودجه 87 نیز رویکردها بر اساس بودجه عملیاتی استمرار خواهد داشت ما بودجهریزی عملیاتی کاری نیست که در 2 یا 3 بودجه بتوان آن را تکمیل کرد بلکه هر سال باید آن را کاملتر کرد.
وی همچنین از آغاز مقدمات تدوین برنامه پنجم توسعه در معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهوری از 2 ماه پیش خبر داد و گفت: برنامه پنجم توسعه بر مبنای الگوی اسلامی-ایرانی تدوین خواهد شد و از کلیه اصحاب نظر و مراکز حوزوی و علمی استفاده خواهد شد.
نظر شما