۴ بهمن ۱۴۰۰، ۱۱:۵۲

مهر منتشر کرد

نتایج مثبت اثربخشی واکسن برکت در استان فارس

نتایج مثبت اثربخشی واکسن برکت در استان فارس

براساس تازه ترین نتایج تحقیقات منتشر شده واکسن برکت توانسته در حوزه پیشگیری از فوت مبتلایان به کرونا ۸۷.۱ درصد موثر واقع شود.

به گزارش خبرنگار مهر واکسن برکت اولین واکسن تولید داخل بوده است که از ابتدای امسال فازهای مطالعاتی آن آغاز شده و امروز در سبد واکسیناسیون کشوری قرار گرفته است.

چندی قبل تحقیقات مربوط به تأثیرگذاری این واکسن بر ابتلاء، بستری و مرگ و میر افراد واکسینه شده در استان اصفهان انجام گرفت و حالا نتایج مطالعه تأثیرگذاری واکسن‌های کووید -۱۹ شامل؛ برکت، استرازنکا، سینوفارم و اسپوتنیک در استان فارس نیز در قالب پیش مقاله در دسترس قرار گرفته است.

براساس نتایج این تحقیق مشخص شده است که تأثیرگذاری برکت در پیشگیری از مرگ، بستری و تست مثبت کووید -۱۹ از دیگر واکسن‌های دیگر بیشتر ذکر شده است.

واکسن برکت در حوزه پیشگیری از فوت ۸۷.۱ درصد، در حوزه پیشگیری از نیاز به بستری ۸۶.۴ درصد و در حوزه پیشگیری از ابتلاء (تست مثبت) ۹۸.۳ درصد را به خود اختصاص داده است.

این مقادیر برای واکسن آسترازنکا به ترتیب در حوزه پیشگیری از فوت ۸۴.۴ درصد، در حوزه پیشگیری از نیاز به بستری ۸۱.۵ درصد و در حوزه پیشگیری از ابتلاء (تست مثبت) ۹۱.۸ درصد بوده است.

این مقادیر برای واکسن سینوفارم به ترتیب در حوزه پیشگیری از فوت ۷۹.۹ درصد، در حوزه پیشگیری از نیاز به بستری ۷۱.۹ درصد و در حوزه پیشگیری از ابتلاء (تست مثبت) ۸۶.۱ درصد بوده است.

این مقادیر برای واکسن اسپوتنیک به ترتیب در حوزه پیشگیری از فوت ۷۴۰۷ درصد، در حوزه پیشگیری از نیاز به بستری ۶۷.۵ درصد و در حوزه پیشگیری از ابتلاء (تست مثبت) ۷۴.۷ درصد بوده است.

اما در حوزه تأثیرگذاری برای کاهش ابتلاء به عفونت در گروههای سنی بالای ۶۴ سال، برای برکت، استرازنکا، سینوفارم و اسپوتنیک به ترتیب ۶۷ درصد، ۶۲.۴ درصد، ۲۹.۱ درصد و ۷۶.۳ درصد بوده است.

تأثیرگذاری برای کاهش بستری در گروه سنی بالای ۶۴ سال به نسبت پایین بوده است. تأثیر واکسن در این حوزه برای واکسن برکت، استرازنکا، سینوفارم و اسپوتنیک به ترتیب برابر با ۸۰.۳ درصد، ۷۶ درصد، ۴۵.۷ و ۴۵.۵ درصد بوده است.

این در حالی است که کاهش مرگ و میر برای همه واکسن‌ها در همه گروههای سنی حداقل ۹۵ درصد گزارش شده است. فقط در دو گروه سنی ۱۸ تا ۴۴ سال و همچنین بالای ۶۴ سال که سینوفارم دریافت کرده اند، تأثیرگذاری در کاهش مرگ به ترتیب، ۸۷.۳ و ۸۶.۳ گزارش شده است.

از کل جمیعت مورد بررسی، ۷۵.۳۳ درصد واکسن سینوفارم دریافت کرده بوده اند. همچنین ۱۴.۸۷ درصد نیز واکسن استرازنکا، ۸.۱۸ درصد نیز واکسن برکت و ۱.۶۲ درصد واکسن اسپوتنیک دریافت کرده بوده اند.

در این مطالعه افراد با سابقه ابتلای قبلی کووید -۱۹ کنار گذاشته شده اند. فقط افرادی مورد مطالعه قرار گرفته اند که دو دز واکسن (بیش از ۸۸۱ هزار نفر) را دریافت کرده اند.

اما در حوزه تأثیرگذاری واکسن‌ها در برابر تست مثبت کووید -۱۹ شاهد آن هستیم که واکسن برکت با اخذ ۸۷.۱ درصد و فاصله اطمینان ۹۵ درصد بین ۸۶ تا ۸۸.۳ درصد گزارش شده است در حالی که واکسن‌های استرازنکا با اخذ ۸۴.۴ درصد، واکسن سینوفارم ۷۹.۹ درصد و اسپوتنیک با ۷۴.۷ درصد در جایگاهای بعدی قرار دارند.

در خصوص تأثیرگذاری واکسن‌های مورد بررسی در کاهش بستری هم براساس نتایج تحقیق شاهد آن هستیم که واکسن برکت با اخذ ۸۶.۴ درصد و فاصله اطمینان ۹۵ درصد بین ۸۴.۱ تا ۸۸.۸ درصد گزارش شده است در حالی که واکسن آسترازنکا با اخذ ۸۱.۵ درصد، واکسن سینوفارم با اخذ ۷۱.۹ درصد، واکسن اسپوتنیک با اخذ ۶۷.۵ درصد در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

در خصوص تأثیرگذاری در برابر مرگ ناشی از کووید -۱۹ هم براساس نتایج تحقیقات شاهد آن هستیم که واکسن برکت با اخذ ۹۸.۳ درصد و فاصله اطمینان ۹۵ درصد بین ۹۶.۳ تا ۱۰۰ درصد گزارش شده است در حالی که واکسن استرازنکا با اخذ ۹۱.۸ درصد واکسن سینوفارم با اخذ ۸۶.۱ درصد و واکسن اسپوتنیک با اخذ ۷۴.۷ درصد در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

این نتایج حاصل کار تحقیقاتی اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد مقایسه اثر بخشی واکسن‌های تزریق شده در ایران بر روی حدود دو میلیون نفر جمعیت بوده است.

کد خبر 5407643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha