۴ شهریور ۱۳۸۶، ۱۳:۰۴

دستگاه تعلیم و تربیت دستگاه مناسبی برای آزمون و خطا نیست

دستگاه تعلیم و تربیت دستگاه مناسبی برای آزمون و خطا نیست

معاون آموزش مهارتی و نظری وزارت آموزش و پرورش گفت:هر تصمیمی که در آموزش و پرورش گرفته می شود آثار گسترده ای در جامعه دارد اما دستگاه تعلیم و تربیت دستگاه مناسبی برای آزمون و خطا نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر پرویز آژیده امروز در یک نشست خبری گفت: باید از اتخاذ تصمیمات شتاب زده و بدون پشتوانه علمی خودداری کنیم چراکه تصمیمات نسنجیده آثار منفی بسیاری در آینده به دنبال خواهد داشت.

وی درمورد بحث های مطرح شده پیرامون دوره پیش دانشگاهی گفت: نقاط ضعف این دوره را درکنار نقاط قوت آن قبول داریم اما معتقدیم هر گونه تغییر احتمالی در نظام آموزشی باید با کلان نگری صورت گیرد و باید در این باره تمامی نظرات را بررسی کرد و پس از آن و با دقت نظر تصمیم گرفت. 

معاون آموزش مهارتی و نظری آموزش و پرورش افزود: دوره پیش دانشگاهی براساس ضرورت های زمان تشکیل ، طراحی شده و در این خصوص مطالعات و بررسی های گسترده ای انجام گرفه که در حال حاضر نتایج بررسی ها جهت ملاحضات بیشتر به وزیر آموزش و پرورش ارسال شده است.

آژیده ، همچنین به طرح ارتقای کیفی پایه اول متوسطه اشاره کرد و افزود: توسعه کیفی پایه های اول در مقاطع مختلف یک اصل است که تأثیر بسزایی در دیگر مقاطع تحصیلی دارد و از این رو حساسیت خاص خود را دارد.

وی به میانگین 7 درصدی مردودی دانش آموزان اشاره کرد و گفت : بیش از 25 درصد مردودی ها در پایه اول دبیرستان هستند  و در صورت ارتقای کیفی پایه اول شاهد مشکلات کمتری در سالهای بعد خواهیم بود و با اقدامات صورت گرفته در این خصوص میزان مردودی ها نسبت به سال گذشته 5 درصد کاهش داشته است.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود:در 716 منطقه آموزش و پرورش سراسر کشور بررسی هایی را انجام داده ایم و 121 منطقه دارای افت تحصیلی بیشتر شناسایی شده اند و در مناطق و استان های مختلف با استفاده از نظرات کارشناسی در پی چاره جویی، کالبد شکافی و حل این مشکل با توجه به حساسیت ایجاد شده هستیم.

آژیده از اختصاص 1میلیارد تومان جهت ارتقای کیفی خبرداد و اضافه کرد:با اختصاص این اعتبار، کلاس های فوق برنامه تقویتی در دروس مختلف در مدارس برگزار می شود و به طور حتم می تواند بر کاهش میزان مردودی ها موثر باشد.

وی خاطر نشان کرد: تا پایان برنامه چهارم توسعه باید، 44 درصد دانش آموزان در رشته های فنی حرفه ای مشغول به تحصیل باشند که در حال حاضر این میزان با فاصله ای معنا دار در حدود 35 درصد است که به این منظور 12 درصد اعتبارات عمرانی به تجهیز کارگاه ها و آزمایشگاه ها اختصاص یافته است.

معاون آموزش مهارتی و نظری وزارت آموزش و پرورش همچنین تصریح کرد:در راستای عدالت آموزشی 60 پژوهشگاه، 137 مدرسه شبانه در مدارس محروم به مدارس و پژوهشگاه های آموزش وپرورش افزوده شده اند و همچنین 12 مورد مجوز نیز جهت ساخت مدارس فنی حرفه ای نمونه مردمی برای 10 استان کشور در سال جاری صادر شده است. 

مهدی ناصری، مدیرکل آموزش متوسطه و پیش دانشگاهی نیز گفت: تجدید نظر در اهداف دوره پیش دانشگاهی با توجه به تغییر شرایط دانشگاه ها و احتمال حذف نوبت دوم در دوره پیش دانشگاهی از جمله مواردی است که در حال بررسی آنها هستیم  و باید توجه داشت که تغییرات احتمالی زمان بر بوده و نیاز به مصوبه دولت دارد .

وی اظهار داشت: دوره پیش دانشگاهی با توجه به دروس ارائه شده در آن که توسط شورای برنامه ریزی آموزش عالی تدوین می شود و مکمل دوره متوسطه برای ورود به دانشگاه است و اگر در حال حاضر این دوره حذف گردد سطح دروس متوسطه برای ورود به دانشگاه و آموزش عالی ناقص خواهد بود.

کد خبر 541418

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha