۱۴ بهمن ۱۴۰۰، ۱۹:۵۵

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی:

۱۴۳۰تن کالای اساسی در انبارهای آذربایجان غربی آماده توزیع است

۱۴۳۰تن کالای اساسی در انبارهای آذربایجان غربی آماده توزیع است

ارومیه – رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: در حال حاضر هزار و ۳۵۰ تن گوشت مرغ و گوشت قرمز منجمد و ۸۰ هزار تن اقلام و کالاهای اساسی در انبارهای استان آماده توزیع است.

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر کرامتی عصر پنجشنبه در جلسه قرارگاه امنیت غذایی آذربایجان‌غربی اظهار کرد: ۹۵۰ تن از این میزان را گوشت مرغ منجمد و ۴۰۰ تن را نیز گوشت قرمز منجمد تشکیل می‌دهد که در صورت نیاز به مرور به بازار تزریق خواهد شد.

وی با بیان اینکه همچنین در حال حاضر بیش از ۸۰ هزار تن اقلام و نهاده‌های دامی و برنج و شکر در انبارهای آذربایجان‌غربی آماده توزیع است، افزود: از زمان آغاز به کار فعالیت قرارگاه تأمین امنیت غذایی در استان تاکنون بیش از ۸ هزار مورد بازرسی از سطح بازار کالاهای اساسی استان انجام شده است که در این راستا ۴۹۶ مورد تخلف گزارش و متخلفین به ۲۸۵ میلیون تومان جریمه مالی محکوم و به مراجع قضائی ذیربط معرفی شده اند.

کرامتی با اشاره به صادرات ۲۲۵ هزار تن سیب درختی از گمرکات آذربایجان غربی تصریح کرد: در حال حاضر ۳۸۰ هزار تن سیب در سردخانه‌های استان منتظر رفع موانع صادراتی است، با توجه به کیفیت سیب‌های تولیدی استان از این مقدار ۲۵۰ هزار تن قابلیت صادراتی دارند و مابقی نیز جهت مصارف داخلی است.

۴۷۵ سردخانه در آذربایجان غربی با ظرفیت یک میلیون تن فعال است

وی با بیان اینکه ۴۷۵ سردخانه ذخیره سازی میوه در استان با ظرفیت نزدیک به یک میلیون تن فعال است، تاکید کرد: با توجه به اندک زمان باقیمانده و مدت زمان برداشت محصول، به جهت جلوگیری از کاهش کیفیت محصول باید در زمینه رفع موانع صادرات و تسهیل در شرایط صادرات تلاش شود.

کرامتی اظهار کرد: امسال مجموع سیب درختی تولیدی استان یک میلیون و ۲۷۰ هزار تن بود که حدود ۸۵۰ هزار تن در سردخانه‌ها ذخیره سازی و ۳۵۰ هزار تن به عنوان سیب صنعتی برای تهیه مواد اولیه برای مصارف کارخانجات کنسانتره استفاده شد و ۴۲ هزار تن آن نیز توسط سازمان تعاون روستایی به صورت تضمینی در راستای حمایت از باغداران خریداری شد و مابقی محصول نیز جهت مصارف تازه خوری مردم به بازارهای داخل و خارج از استان عرضه شد.

وی با اشاره به موانع پیش رو در صادرات و فعالیت‌های اقتصادی با کشورهای همسایه گفت: یکی از مشکلات اساسی نبود زیر ساخت‌های لازم از جمله بانک و و صرافی‌های معتبر جهت انتقال ارز صادر کنندگان حاصل از صادرات از خارج به داخل کشور می‌باشد و همچنین نبود و یا ضعیف بودن رایزنی‌های بازرگانی با کشورهای همسایه، و عدم اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تجار و بازرگانان ایرانی از موافقت نامه‌های تجاری ایران و اورآسیا و کشورهای هدف جهت بهره مندی تجار، کم شدن رفت و آمدهای تجاری بین دو طرف به دلیل شیوع ویروس کرونا و همچنین عدم برگزاری نمایشگاه‌های بین المللی با همسایگان و اطلاع رسانی به موقع پروتکل‌های مربوط به کشورهای مقصد به تجار و تولیدکنندگان از اهم این موانع است.

۳۵ واحد سورت و بسته بندی میوه در آذربایجان غربی ایجاد می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: ۳۵ واحد سورت و بسته بندی میوه با ظرفیت حدود ۳۵۰ هزار تن در دست اجرا یا راه اندازی در سطح استان هستند که پیگیر اخذ تسهیلات اعتباری از بانک کشاورزی برای تجهیز و توسعه این واحدها در استان هستیم.

وی گفت: انجام رایزنی با مسئولین اقلیم کردستان عراق در خصوص حمل مستقیم محصولات کشاورزی به خصوص سیب درختی، ایجاد خط سبز برای خروج محموله‌های سیب، ایجاد غرفه‌های مستقیم برای عرضه محصول سیب در سطح شهرستانها با هماهنگی تعاون روستایی و شهرداری‌ها در شهرستان‌ها، تخصیص تسهیلات برای سورت و بسته بندی سیب، تشکیل جلسات با نمایندگان استان در جهت ارائه راهکارها برای حل و پیگیری مشکلات را از جمله اقدامات در دست انجام عنوان کرد.

در ادامه وحید جلال زاده نماینده مردم شهرستان ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز خواستار پیگیری بانک کشاورزی جهت اخذ تسهیلات اعتباری برای توسعه و تجهیز واحدهای سورت و بسته بندی در استان، توسعه استفاده از حمل و نقل ریلی برای حمل نهاده‌های دامی به استان، پیگیری مقرون به صرفه نبودن قیمت تمام شده نگهداری محصول در سردخانه‌های زیر صفر و لزوم استفاده از ظرفیت تشکل‌ها و بخش خصوصی برای ساماندهی وضعیت سیب درختی استان شد.

میزان تولید سیب صنعتی در آذربایجان غربی کاهش یابد

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی قطب محصولات کشاورزی کشور به شمار می‌رود، گفت: در زمینه تولید در استان مشکل وجود ندارد، بلکه عدم توزیع مناسب یکی از مشکلات مهم بخش کشاورزی استان به شمار می‌رود.

جلال زاده با بیان اینکه تشکیل قرارگاه امنیت غذایی نقش مهمی در مدیریت بازار دارد، افزود: باید زیرساخت‌های لازم برای عملیاتی کردن دستورالعمل و مصوبات این قرارگاه در استان فراهم شود تا مردم اثرات نظارت و مدیریت این قرارگاه را مشاهده کنند.

وی با اشاره به مشکل بازار پس از تولید سیب در استان گفت: متأسفانه هر سال در زمینه بازار پس از تولید سیب با مشکلات زیادی از جمله نبود ناوگان یخچال دار، مشکل سورت و بسته بندی و موانع صادراتی مواجه هستیم باید برنامه ریزی اصولی برای رفع این مشکلات انجام گیرد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بالا بودن میزان تولید سیب صنعتی در استان نیز افزود: با اصلاح و جایگزینی باغات فرسوده و برنامه ریزی شود در یک بازه زمانی مشخص میزان تولید سیب صنعتی از ۳۰ درصد کاهش یابد.

جلال زاده اظهار کرد: با توجه به دپوی هرساله سیب در کنار جاده‌های استان، کمیته ویژه سیب موظف است در یک اقدام ریشه‌ای در موضوعات اصلاح ارقام سیب تولیدی، فرآوری قیمت گذاری فروش داخلی و صادرات تصمیمات لازم را در زمان لازم اتخاذ کند تا شاهد هدر رفت دسترنج کشاورزان عزیز در کنار جاده‌ها نباشیم.

کد خبر 5416239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha