۱۶ بهمن ۱۴۰۰، ۱۱:۲۶

رییس اداره منابع آب بافق و بهاباد اعلام کرد؛

ثبت بیشترین افت سطح آب زیرزمینی در بافق

ثبت بیشترین افت سطح آب زیرزمینی در بافق

بافق- رییس اداره منابع آب شهرستان های بافق و بهاباد از ثبت بیشترین افت سطح آب زیرزمینی در آب خوان های این شهرستان طی سال آبی گذشته خبر داد.

مهدی برزگری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افت بی اندازه آب های زیرزمینی درشهرستان بافق گفت: بافق در منطقه گرم و خشک با متوسط بارش ۷۰ میلیمتر واقع شده است که این میزان بارش حتی نسبت به متوسط استان، حدود ۳۲ درصد کمتر می باشد.

وی با بیان اینکه بخش عمده ای از آبخوان بافق، قطروم و تمام آبخوان کویردرانجیر و همچنین قسمتی از دشت کوهبنان در این شهرستان قرار گرفته است، افزود: آمار و اطلاعات نشان می دهد که سالانه حدود ۷۳ میلیون متر مکعب از منابع آب زیرزمینی این شهرستان توسط چاه های عمیق و نیمه عمیق برداشت می شود که بخش کشاورزی حدود ۷۸ درصد بخش شرب ۸درصد و بخش صنعت ۱۴ درصد از این برداشت سهم داشته اند.

برزگری افزود: حفر چاه های عمیق و نیمه عمیق و برداشت بیش از توان آبخوان های موجود در شهرستان منجر به افزایش روند کسری مخازن آب زیرزمینی در این دشت ها شده به نحوی که میزان کسری مخزن تجمعی دشت بافق به حدود ۲۹۶ میلیون مترمکعب رسیده و میزان افت سطح آب زیرزمینی در این دشت در سال آبی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ نسبت به دوره قبل آن حدود ۲۲۴ درصد بیشتر شده و از ۱۷ سانتی متر در سال به ۳۷ سانتی متر در سال افزایش یافته است.

وی با اشاره به روند افزایشی افت سطح آب زیرزمینی و کسری مخزن در سایر دشت های این شهرستان اظهار داشت: علاوه بر اثرات کمی برداشت بی رویه از آبخوان ها و بازگشت آب مصرفی با کیفیت بسیار بد به سفره های آب زیرزمینی، منجر به افزایش شوری آبخوان ها نیزشده است بطوری که بررسی سوابق کیفی منابع آب زیرزمینی در این شهرستان نشان می دهد متوسط شوری آب در کویردرانجیر طی سالهای ۱۳۹۴ الی ۱۴۰۰ از ۱۳۵۰۰ به حدود ۱۷۰۰۰ میکرومهوس بر سانتی متر و در آبخوان بافق از ۸۳۰۰ به حدود ۱۱۰۰۰ میکرو مهوس بر سانتیمتر افزایش یافته است.

برزگری ادامه داد: افزایش ۲۵ الی ۳۰ درصدی شوری آب زیرزمینی منطقه طی ۶ سال آینده نشان دهنده یک فاجعه زیست محیطی در منطقه است.

رییس اداره منابع آب بافق و بهاباد خاطر نشان کرد: در صورت ادامه روند افت کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی این دشت ها علاوه بر ایجاد مشکلات اجتماعی و اقتصادی برای بهره برداران، ساکنین منطقه را با آسیب های شدید زیست محیطی همراه خواهد کرد.

کد خبر 5417165

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha