۱۸ بهمن ۱۴۰۰، ۹:۰۹

معرفی مرکز تصویربرداری مجهز درمانگاه خیریه ولیعصر شهر ری

معرفی مرکز تصویربرداری مجهز درمانگاه خیریه ولیعصر شهر ری

در ادامه با مرکز تصویربرداری مجهز درمانگاه خیریه ولیعصر شهر ری و خدماتی که ارائه می دهد، بیشتر آشنا می شوید.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، برای تشخیص و درمان بیماری‌ها آزمایش‌ها و تست‌های تصویربرداری در مجتمع‌های آزمایشگاهی انجام می‌شود. پزشکان گاهی نیاز پیدا می‌کنند تا درون بدن انسان را ببینند تا دریابند چه اتفاقی در حال رخ دادن است.

پزشکان با توجه به پاسخ این آزمایش‌ها که البته باید در مجتمع‌های آزمایشگاهی مطمئن انجام شده باشد، می‌توانند چگونگی عملکرد اندام‌های داخلی، حرکت مفصل‌ها و موارد بیشتری را ببینند. تست‌های تصویر برداری تمامی موارد از تایید وجود بیماری و مشخص کردن شدت آسیب تا تعیین استراتژی برای جراحی‌های آینده را نمایان می‌کنند. دو مورد از رایج‌ترین انواع تست‌های تصویری رادیولوژی و سونوگرافی هستند.

سونوگرافی

تصویربرداری سونوگرافی یک تست تشخیص پزشکی است که درآن امواج صوتی فرکانس‌های بالا (که موج اولتراسوند نیز نامیده می‌شود) به بدن انسان برخورد کرده و باز می‌گردد و یک تصویر ایجاد می‌کند. این آزمایش هم چنین سونوگرام یا اولتراسوند نامیده می‌شود.

در سونوگرافی از یک وسیله به نام ترنسدیوسر روی سطح پوست استفاده می‌شود تا موج اولتراسوند را ارسال کرده و برگشت آن را بشنود. کامپیوتر موج اولتراسوند را به تصویر تبدیل می‌کند و تکنسین ماهر می‌تواند ساختار را ببیند و تشخیص دهد و اندازه گیری کند. پزشک برای تشخیص مشکل و بیماری تصویر را می‌خواند.

هدف از انجام سونوگرافی

معرفی مرکز تصویربرداری مجهز درمانگاه خیریه ولیعصر شهر ری

سونوگرافی یک تصویر زنده از آنچه در داخل بدن می‌گذرد است. سونوگرافی برای ارزیابی اندازه، شکل و تراکم بافت‌ها است. برای کمک به تشخیص قطعی بیماری استفاده می‌شود. از گذشته تصویرهای اولتراسوند بهترین روش برای دیدن داخل شکم بدون باز کردن آن بوده است.

سونوگرافی آبدومینال در شهرری برای تشخیص موارد زیر انجام می‌شود:

بیماری‌های صفراوی یا سنگ کیسه صفرا

سنگ کلیه و بیماری‌های کلیوی

بیماری‌های کبد

آپاندیس

کیست‌های تخمدان

بارداری خارج رحم

فیبروم های رحمی و بیماری‌های دیگر رحم

سونوگرافی اغلب برای کنترل پیشرفت جنین در رحم در طول بارداری استفاده می‌شود. همچنین برای ارزیابی غدد، توده در سینه، وضعیت مفصل‌ها، بیماری‌های استخوانی، غدد بیضوی ویا راهنمایی و هدایت سوزن‌ها در هنگام نمونه برداری بافت استفاده می‌شود.

سونوگرافی همچنین می‌تواند خون یا مایعی که اطراف ترنسدیوسر حرکت کند را تشخیص دهد. از رنگ بر روی تصویر برای نمایش دادن جهت حرکت مایع استفاده می‌شود. بافت‌های سخت یا فضاهای خالی مانند اندام‌هایی که با گاز پرشده اند موج اولتراسوند را عبور نمی‌دهد بنابراین در تصویر سونوگرام دیده نمی‌شوند. پزشکان اغلب سونوگرافی را پیش از انواع روش‌های دیگر تصویربرداری که عوارض بیشتری می‌توانند داشته باشند تجویز می‌کنند.

سونوگرافی چگونه کار می‌کند؟

یک ترنسدیوسر امواج صوتی فرکانس بالا را تولید کرده که تصویری از ساختار داخل بدن را تولید می‌کند.

رادیولوژی

عکسبرداری رادیولوژی شامل تصویرهای سی تی اسکن رادیوگرافی دیجیتال(DR/X-RAY)، اولتراسوند و MRI است.

Magnetic resonance imaging (MRI)

MRI از یک میدان مغناطیسی قوی، امواج رادیویی و کامپیوتر برای تولید تصویری با جزییات از داخل بدن استفاده می‌کند. از MRI برای کمک به تشخیص یا کنترل و درمان در بسیاری از بیماری‌ها در ناحیه سینه، شکمی ولگنی استفاده می‌شود. پزشک از MRI در زنان باردار برای مشاهده جنین استفاده می‌کند.

هدف ازانجام MRI

از تصویر MRI بدن برای ارزیابی موارد زیر استفاده می‌شود:

اندام‌ها و اورگان ها در سینه و شکم (شامل قلب، کلیه، کبد، کیسه صفرا، طحال، روده، پانکراس و غدد فوق کلیوی در مردان)

اندام‌ها در لگن شامل مثانه و اندام تولید مثل مانند رحم و تخمدان در زنان و غده پروستات در مردان

مجرا های های خونی (شامل ام آر آنژیوگرافی)

گره‌های لنفاوی

پزشکان از تست‌های ام آر برای کمک و کنترل و درمان در بیماری‌هایی که در زیر آمده استفاده می‌کنند:

تومورها در سینه، شکم و لگن

بیماری‌های کبد مانند سیروز کبدی و غیرطبیعی بودن مجرای صفرا و پانکراس

التهاب‌های روده مانند بیماری کرون و کولیت السراتیو

مشکلات قلبی مانند بیماری‌های مادرزاد قلبی

ناهنجاری در مجراهای خونی و التهاب در عروق خونی (واسکولیت)

جنین در رحم مادر

تست MRI چگونه کار می‌کند؟

در این آزمایش از میدان مغناطیسی و کامپیوتر برای تولید تصویری با جزییات و عکس‌هایی مقطعی از اندام‌ها و بافت‌های داخلی شما استفاده می‌شود.

تصویر سی تی اسکن

معرفی مرکز تصویربرداری مجهز درمانگاه خیریه ولیعصر شهر ری

در سی تی اسکن از یک کامپیوتر و دستگاه اشعه ایکس چرخان برای تولید عکس‌های مقطعی از بدن شما استفاده می‌شود. این تصاویر اطلاعات و جزییات بیشتری نسبت به عکس‌های اشعه ایکس متداول ارائه می‌دهند. آنها می‌توانند بافت‌های نرم، عروق خونی و استخوان‌ها را در قسمت‌های مختلف بدن نمایش دهند.

دستگاه‌های اشعه ایکس قدیمی از یک لوله ثابت برای متمرکز ساختن اشعه ایکس بر روی یک نقطه استفاده می‌کردند. زمانی که اشعه از بدن می‌گذشت توسط اندام‌های گوناگون با شدت مختلفی جذب می‌شد. اندام با تراکم بالاتر تصویر سفیدتری نسبت به سایر اندام بر روی زمینه سیاه تصویر ایجاد می‌کردند. اشعه ایکس تصویری دوبعدی ارائه می‌داد. لوله سی تی اسکن شکلی شبیه دونات دارد که اشعه ایکس را به صورت ۳۶۰ درجه اطراف شما می‌چرخاند. تصاویری دارای اطلاعات با جزییات ۳ بعدی از بدن شما تولید می‌شود.

هدف از تصویربرداری سی تی اسکن

پزشک شما سی تی اسکن را برای کمک به تشخیص وضعیت سلامتی شما تجویز می‌کند. اسکن آزمایش دقیقی از استخوان‌ها، اندام‌ها و بافت‌های نرم، عروق خونی و رویش‌های مشکوک در بدن شما فراهم می‌کند. مواردی که سی تی اسکن می‌تواند پیدا کن شامل:

گونه‌های قطعی سرطان و تومورهای خوش خیم (غیرسرطانی)

شکستگی استخوان

بیماری‌های قلبی

لخته‌های خونی

اختلال در روده (انسداد روده و بیماری کرون)

بیماری و آسیب‌های مغزی و نخاعی

خونریزی داخلی

پزشک می‌تواند اندام‌ها و بافت‌ها را در عکس اشعه ایکس ببیند اما در اشعه ایکس ساختمان اندام‌ها با هم همپوشانی می‌کنند و دشوار است تا بتوان همه چیز را دید. تصویر سی تی اسکن فضاهای بین اندام‌ها را به وضوح نمایش می‌دهد.

تصویربرداری سی تی اسکن چگونه کار می‌کند؟

دستگاه سی تی اسکن چندین عکس از زوایای مختلف بدن شما تهیه می‌کند. کامپیوتر این تصاویر را ترکیب می‌کند و تصاویری با جزییات مقطعی را ارائه می‌دهد.

دریافت جواب رادیولوژی در مرکز شهرری چقدر زمان می‌برد؟

جواب اسکن معمولاً ۲۴ ساعت طول می‌کشد. رادیولوژیست که در خواندن و ارائه گزارش تصاویر رادیولوژی متخصص است اسکن را می بیند و گزارشی برای توضیح دادن آن آماده می‌کند. در موارد اورژانسی اغلب جواب یکساعته آماده می‌شود. زمانی که رادیولوژیست و پزشک جواب را مشاهده کردند، پزشک به شما در یک وقت ملاقات دیگر و یا از طریق تماس تلفنی درباره جواب آزمایش شما توضیحات را ارائه می‌دهد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5418758

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha