به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، فیلترهای تصفیه خانگی در انواع مختلفی تولید میشوند. این فیلترها کاربردهای زیادی دارند. برای مصرف آب آشامیدنی، یخچالهای ساید بای ساید و دیگر کاربردها، دستگاه تصفیه آب ابزار مفید و گاهی ضروری به حساب میآیند. به همین دلیل، تولید و استفاده این فیلترها برای افزایش طول عمر و عملکرد هرچه بهتر این دستگاهها در تصفیه آب تا حد زیادی ضروری است. همچنین عدم تعویض این فیلترها ممکن است کیفیت آب آشامیدنی را پایین آورده و باعث آسیب دیدن فیلترهای دیگر دستگاه شود.
تولید و کاربرد فیلتر تصفیه آب خانگی باید با شرایط محیطی و مورد استفاده متناسب باشد. اغلب فیلترهایی که به صورت وارداتی به بازار ایران راه یافتهاند، تولیدات کشورهای دیگر مانند تایوان هستند. از همین رو، شرکتهای داخلی با تولید فیلترهای مناسب با وضعیت آبهای ایران و شرایط استفاده مختلف، در تلاش هستند تا بهترین کیفیت را در اختیار مصرف کنندگان داخلی قرار دهند. فیلتر دستگاه تصفیه آب دارای انواع مختلف ی است که از جمله آن میتوان به فیلترهای ممبران، فیلترهای کربنی و فیلترهای یخچالی اشاره کرد که در دو نوع برای داخل و خارج یخچال استفاده میشوند.
معرفی انواع فیلترها، ویژگیها و کاربردهای آنها
همان طور که در بالا اشاره کردیم، فیلترها انواع مختلفی دارند که هرکدام ویژگیهای متفاوتی دارند و برای مصارف مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. هرکدام از این فیلترها، در مراحل مختلفی از عمل تصفیه آب مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه به معرفی انواع این فیلترها میپردازیم.
فیلتر ممبران؛ نسل جدید فیلترهای تصفیه
فیلتر ممبران (MEMBRAIN FILTER) از فیلترهای نسل جدیدی هستند که بدون نیاز به هیچگونه مواد افزودنی، عمل تصفیه آب را انجام میدهند. فرایند تصفیه که در این فیلتر مورد استفاده قرار میگیرد، روش فیلتر اسمز معکوس و اولترافیلتراسیون هستند. این فیلترها انواع مختلف و کاربردهای منحصربهفرد دارند. به طور کلی فیلترهای ممبران در حذف مواد و آلایندههای شیمیایی و فیزیکی درون آب نقش مهمی ایفا میکنند.
فیلترهای ممبران از بخشهای مختلفی مانند مجرای آب، غشای نیمه تراوا و مجرای فاضلاب تشکیل شدهاند و با قطر ۲.۵ اینچی در بازار موجود هستند. غشای نیمه تراوا که در این فیلترها به کار رفته، صفحاتی با منافذ بسیار ریز هستند که به آلایندههای بزرگتر اجازه عبور نمیدهند.
فیلترهای کربنی در دستگاه تصفیه آب خانگی
فیلترهای کربنی یکی از مهمترین فیلترهای موجود در دستگاههای تصفیه آب هستند. کاربرد این فیلتر در رفع آلایندگی آب از مواد آلی موجود در آن است. این فیلترها به دلیل مواد کربنی که در آنها به کار رفته، مواد آلی که دارای ترکیبات کربنی هستند را به خود جذب میکنند. فیلترهای کربنی نیز در دو نوع مختلف کربن بلاک و کربن گرانول یا پودری تولید میشوند. هرکدام از این فیلترها نیز کاربردهای خاص خود را دارند.
فیلتر کربن پودری یا گرانولی، از تعداد زیادی صفحات گرافیتی تشکیل شده است. موارد استفاده فیلترهای پودری برای از بین بردن مواد دارویی و بهداشتی، از بین بردن طعم نامطبوع آب و حذف مواد و ترکیبات جلبکی موجود در آب است. از دیگر ویژگیهای این فیلتر سازگاری زیست محیطی آن است که با عمل اکسیداسیون میتوان بارها از آن استفاده کرد.
اما فیلتر بلاک، از فیلترهای کربن جامد هستند که ساختاری مشابه فیلتر الیافی دارند. این فیلترها، برای حذف مواد شیمیایی موجود در آب از کارایی بیشتری برخوردار هستند. این فیلترها در حذف مواد و آلایندههای درشت و معلق در آب عملکرد خوبی دارند؛ ولی در این مورد، از فیلتر الیافی ضعیفتر عمل میکند. این فیلترها که به صورت فشرده و به شکل استوانهای تولید میشوند، در سومین مرحله از دستگاه تصفیه مورد استفاده قرار میگیرند.
فیلترهای یخچالی برای تصفیه آب یخچال
برای تصفیه آب شهری ورودی به یخچال، از فیلتر مینرال استفاده میشود. این فیلتر در مرحله ششم دستگاه تصفیه آب به کار میرود و کاربرد اصلی آن افزودن املاح ضروری برای بدن است که در طی فرآیند تصفیه در مراحل قبل، از آب حذف شدهاند. این مواد شامل کلسیم و منیزیم هستند. این فیلترها در سه نوع الیافی، کربن فشرده و گرانولی تولید میشوند. عمر مفید فیلترهای مینرال، بسته به حجم آب تصفیه شده دستگاه، بین ۶ تا ۱۲ ماه است.
فیلترهای یخچال به دو دسته فیلترهای داخلی و خارجی تقسیم میشوند. فیلترهای داخلی برای یخچالهای ساید بای ساید مورد استفاده قرار میگیرند و فیلترهای خارجی نیز در خارج و پشت یخچال در مسیر ورودی آب نصب میشوند.
انواع دیگر فیلترها شامل فیلترهای الیافی برای تصفیه فیزیکی آب در مرحله اول، فیلتر نخ تابیده برای حذف شن و ماسههای موجود در آب و فیلترهای IN LINE برای از بین بردن شوری آب، برای تصفیه آب خانگی مورد استفاده قرار میگیرند.
چرا باید از فیلتر دستگاه تصفیه آب استفاده کنیم؟
وجود مواد مضر و سمی در درون آبهای شهری مسائل و مشکلاتی را برای کسانی که از این آب استفاده میکنند ایجاد کرده است. برای رهایی از این مشکلات، راههای گوناگونی وجود دارد. با توجه به وجود مواد مختلف شیمیایی که به دلایل مختلف در آبهای شهری نفوذ میکنند و همچنین دیگر آلایندههای مضر موجود در این آبها، روشهای سنتی کارساز نیستند. از طرفی، در پالایشگاهها، مجتمعهای پتروشیمی و صنایع دیگر از آب بدون آلاینده استفاده میکنند.
از جمله مطمئنترین راهها برای از بین بردن این مواد مضر، استفاده از فیلتر دستگاه تصفیه است. این دستگاهها که در انواع مختلفی تولید میشوند، متناسب با کاربردها و ویژگیهایشان مورد استفاده قرار میگیرند. دستگاههای تصفیه آب که در انواع مختلف تولید میشوند، دارای مراحل تصفیه متفاوت از ۳ تا ۸ مرحله هستند. به طور طبیعی هرچه تعداد مراحل تصفیه بیشتر باشد، تصفیه آب بهتر انجام میشود. البته فیلترهای تصفیه نیز باید به موقع تعویض شوند تا کارایی خود را از دست ندهند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما