به گزارش خبرنگار مهر در کرج، محمد حسن روزیطلب صبح امروز در حاشیه دومین روز برگزاری کنگره علوم خاک ایران در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی اظهار داشت: چرای بی رویه، قطع پوشش گیاهی جنگل ها، عدم برنامه ریزی صحیح حفاظتی در مزارع کشور و قدمت و سابقه استفاده از خاک، باعث تخریب خاک شده است به نحوی که سالانه حدود دو میلیارد تن خاک فرسوده می شود که این میزان نسبت به نرم جهانی بالاتر است.
وی افزود: بر اساس نتایج پایش و ارزیابی فرسایش خاک اراضی دیم کشور، میزان تخریب و فرسایش خاک تنها در صورت رعایت شیب از دو میلیون تن به هفت دهم میلیون تن کاهش می یابد.
این مسئول خاطر نشان کرد: گرچه در ایران 95 درصد نیاز مردم از محصولات کشاورزی تامین می شود اما با توجه به افزایش جمعیت، افزایش میزان بهره برداری و فرسایش 5/12 تنی خاک در سال، اجرای برنامه های حفاظت خاک ضروری به نظر می رسد.
روزیطلب برخی علل نابودی خاک را تخریب شیمیایی و فیزیکی، آلودگی ناشی از دفن مواد زائد، شخم نامناسب، فرسایش آبی و خاکی و ... دانست و یادآور شد: این عوامل متعدد باعث بیابان زایی، کاهش قابلیت تولید و افزایش گازهای جوی می شود.
رئیس انجمن علوم خاک ایران متذکر شد: برنامه ریزی صحیح، گسترش تحقیقات و برنامه های ترویجی، انتقال دانش و فناوری، کمک به کشاورزان و کمک دولت به اجرای صحیح برنامه های حفاظت خاک در ایران راه حل رفع این مشکل است که با همت ملی، همکاری اساتید، دانشمندان، دستگاه های اجرایی و سیاستگذاری صحیح قابل حل است.
نظر شما