دكتر احمدي پور معاونت سازمان تربيت بدني در امور ورزش بانوان با بيان اين مطلب در جمع خبرنگاران به تشريح برنامه ها و فعاليتها و سياست هاي كلان اين معاونت پرداخت.
وي با جمع بندي حضور سه ماهه اش در مسئوليت معاونت ورزش بانوان تصريح كرد: از ابتداي حضورم در سازمان تربيت بدني اصلي ترين ايده ام جايگزيني تصميم گيري جمعي به جاي تصميم گيري فردي بوده است . بر همين اساس بحث شوراي سياستگذاري ورزش بانوان را مطرح كردم و تلاشم بر اين بود تا به نقطه اي برسيم كه در ورزش نگاه جنسيتي وجود نداشته باشد و ورزش زنان هم همپاي مردان از امتيازات ، اعتبارات و امكانات سازمان تربيت بدني برخوردار شود.
وي با بيان اينكه اعتقاد دارم الزاما نيازي نيست در ورزش بانوان فقط بانوان تصميم گيرنده باشند ، افزود: در گذشته با حاكميت چنين تفكري عملا بانوان خود را از افكار نيمي از جامعه محروم مي كردند ، در حالي كه در تركيب شوراي سياستگذاري هم اكنون موثر بوده اند و جايگاه افراد براي ما اهميت دارد نه مرد و زن بودن اعضا. بر همين اساس اكثريت اين شورا را آقايان تشكيل مي دهند و اعتقاد دارم اين حضور منافاتي با تصميم گيري درباره سياستهاي كلان ورزش بانوان ندارد.
احمدي پور در ادامه به بحث اقدام انجمن هاي ورزشي بانوان با فدراسيونها پرداخت و تصريح كرد: ورزش بانوان به نقطه اي رسيده بود كه با فعاليت انجمن ها بيش از اين نمي توانستيم پيشرفتي داشته باشيم در همين سطح فعلي باقي مي مانديم . از سوي ديگر تجربه نشان داده بود انجمن ها و فدراسيونهايي كه با يكديگر تعامل و همفكري بيشتري دارند ، به نتايج و موفقيتهاي بهتري دست پيدا كرده اند و به همين جهت براي پويايي و تحرك بخشيدن بيشتر به ورزش بانوان بحث ادغام انجمن ها و فدراسيونهاي ورزشي مطرح شد و در تلاشيم تا با اصلاح اساسنامه فدراسيون ورزشي از اين بس بانوان به عنوان نايب رييس فدراسيونها حضور پيدا كنند و بتوانند در تصميم گيريها و تخصيص ها مدافع حقوق ورزش بانوان باشند.
احمدي پور در ادامه درخصوص اولويت هاي اعزام بانوان به مسابقات بين المللي گفت: بخش اصلي اعزامهاي ما را تيمهايي تشكيل مي دهند كه براي كسب سهميه ورودي المپيك آتن تلاش مي كنند كه اعتبارات اين بخش از اعزامها از سوي كميته آتن تامين شده است و رشته هايي نظير تكواندو ، ووشو و قايقراني در مسابقات انتخابي حضور خواهند يافت. اعزام ساير تيمها منوط به نداشتن محدوديت هاي مالي است و اينكه تيمها بتوانند از اسپانسيرهاي داخلي براي تامين هزينه هاي اعزام استفاده كنند كه اميدواريم با وجود اين چنين حمايتهاي مالي بانوان ما بتوانند در مسابقات مختلف حضور پيدا كنند.
معاون رييس سازمان تربيت بدني در بخش بانوان پيرامون تغيير روساي انجمن ها تاكيد كرد: انجمن هايي كه نتوانند همگام و همراه با سياستهاي ما حركت كنند ، تغيير خواهند كرد. در حال حاضر تنها تغيير در انجمن پينگ پنگ صورت گرفته است كه آن هم به دنبال استعفاي رييس اين انجمن انجام شد. در مجموع روساي انجمنهايي كه بتوانند خواسته هاي ما را درامر سازماندهي ، برنامه ريزي و برگزاري مسابقات تامين كنند ، تغيير نخواهند كرد.
وي با اشاره به برنامه هاي اين معاونت در برگزاري مسابقات ورزشي بانوان در ايام دهه فجر اظهار داشت : مهمترين برنامه هاي ما دركنار برگزاري مسابقات در رشته هاي مختلف ورزشي ، برگزاري جشنواره ويژه پيشكسوتان زن خواهد بود تا ضمن حرمت گذاشتن به مقام و منزلت اين عزيزان با تشكيل انجمنهاي پيشكسوتان حضور اين عزيزان را به صورت موثر و كارا در ورزش بانوان داشته باشيم .
وي در تشريح چگونگي تشكيل انجمن پيشكسوتان ورزش بانوان گفت: انتخابات اين انجمن به حضور 300تن از پيشكسوتان ورزش بانوان برگزارخواهد شد و از بين اين عزيزان 15 نفر به عنوان عضو انجمن پيشكسوتان ورزش بانوان انتخاب خواهند شد.
و قصد داريم از اين انجمن به عنوان بازوي قدرتمند فدراسيون در گرفتن امكانات و اعتبارات از دولت استفاده كنيم كه اعتقاد دارند با چنين بازوهاي غيردولتي بسياري از مشكلات ورزش بانوان در بخش بودجه وامكانات مرتفع خواهد شد.
احمدي پور با بيان اينكه اولويت ورزش بانوان در سال اينده رشته دو و ميداني خواهد بود، گفت: اين رشته پايه در اولويت برنامه هاي ما قرار دارد و با انگيزه وتواني كه در اين بخش وجود دارد ، مي توانيم در اين رشته به سمت مدال آوري حركت كنيم. در حال حاضر خانم شاد پور با انگيزه اي كه براي كار در اين بخش دارند ، تحرك خوبي به اين رشته بخشيده و خوشبختانه دو و ميداني به دور از استرس و در محيطي آرام به ركورد شكني پرداخته است و اميدواريم با حمايتهاي بيشتر بتوانيم در شكوفايي اين ورزش گامهاي اساسي برداريم .
وي در پايان در خصوص مشكل اعتبارات در ورزش بانوان به عنوان يك معضل ريشه اي تصريح كرد : تا زماني كه در ورزش بانوان اعتبار خاص و تعريف شده اي نداشته باشيم ، اين مشكلات به قوت خود باقي است. به نظرمن در تخصيص اعتبارات نبايد نگاه جنسيتي وجود داشته باشد. در حال حاضر فدراسيون ورزش بانوان يك فدراسيون است كه 28 فدراسيون كوچك را در خود جاي داده و اين جوابگوي ورزش بانوان نيست . تا زماني كه بانوان در تصميم گيريها سهيم نشوند و رديف هاي اختصاصي براي ورزش بانوان در نظر گرفته نشود اين مشكلات به قوت خود باقي است و اميدواريم با حضور بانوان در فدراسيونها بتوانيم تخصيص هاي بيشتري براي بخش بانوان دراختيار بگيريم.
معاونت سازمان تربيت بدني امور ورزش بانوان در جمع خبرنگاران ؛
در ورزش نبايد نگاه جنسيتي وجود داشته باشد
در تصميم گيريهاي كلان ورزشي نبايد جنسيتي تصميم گرفت و تمام تلاش ما در شوراي سياست گذاري ، تغيير اين نوع نگرش نسبت به ورزش بانوان است.
کد خبر 54300
نظر شما