۷ اسفند ۱۴۰۰، ۹:۱۳

مهر گزارش می دهد؛

«کرونا» و «گرانی پارچه» چرخ خیاطان همدانی را از کار انداخت

«کرونا» و «گرانی پارچه» چرخ خیاطان همدانی را از کار انداخت

همدان- کرونا و گرانی پارچه این روزها چرخ خیاطان همدانی را از کار انداخته است، مشکلی که با ارائه تسهیلات بانکی ۱۲ یا ۱۸ درصدی رفع نشده و حل شدن آن نیازمند حمایت متفاوت تر متولیان است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شیوع ویروس کرونا بر بسیاری از اصناف و مشاغل صدمه‌هایی را وارد کرد؛ تعطیلی و محدودیت‌های پیش آمده، کاهش مهمانی‌ها و مراسم‌ها، کاهش خرید مردم و ترددها در بازار همه و همه به این شرایط گره خورد.

اما صنعت پوشاک و فعالین عرصه تولید پوشاک و البسه داستان دیگری داشتند، افتان و خیزان هایی در تأمین مواد اولیه، گرانی آن و مواردی از این قبیل نیز سر راه خیاطان و واحدهای تولیدی پوشاک قرار گرفته بود به نوعی که مسائل، از گرانی مواد اولیه گرفته تا مشکلات تولید و فروش و صادرات تنها گزیده‌ای از آنچه بر واحدهای تولید گذشت است اما در این بین بودند واحدهای تولیدی دیگری که کارشان در سایه همین مشکلات رونق گرفت و سرپا شدند...

گرانی‌هایی که به کاهش تقاضای بازار و شرایط کرونایی گره خورد و فعالین این حوزه را با سکوت صدای چرخ‌های خیاطی شأن همراه کرد.

«کرونا» و «گرانی پارچه» چرخ خیاطان همدانی را از کار انداخت

مزونم را جمع کردم و خانه نشین شدم

از بانوان خیاط با سابقه همدانی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: سال‌ها خیاطی کرده بودم، این کار را از مادر و خاله‌ام آموخته بودم و حدود ۱۰ سالی بود که یک مزون خوب راه اندازی کرده بودم اما شرایط به سمتی سوق پیدا کرد که مزون را جمع کردم و خانه نشین شدم.

وی با بیان اینکه در سال ۹۷ و ۹۸ آنقدر کارهای مختلفی باید تحویل می‌دادم که بخشی از آنها را به خانه می‌آوردم و تا صبح پای چرخ خیاطی بودم، عنوان کرد: زندگیم با سوزن و نخ و چرخ خیاطی پیش می‌رفت و درآمد خوبی هم داشتم اما کم کم گرانی پارچه و البته بی رونق شدن بازار و مهمانی‌ها به خاطر کرونا باعث شد که کارم از رونق بیفتد.

این بانوی همدانی با اشاره به اینکه متأسفانه در این دوران حمایتی هم از ما نشد، اضافه کرد: مردم توان خرید لباس را ندارند و هزینه‌های خیاطی هم با توجه به حجم کاری بالا رفته است، در نتیجه یا لباس‌های حاضری می خرند و یا با این وضعیت اقتصادی، اصلاً خرید لباس و دوختن لباس را در اولویت ندارند.

کارم در تولیدی پوشاک ۲۵ ساله شد اما ارزش حقوقم ۲۵ درصد گذشته است

احمدی، دیگر خیاط همدانی که ۲۵ سالی می‌شود که در یک تولیدی مشغول به کار است، به خبرنگار مهر گفت: کارم در تولیدی پوشاک ۲۵ ساله شد اما ارزش حقوقم ۲۵ درصد گذشته است.

وی ضمن ابراز ناراحتی بیان کرد: در گذشته خرج خانواده ۵ نفره ام را با همین کار می‌دادم اما الان حجم کاری مان بسیار کم شده، تولیدی‌های پوشاک بسیاری در همدان رو به سمت تعطیلی رفته‌اند و واقعاً شرایط کاری مان با چالش روبرو است.

وی با بیان اینکه به عنوان پدر خانواده مجبور به کار هستم، اظهار کرد: این روزها با توجه به شرایط کاری پیش آمده عصرها مسافرکشی می‌کنم تا شاید بتوانم بخشی از هزینه‌ها را جبران کنم.

«کرونا» و «گرانی پارچه» چرخ خیاطان همدانی را از کار انداخت

از ۱۲۶۰ پروانه کسب تا ۲۵۰ تولیدی فعال پوشاک در همدان

رئیس اتحادیه خیاطان و تولید کنندگان پوشاک استان همدان در این خصوص به خبرنگار مهر با بیان اینکه هم اکنون در همدان حدود یک هزار و ۲۶۰ پروانه کسب دائم در عرصه پوشاک وجود دارد، عنوان کرد: حدود ۶۰۰ خیاط در همدان فعالیت دارند.

سیدرضا حسینی با اشاره به اینکه در استان همدان در حال حاضر تنها تعداد ۲۵۰ تولیدی فعال در این عرصه وجود دارد، ادامه داد: اکثر این تولیدی‌ها کارهای تهران را می‌زنند، یعنی کارهای برش خورده به همدان می‌آید و در همدان تبدیل به پوشاک می‌شود.

وی با بیان اینکه کرونا بسیاری از خیاطان در همدان را فلج کرد، اضافه کرد: در حال حاضر، خیاطان در همدان کم و بیش فعالیت دارند، شرایط کاری شأن با شیوع ویروس کرونا بسیار به مشکل برخورد و حال نیز با وضعیت دستمزدها، کار خیاطی صرف نمی‌کند.

رئیس اتحادیه خیاطان و تولید کنندگان پوشاک استان همدان با تصریح بر اینکه خیاطی این روزها نه برای کارگر و نه برای کارفرما به صرفه است، گفت: وضعیت دستمزدها نامناسب و از سویی وضعیت فروش هم خوب نیست.

حسینی خاطرنشان کرد: اکثر چرخ کاران در حال تعطیلی کارشان هستند، کارفرما اگر بخواهد اجرت کار را بالا ببرد، نمی‌تواند ادامه بدهد و از سویی مواد اولیه هم بسیار گران شده است.

وی در تشریح این موضوع عنوان کرد: پارچه‌های خارجی هم اکنون تنها ۵۰ درصد در پوشاک تولیدی ما استفاده می‌شوند، پارچه‌های داخلی هم روز به روز در حال گران شدن هستند، این درحالی است که پیش تر که پارچه‌های خارجی در بازار موجود بود، بازار رقابتی شده بود اما حال، می‌بینیم که پارچه‌های داخلی مشکلاتی دارند.

«کرونا» و «گرانی پارچه» چرخ خیاطان همدانی را از کار انداخت

تسهیلات ۱۲ و ۱۸ درصد حمایت نیست

رئیس اتحادیه خیاطان و تولید کنندگان پوشاک استان همدان در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه متأسفانه کیفیت پارچه‌های داخلی پایین آمده و از سویی مداوم در حال گران شدن هم هستند، اظهار کرد: متأسفانه کیفیت پارچه‌ها علی رغم روند افزایش آنها پایین آمده و این موضوع روی روند تولید پوشاک اثر گذاشته است.

حسینی به کاهش تراکم پارچه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: در همدان، وضعیت تولید مانتوهای رسمی و اسپرت مناسب بود، اما مشکلات مطرح شده روی روند کاری این حوزه هم اثر گذاشت.

وی با بیان اینکه هم اکنون در این عرصه در همدان ۲۳۰ تولید کننده فعال وجود دارد، اظهار کرد: این تولیدکنندگان اکثراً کارهای برش خورده تهران را می‌دوزند و باز هم به اسم تهران به فروش می‌رسد.

رئیس اتحادیه خیاطان و تولید کنندگان پوشاک استان همدان در خصوص نحوه حمایت‌های صورت گرفته از فعالین این عرصه نیز عنوان کرد: اعطای تسهیلات بانکی با نرخ سود پایین یکی از راهکارهای حمایت دولت از واحدهای صنفی تولید کننده پوشاک است اما با تسهیلات ۱۲ و ۱۸ درصدی نمی‌توان برای این افراد کاری کرد و اسم آن را حمایت گذاشت.

«کرونا»، «گرانی پارچه» و مواردی از این قبیل این روزها چرخ خیاطان همدانی را از کار انداخته است؛ روندی که نیازمند حمایت آن هم از متفاوت از تسهیلات ۱۲ و ۱۸ درصدی است. استان همدان پتانسیل‌های بسیاری در عرصه تولید پوشاک دارد، روندی که در صورت حمایت نه تنها می‌تواند چرخ‌های تولید و اشتغال را در این استان به حرکت در آورد بلکه می‌تواند نمودی از تحقق شعار امسال یعنی «تولید، پشتیبانی و موانع زدایی» باشد.

بدین ترتیب، امیدواریم حال که هر روز شاهد تعطیلی و سکوت چرخ‌های خیاطی در همدان هستیم، مسئولین مربوطه آستین‌های همت را بالا و فکری برای این وضعیت کنند؛ چراکه تعطیلی تولید پوشاک نه تنها با خود خیل عظیمی از بیکاران را به همراه دارد، بلکه آسیب بر بدنه تولید، خاموشی کارگاه‌های تولیدی و مهیّا شدن زمینه برای ورود پوشاک بی کیفیت و وارداتی را نیز به همراه خواهد داشت.

کد خبر 5432349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha