خبرگزاری مهر، گروه استانها: یکی از مهمترین مطالباتی که گیلانیها از دولتمردان دارند توجه به وضعیت پسماند و زباله در این استان سرسبز است که بارها مطرحشده اما تا به امروز تغییری در وضعیت و رفع این مشکل داده نشده است.
در جریان سفر حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان نیز این معضل توسط متولیان امر مطرح و مصوباتی در این خصوص نیز نهایی شد اما همچنان مردم منتظر اقدام عملیاتی در این خصوص هستند.
تولید روزانه بیش از دو هزار و ۲۰۰ تن زباله در گیلان
افزایش مکانهای انباشت زباله و پراکندگی آنها از یک سو مشکل ساز شده و نبود آموزش مناسب برای کاهش زباله با تفکیک از مبدأ از سوی دیگر موجب افزایش تولید زباله و بهتبع آن رشد روزافزون انباشت زبالهها در مکانهای دپوی پسماندها در گیلان شده است.
همچنین از طرف دیگر به دلیل بالا بودن سطح آب زیرزمینی و کمبود فضا و زمین به خاطر حاصلخیز بودن زمینها برای کشاورزی، مشکلات زیادی در خصوص یافتن مکان مناسب برای دفن بهداشتی زباله در این استان به وجود آمده است.
در حالی روزانه بیش از دو هزار و ۲۰۰ تن زباله در گیلان تولید میشود که علاوه بر ورود مستقیم این زبالهها به مراکز دفن به دلیل عدم مدیریت صحیح، میزان خروجی شیرابهها و ورود آن به رودخانهها و تالاب انزلی تنها از سایت سراوان رشت ۱۵ لیتر بر ثانیه است.
استاندار گیلان: تاکنون اقدام عملی برای حل مشکل پسماند انجامنشده است
اسدالله عباسی استاندار گیلان عصر یکشنبه در ششمین جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان، با اشاره به اینکه تاکنون هیچ اقدام عملی برای حل مشکل پسماند گیلان انجامنشده است، افزود: در جلسه شورای اداری استان در حضور حجتالاسلام رئیسی این مسئله مهم را بهعنوان ابر چالش گیلان عنوان کردم و هماکنون لازم است اقدام عملی برای حل مشکل پسماند را از شهرستان رشت آغاز کنیم.
وی اظهار کرد: شهرهای مختلف استان گیلان در زباله غرقشده و در این خصوص فرمانداران و شهرداران را مسئول چهره زشت شهرهای استان میدانم.
استاندار گیلان بیان کرد: مدیریت جهادی و انقلابی باید تحول مثبت در شهر، استان و کشور ایجاد کند، درحالیکه ما از مدیران در زمینهٔ مدیریت پسماند اقدامات جهادی ندیدهایم.
فرمانداران و شهرداران گیلان تا پایان هفته مهلتدارند
عباسی تأکید کرد: فرمانداران و شهرداران گیلان از امروز تا پایان هفته مهلتدارند اقدامات عملی و برنامههای عملیاتی برای مدیریت مشکل زباله و پسماند را انجام دهند، در غیر این صورت تصمیمات دیگری میگیرم.
وی ادامه داد: چطور ممکن است برای حل معضل پسماند در شهرستان لنگرود دستگاهی خریداری شود، ولی یک سال است که در انبار خاک میخورد و تاکنون هیچ استفادهای از آن نشده است!؟
استاندار گیلان افزود: در کنار این اقدامات برای شهرهایی که در زمینهٔ مدیریت و ساماندهی پسماند خوب عمل کردهاند، اقدامات تشویقی در نظر گرفته میشود و تخصیص اعتبارات برای پسماند بر اساس اقدامات مثبت شهرداران و فرمانداران صورت میگیرد.
جلسه بعدی در محل دفن زباله!
نماینده عالی دولت در گیلان بابیان اینکه بزرگترین چالش استان که در سفر اخیر رئیسجمهوری نیز مطرح شد، موضوع پسماند است، گفت: جلسهای هفته آینده در زمینهٔ مدیریت عملیاتی پسماند در محل انباشت و دفن زباله سراوان رشت برگزار میشود.
بنابراین گزارش، در این جلسه که فرمانداران شهرستانهای گیلان بهصورت ویدئو کنفرانس شرکت داشتند، تعدادی از اعضای کارگروه مدیریت پسماند استان و فرمانداران شهرستانهای رشت، رودسر، لنگرود و تالش گزارشی از طرحهای عملیاتی نظارت و اجرا بر پروژههای در دست اقدام ارائه کردند.
انتظار چندین ساله اهالی پایان داده شود
این اظهارات در حالی مطرح میشود که پیشازاین محمدحسین واثق کارگرنیا رئیس شورای شهر رشت به محل دفن زباله سراوان بهعنوان یکی از مهمترین معضلات مردم رشت اشاره کرد و گفت: شیرابههای زباله سراوان آسیب شدیدی به محیطزیست وارد کرده و احداث زبالهسوز در این منطقه در مرحله تأمین اعتبار قرار دارد و نگاه ویژه دولت در این زمینه را میطلبد.
نماینده مردم شهرستانهای رشت و خمام در مجلس هم در جریان بازدید وزیر کشور با بیان اینکه مردم سروان طی ۳۰ سال گذشته از وضعیت انباشت زباله در این منطقه دچار آسیب و خسارت فراوان شدهاند، افزود: از وزیر کشور درخواست داریم با رفع معضل پسماند در منطقه سراوان به انتظار چندین ساله اهالی پایان بخشند.
محمدرضا احمدی با اشاره بر اینکه وضعیت جغرافیایی منطقه سراوان رشت برای دفع پسماند مناسب نیست، اظهار کرد: این منطقه به علت شرایط آب و هوایی خاص بسیار رطوبت خیز بوده و نگهداری این حجم از زباله ازنظر علمی نیز مورد تأیید قرار نمیگیرد.
وزیر کشور: بزرگترین معضل گیلان مسئله پسماند است
وی مطالبه اصلی اهالی سراوان رشت را پایان بخشی به ورود زباله به این منطقه عنوان کرد و اظهار داشت: امیدواریم دیگر شاهد ورود زباله به این منطقه نباشیم.
احمد وحیدی وزیر کشور هم با بیان اینکه برای رفع مشکلات عمده استان گیلان به یک فراخوان و حرکت جدی نیازمند است، گفت: بزرگترین معضل این استان مسئله پسماند در منطقه سراوان رشت است که باید پیشازاین موردتوجه قرار میگرفت.
وزیر کشور با تأکید بر اینکه باید برای حل مشکلات گیلان بهویژه شهرستان رشت باید از نیروهای جهادی کمک گرفت، اضافه کرد: از ظرفیتهای بخش خصوصی برای رفع مشکلات موجود استفاده شود.
بههرروی باید دید با توجه به مصوبات سفر دولت، تأکیدات رئیسجمهور و وزیر کشور و همچنین پیگیری و ضربالاجل استاندار گیلان در میدان عمل اتفاق مؤثر و مثبتی برای رفع این مشکل و چالش دیرینه خواهد افتاد.
نظر شما