۱۲ شهریور ۱۳۸۶، ۸:۰۶

امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

خبرگزاری مهر - امروز دوشنبه دوازدهم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با بیستم شعبان المعظم سال 1428 هجری قمری و برابر است با سوم سپتامبر 2007 میلادی.

درگذشت پروفسور محمود حسابی :

پروفسور محمود حسابی در 5 اسفند 1381 ه ش در خانواده ای متمول در تهران دیده به جهان گشود. پدرش معزالسلطنه از رجال سیاسی حکومت بود .او چهارساله بود که به همراه پدر سفیرش به لبنان رفت. در بیروت پدر تجدید فراش کرد و به همین سبب  همسر اولش را به همراه دو فرزندش ، محمود و محمد، به دلیل مقررات از سفارتخانه اخراج کرد و هیچ کمکی هم به آنان نکرد. این دوران ، دوران فقر و تنگدستی برای محمود ومادر وبرادرش  بود  اما او در همان اوان کودکی و در همان اوضاع فلاکت بار توانست  قرآن و دیوان حافظ را بطور کا مل حفظ کند . محمود پس از طی در جات ابتدایی و دبیرستان در هفده سالگی نخستین لیسانسش را دررشته ادبیات عرب از دانشگاه آمریکایی بیروت دریافت دارد. او بعدا در رشته های مهندسی راه و ساختمان ، پزشکی ، ریاضیات ، ستاره شناسی ، فارغ التحصیل شد و همزمان توانست در رشته مهندسی معدن در دانشگاه سوربن فرانسه تحصیل کند. وی  سرانجام رشته فیزیک را برای ادامه تحصیل انتخاب کرد و توانست در 25 سالگی در جه دکتری خود را دررشته فیزیک با دفاع از رساله خود با عنوان "حساسیت  سلولهای فتو الکتریک " دریافت دارد . او بعدها جزء برترین شاگردان انیشتن شد. دکتر حسابی در بازگشت به وطن تاسیس دانشگاه تهران را پیشنهاد داد و خود معمار دانشکده فنی آن شد و تا آخرین روزهای عمر ریاست گروه فیزیک این دانشکده را به عهده داشت. دکتر حسابی در دوران نخست وزیری دکتر مصدق وزیر فرهنگ دولت او شد. پروفسور حسابی به چهارزبان انگلیسی ، فرانسه ، آلمانی و عربی سخن می گفت و به زبانهای سانسکریت ، لاتین ، یونانی ، پهلوی ، اوستایی ، ترکی و ایتالیایی  تسلط داشت. از آن دانشمند فقید  بیست و پنج مقاله وکتاب به زیور طبع آراسته شده است . دکتر حسابی در سال 1990 میلادی به عنوان مرد نخست علمی جهان معرفی شد و در سال 1366 در کنگره 60 سال فیزیک کشور لقب پدر فیزیک ایران را به خود گرفت. او در چنین روزی در سال 1371 در بیمارستان دانشگاه ژنو به هنگام معالجه قلبی دار فانی را وداع گفت . ازنکات جالب توجه   این دانشمند و فیزیکدان هموطن دلبستگی ویژه به مفاخر ایرانی اسلامی بود که از جمله می توان به تعلق خاطر ایشان به زبان فارسی یاد کرد، به همین سبب وی برای  واژه های د خیل  در فارسی ، معاد لیابی می کرد که نتایج زحماتش در  فرهنگنامه ای گرد آمده که توسط انتشارات وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی چاپ شده است.   


ممنوعیت ممیزی در مطبوعات :

در بحبوحه انقلاب  اسلامی و  در چنین روزی در سال 1357 ه ش ، رژیم پهلوی با هدف بر آورده ساختن دروغین خواست های مردمی و به منظور جلب حمایت آنان دستور ممنوعیت ممیزی مطبوعات را صادر کرد و حال آنکه مردم زمینه های اتخاذ  چنین تصمیم را به خوبی می توانستند حدس بزنند. در روزهای انقلاب عظیم ملت ایران ماموران سازمان امنیت نظام شاهی و نظامیان حکومت نظامی با حضور در محل نشر مطبوعات به حذف وسانسورمقالات واخبار می پرداختند.


روز استقلال قطر :
در جنوب غربی آسیا و در منطقه خاور میانه کشوری  به صورت شبه جزیره قرار گرفته است که خلیج فارس و شمال شرقی عربستان  آن را احاطه کرده اند . مساحت قطر تقریبا یک ، صد و چهل و پنجم ایران است. نژاد مردم این کشور سامی و آریایی است و زبان رایج میان اهالی آن عربی ، فارسی و انگلیسی است. عموم مردم از دین اسلام و مذهب تسنن (وهابی) پیروی می کنند. نوع حکومت این کشور مشروطه سلطنتی است که در سال 1971 در چنین روزی  از انگلستان مستقل شد و در 21 سپتامبر همان سال به عضویت سازمان ملل متحد درآمد. در حال حاضر چهل درصد عرب، 18 در صد هندی ، 18 در صد پاکستانی ، 10 در صد ایرانی در آن زندگی می کنند. پایتخت این کشور بندر دوحه است .

تولد نیکولو آماتی :
آماتی موسیقیدان ایتالیایی در چنین روزی در سال 1596 میلادی متولد شد. او سازنده ویولون بود." استرادیواری و گوارنری "از جمله مهمترین آثار موسیقایی اوست .

تولد چارلز دهم :
چارلز دهم دوک پروس در چنین روزی در سال 1757 میلادی دیده به جهان گشود  .

تولد سارا ارن جوت :
جوت نویسنده برجسته آمریکایی در چنین روزی در سال 1849 میلادی به دنیا آمد. "کشور درخت بید نشان شده " عنوان مهمترین اثر اوست .

تولد لوییس هنری سوولیوان :
سوولیوان معمار بر جسته آمریکایی در چنین روزی در سال 1856 میلادی به دنیا آمد . او را پدر معماری جدید آمریکا دانسته اند .

تولد کارل دیوید اندرسون :
اندرسون ، فیزیکدان بر جسته آمریکایی در چنین روزی در سال 1905 میلادی قدم به عرصه گیتی نهاد. او در سال 1936 نوبل فیزیک را از آن خود کرد.

تولد دکتر لورن ایزلی :

ایزلی ، مردم شناس آمریکایی در چنین روزی در سال 1907 میلادی دیده به جهان گشود. "رازهای حیوانات " عنوان مهمترین اثر اوست .

درگذشت جیمز اول :
جیمز اول پادشاه انگلستان در چنین روزی در سال 1658 میلادی در سن 92 سالگی درگذشت. وی بین سالهای 1603 تا 1625 میلادی بر این کشور حکومت می کرد .

درگذشت هوشی مینه :
نگووین آی کوئوک ، مبارز بزرگ ویتنامی است که برای آزادی و استقلال کشورش نیم قرن جنگید . او که معروف به هوشی مینه است در سال 1940 جنبش نجات ملی ویتنام ( ویت مینه ) را پایه گذاری کرد و این جنبش با بیرون راندن ژاپنی ها از شبه جزیره هندوچین 14 سال با فرانسویان استعمارگر جنگید . با شکست فرانسه در "دین بین فو" آمریکایی ها در هند و چین حضور یافتند ، اما مبارزه و استعمار ادامه یافت و در نبردی نابرابر نیمی از مردم و کشور ویتنام آماج بمبارانهای وحشتناک آمریکایی ها شد . هوشی مینه توانست ملت خود را در برابر استعمار به شایستگی و سرسختانه  به پیکار بگیرد . وی در چنین روزی در سال 1969 میلادی درگذشت .

کد خبر 543683

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha