۱۶ اسفند ۱۴۰۰، ۱۶:۵۵

وعده‌ای که محقق نشد؛

صادرات هوایی سیب آذربایجان غربی روی کاغذماند/زیرساختها فراهم نیست

صادرات هوایی سیب آذربایجان غربی روی کاغذماند/زیرساختها فراهم نیست

ارومیه – با وجود اعلام مکرر مسئولان مبنی بر فراهم کردن زمینه حمل و صادرات سیب آذربایجان غربی به صورت هوایی، این وعده محقق نشد تا امسال هم گره صادرات سیب استان همچنان کور باقی بماند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- سکینه اسمی: دی ماه و بهمن ماه سال جاری خبر صادرات و حمل و نقل هوایی سیب درجه یک آذربایجان غربی در سفر و جلسات مکرر مسئولان کشوری و استانی سر تیتر خبرها در خصوص صادرات این محصول استراتژیک بود اما با نزدیک شدن به روزهای پایانی شد این وعده نیز محقق نشد و مشکل صادرات سیب استان به قوت خود باقی ماند.

آذربایجان غربی سالانه با تولید افزون بر یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیب سهم بیش از ۴۵ درصدی سیب تولیدی و قطب اول کشور را از آن خود کرده، اما این افزایش تولید باوجود مرغوبیت و کیفیت بالا نه‌تنها سودی برای اقتصاد کشاورزی و باغداران استان نداشته بلکه به یکی از دغدغه‌های اصلی استان در سال‌های اخیر تبدیل‌شده است.

امسال مشکلات بازار سیب آذربایجان غربی علاوه بر موانع سال‌های گذشته از نبود زیرساخت‌های لازم صادراتی از جمله کمبود کامیون‌های یخچال دار، بسته بندی و سورتینگ و… با مشکل بازاریابی و زمینه صادرات با وجود هم مرزی با سه کشور خارجی نیز مواجه بود در این راستا با سفر وزیر جهاد کشاورزی و نیز رئیس سازمان تعاون روستایی به استان مقرر شد روند صادرات سیب استان تسهیل یابد.

یکی از راهکارها صادرات سیب به صورت هوایی بود، دی ماه و بهمن ماه امسال رئیس سازمان تعاون روستایی کشور در جریان سفر به ارومیه و در جلسه بررسی مشکلات صادرات سیب درختی آذربایجان‌غربی که با حضور مدیران انجمن‌های صنفی کشاورزی، صادرکنندگان و فعالان اقتصادی در ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: با هدف تسریع در صادرات سیب و کاهش زمان رسیدن به مقصد با ایجاد کارگو و زیرساخت‌های پایانه حمل و نقل هوایی در فرودگاه ارومیه، روزانه نزدیک به ۳ هزار تن سیب با چهار سورت پرواز به کشورهای مقصد صادر خواهد شد.

اسماعیل قادری فر افزود: برای صادرات سیب آذربایجان‌غربی، ارتش جمهوری اسلامی ایران ۲ هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ خود را در اختیار ما گذاشته و تأمین سوخت دولتی آن را هم دولت تقبل کرده است.

وی با اشاره به اینکه از مجموع ۴۵۰ هزار تن سیب انبار شده در سردخانه‌ها، ۲۰۰ هزار تن درجه یک صادراتی است، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود بیش از ۳۰ درصد از این میزان سیب درجه یک به صورت هوایی صادر شود.

وعده‌هایی که تاکنون هیچکدام نه تنها محقق نشد بلکه بر اساس فعالان بخش کشاورزی استان و برخی مسئولان آذربایجان غربی این وعده‌ها در حالی مطرح شد که زیرساختی در بخش حمل و نقل هوایی در استان فراهم نیست و عملاً صادرات سیب به صورت هوایی انجام نگرفت.

صادرات هوایی سیب آذربایجان غربی روی کاغذماند/زیرساختها فراهم نیست

زیرساخت‌های صادرات هوایی سیب فراهم نیست / نظرات کارشناسی نبود

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سردخانه داران آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین آمار و وضعیت موجودی سیب در سردخانه‌های استان گفت: در حال حاضر بر اساس آخرین آمار امروز ۲۲۵ هزار تن سیب در بیش از ۴۰۰ سردخانه استان موجود است و بخشی از وعده‌های مسئولان برای تسریع در روند صادرات سیب تاکنون محقق نشده است.

مراد آقابالازاده با بیان اینکه صادرات سیب درجه یک استان به صورت هوایی کارشناسی شده مطرح نشد، افزود: متأسفانه اظهارات بسیاری از مسئولان شعاری و بدون کارشناسی است وقتی زیرساخت‌های صادرات هوایی محصولات کشاورزی به خصوص سیب در استان فراهم نیست نباید این وعده از سوی مسئولان بیان می‌شد.

وی با بیان اینکه مشکل صادرات سیب و محصولات کشاورزی به صورت هوایی اصلاً هواپیما نیست، گفت: مسئولان به این موضوع توجه ندارند چه کسی می‌خواهد سیب را به صورت هوایی صادر کند؟ آیا در فرودگاه ارومیه کانکس سردخانه‌ای برای فراهم کردن زمینه صادرات سیب وجود دارد؟ زیرساخت‌های فرودگاه ارومیه آماده است؟ این صادرات هوایی به کدام کشورها قرار است صادر شود؟ هزینه صادرات هوایی مشخص شده است؟ و سوالات متعدد کارشناسی بی جوابی که کسی از مسئولان به آنها توجه ندارد و اعلام می‌کند سیب درجه یک استان به صورت هوایی صادر می‌شود.

آقابالازاده با بیان اینکه در زمینه صادرات سیب به صورت یخچالی چندین سال است در استان مشکل داریم زیرساخت‌های این بخش با مشکلات عدیده ای مواجه است این موانع برطرف نشده اعلام می‌شود صادرات سیب به صورت هوایی انجام می‌شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سردخانه داران آذربایجان غربی با بیان اینکه برای حمل و نقل هوایی و صادرات محصولات کشاورزی مشکل هواپیما نداریم چند فروند هواپیمای باری از ارتش اجاره می‌شود اما مشکل این است مشخص نیست این صادرات چگونه، با چه هزینه‌ای و توسط چه کسانی صورت می‌گیرد.

صادرات هوایی سیب آذربایجان غربی روی کاغذماند/زیرساختها فراهم نیست

دولت مهمترین موانع را برای صادرات سیب ایجاد کرده است

وی با گلایه از اینکه بازار و صادرات سیب از آذربایجان غربی سال‌ها دچار مشکلات و موانع زیادی است عنوان کرد: مهمترین مشکل سیب استان امروز پیمان ارزی است دولت با ایجاد این مانع موجب شده است تجار و بازرگانان استان در زمینه صادرات سیب با مشکل مواجه شوند.

آقابالازاده گفت: متأسفانه مشکل صادرات محصولات کشاورزی به خصوص سیب ربطی به تحریم‌ها ندارد چرا که بازار سیب استان کشورهایی چون افغانستان، عراق، پاکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس هست که در این کشورها با مشکل تحریم مواجه نیستیم بلکه مهمترین تحریم را دولت با ایجاد پیمان ارزی ایجاد کرده بعد همین مسئولان جلسات متعدد برگزار می‌کنند و با نظرات غیرکارشناسی اعلام می‌کنند باید موانع برطرف شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سردخانه داران آذربایجان غربی اضافه کرد: در حال حاضر هیچ کانکس سردخانه‌ای برای نگهداری سیب‌هایی که قرار است به صورت هوایی صادر شود در فرودگاه ارومیه وجود ندارد و زیرساختی برای حمل و نقل هوایی محصولات کشاورزی در فرودگاه ارومیه فراهم نشده است.

وی در خصوص آمار متناقض در زمینه موجودی سیب در سردخانه‌های استان نیز افزود: متأسفانه در جلسات آمارهای اعلامی از سوی مراجع ذیربط استعلام و اعلام نمی‌شود هر کس یه رقم بیان می‌کند اما بر اساس آخرین آمار هم اکنون ۲۲۵ هزار تن سیب در سردخانه‌های استان موجود است.

آقابالازاده با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ سردخانه در استان داریم ولی این سردخانه‌ها به سامانه‌ای واحد مجهز نیستند که آمار آنلاین و به روز اعلام شود آمارها به صورت تلفنی و یا حضوری انجام می‌شود و اما در بازه زمانی ۲۰ روزه اقدام به آمارگیری از سردخانه‌های استان می‌کنیم.

متقاضی برای صادرات سیب هوایی در آذربایجان غربی نداریم

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردات محصولات کشاورزی آذربایجان غربی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص دلایل عدم تحقق صادرات سیب به صورت هوایی در استان گفت: مشکلی برای صادرات سیب هوایی نداریم هواپیما موجود است اما کسی متقاضی صادرات محصول خود به صورت هوایی نیست.

جعفر نیکزاد نیز با تأیید فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم در استان گفت: امسال اگر متقاضی برای صادرات سیب به صورت هوایی در استان داشتیم با همین شرایط موجود نیز می‌توانستیم انجام دهیم اما بحث اینجاست کسی در استان متقاضی صادرات محصول سیب خود به صورت هوایی نبود.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته متأسفانه بخشی از سیب‌های درجه یک و صادراتی موجود در سردخانه‌های استان به دلیل عدم صادرات بعد از تعطیلات نوروزی کیفیت خود را از دست داده و تبدیل به کنسانتره شدند افزود: در این راستا امسال در روزهای پایانی سال کشاورزان به دلیل ترس از اتفاق سال گذشته تلاش دارند به هر نحوی شده محصول خود را در بازار داخلی به فروش برسانند.

نیکزاد در زمینه صادرات سیب در سال جاری عنوان کرد: امسال با وجود مشکلات متعدد پیش پای صادرات سیب میزان صدور این محصول در مقایسه با سال گذشته ۶۰ درصد افزایش داشته ولی بخشی از سیب‌های تولیدی همچنان در سردخانه‌ها مانده و پیش بینی می‌شود به بعد از تعطیلات نوروزی موکول شود.

صادرات هوایی سیب آذربایجان غربی روی کاغذماند/زیرساختها فراهم نیست

اختصاص ۶۰ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت صادرات هوایی محصولات کشاورزی آذربایجان غربی

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص خلف وعده‌ها برای صادرات سیب به صورت هوایی طی سال جاری به خبرنگار مهر گفت: در سال‌های گذشته با هدف فراهم کردن زیرساخت‌های صادرات هوایی محصولات کشاورزی در استان تعدادی دستگاه ایکس ری خریداری و قرار شد در فرودگاه ارومیه نصب شود متأسفانه این دستگاه به سایر استان‌ها ارسال شد.

سیدسلمان ذاکر با بیان اینکه متأسفانه وعده صادرات هوایی در حالی مطرح شد که زیرساخت‌ها در استان فراهم نیست، افزود: آذربایجان غربی قطب کشاورزی کشور به شمار می‌رود و ایجاد زیرساخت‌های حمل و نقل هوایی در استان در بخش کشاورزی ضروری است.

وی افزود: در این راستا برای بودجه سال آینده ۶۰ هزار میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت‌های حمل و نقل هوایی محصولات کشاورزی مطرح شده که امیدواریم با تصویب و اختصاص آن بتوانیم این مشکل را در استان به دلیل امنیت هوایی، صرفه اقتصادی، حمل سریع و آسان حل کنیم.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: سفر وزیر جهاد و مسئولان کشاورزی کشور به استان با هدف بازدید از نهضت سورتینگ و آشنایی با ظرفیت‌های اقتصادی کشاورزی استان بود و در آینده نتایج خوبی در این بخش خواهیم داشت.

وی همچنین با اشاره به سفر اخیر استاندار آذربایجان غربی به اقلیم کردستان عراق گفت: بیشترین محصولات کشاورزی از جمله سیب به عراق صادر می‌شود، در این سفر رایزنی‌های خوبی انجام شده امیدواریم سال آینده شاهد بازار خوبی برای محصولات کشاورزی استان به خصوص سیب باشیم.

وی با بیان اینکه سیب‌های باقی مانده در سردخانه‌های استان در صورت عدم تسریع در روند صادرات در روزهای پایانی سال به اوایل سال آینده موکول می‌شود، گفت: با توجه به کیفیت سیب‌های تولیدی امسال امیدواریم بتوانیم سیب‌ها را بفروش برسانیم اگر باقی بمانند احتمال فاسد شدن یا تبدیل به کنسانتره وجود دارد.

با وجود همه جلسات، برنامه ریزی و طرح‌های متعدد برای تسهیل در روند صادرات سیب بخش زیادی از مصوبات و تصمیمات این نشست‌ها به وعده‌های نافرجام منتهی شد و در روزهای پایانی امسال بخشی از سیب‌های با کیفیت تولیدی استان همچنان در سردخانه باقی مانده امید می‌رود سال آینده با برنامه ریزی اصولی و کارشناسی شاهد تلخ کامی باغداران سیب استان نباشیم.

کد خبر 5441302

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمدرضا IR ۱۷:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۶
      0 0
      خوب زمینشو فراهم کنید دیگه این چه وضعیه فقط حرف میزنید
    • IR ۰۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۷
      0 0
      آخه این چه تصمیم کی میاد برای صادرات سیب درختی شصت هزار میلیارد سرمایه کشور هزینه میکنه این پول قرار از چه منابعی تامین بشه آیا این پول نفت استان ها محروم نیست شماها به چه حقی چنین تصمیم میگیرید همین کارای شما باعث دوگانگی بین ملت میشه کجای قانون اجازه داده برای جابجایی هوایی شصت هزار میلیارد خرج