به گزارش خبرنگار مهر، انشالله کولانی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری که در سالن اجتماعات این اداره برگزار شد، اظهار کرد: مساحت کشور ایران ۱۶۴ میلیون کیلومتر بوده که ۱۳۴ میلیون کیلومتر آن را منابع طبیعی و مراتع تشکیل میدهد و در مجموع وسعت جنگلهای زاگرس ۳۰ میلیون هکتار است که استان کرمانشاه رتبه ششم مساحت در اختیار داشتن این جنگلها را دارا است.
وی افزود: جنگلها ریههای تنفسی زمین هستند و ۶۸.۵ تن گرد و غبار را در هر هکتار در خود نفوذ میدهند و یک هکتار جنگل سالانه ۲.۵ تن اکسیژن مورد نیاز ۱۰ نفر را تولید میکند و بین ۲۰۰ الی ۲ هزار مترمکعب آب را در هر هکتار در خود نفوذ میدهند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه جنگلهای زاگرس ۴۰ درصد منابع آب شیرین کشور را تأمین میکنند، تصریح کرد: این جنگلها نقش مهمی در امنیت غذایی، تثبیت غذایی، پوشش گیاهی و تولید علوفه دامها، کشاورزی و جلوگیری از مهاجرت را برعهده دارند و این اراضی تأمین کننده غذای ۱۶۹ هزار خانوار است و ۲۷۰ هزار تن علوفه مورد نیاز کشور را تأمین میکند که ارزش آن چیزی در حدود ۷۰۰ میلیارد تومان است.
کولانی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در سالیان گذشته تاکید بسیاری بر توسعه پایدار و حراست و حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری دارند و حفظ خاک را بسیار مهم میدانند.
وی خاطر نشان کرد: از سال ۹۷ تاکنون هفت هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی منابع طبیعی در حاشیه شهرها به علت توسعه شهر و نیاز به مسکن در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفته که طرحهای اقدام ملی و نهضت مسکن در کرمانشاه اجرایی شود که ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار آن در سال جاری اختصاص یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با انتقاد از بکارگیری سموم مختلف در مزارع کشاورزی، گفت: علت هجوم چنین آفتهایی مانند آفت سن در مزارع گندم آن است که مراتع تخریب شدهاند و تولید و احیا یک سانتی متر خاک ۳۵۰ سال زمان لازم دارد و باید کشتهای جایگزین مانند کشت زعفران جایگزین آن شود.
کولانی اضافه کرد: از سال ۹۸ تاکنون ۹۸ هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی حدنگاری شده که باعث کاهش معارضات و تشکیل پرونده در دادگستری کرمانشاه خواهد شد و اطلاعات این اراضی به ثبت رسیده است و از یک هزار و ۶۳۰ هکتار اراضی برای یک هزار و ۵۷۰ هکتار کاداستر صادر شده که مقدار باقی مانده نیز در حال طی مراحل اداری و قانونی است.
وی ادامه داد: طی هفته منابع طبیعی سال جاری اولین تراشه الکترونیکی شناسنامه دار و هویت دار شدن جنگلهای زاگرس در گیلانغرب انجام گرفت که به صورت نمادین یک مورد آن در پردیس کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه با حضور مسئولان استانی نصب شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه تاکید کرد: پس از آنکه طی سال جاری خودروهای منابع طبیعی به جی. پی. اس مجهز شدند درصدد هستیم تا برای مأموران منابع طبیعی نیز این امکان را فراهم کنیم.
کولانی با اشاره به برگزاری ۵۸ پویش نهال کاری طی سال جاری و کاشت نهال بلوط و سایر ارقام در ۲ هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی منابع طبیعی، خاطرنشان کرد: به دلیل آنکه حفاظت از محیط زیست باید از دوران کودکی فرهنگ سازی شود با همکاری آموزش و پرورش استان کرمانشاه درصدد هستیم تا برای ۶۸ هزار دانش آموز کارت همیار طبیعت صادر شود.
وی تصریح کرد: از مجموع کاشت نهال در ۲ هزار و ۲۵۰ هکتار اراضی منابع طبیعی ۲۵۰ هکتار از آن برای زراعت و چرخه اقتصادی اختصاص یافته و ۵۰۰ هکتار نیز برای احیا و غنی سازی جنگلها است.
کاهش ۶۰ درصدی آتشسوزیها در جنگلهای کرمانشاه
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به وجود ۱۷ پایگاه اطفا حریق، گفت: میزان آتشسوزی جنگلهای زاگرس از ۱۸ ساعت به یک ساعت و ۴۵ دقیقه با همکاری مردم، دهیاران و محیطبانان کاهش پیدا کرده و کرمانشاه به ۲۵۰ نقطه تقسیم بندی و مأموران محیط بانی در مناطق حساس برای مقابله با آتشسوزی مستقر هستند و همچنین کرمانشاه به ۳۱ بلوک تقسیم و اطلاعات کاربردی آن به ثبت رسیده و از پهباد برای کنترل و نظارت بر اراضی استفاده میشود.
کولانی با اشاره به کاهش ۶۰ درصدی آتشسوزیها، اضافه کرد: طی سال جاری ۵۷ هکتار از اراضی در آتش سوختند و با همکاری خیرین در ۲ سال گذشته ۱۷۰ دستگاه دمنده تهیه و به شهرستانها تحویل شده و ۲۴۰ هزار هکتار از اراضی به محیط زیست استان کرمانشاه تحویل داده شده، است اما همچنان در مراقبت از این اراضی مشارکت میکنیم.
وی بیان کرد: بزودی ۸۵ میلیارد تومان افتتاح پروژه طرح آبخیزداری و نصب آبگرمکن خورشیدی در استان کرمانشاه خواهیم داشت و استان کرمانشاه با کمبود ۱.۳ میلیارد مترمکعبی منابع آب زیرزمینی همراه است که خطر فرونشست طی سالهای آینده استان را با با کاهش بارندگیها مواجه میکند.
نظر شما