جرج کلونی در صحنهای از فیلم "مایکل کلیتن"
تعداد زیادی از فیلم هایی که برای جشنواره امسال انتخاب شده اند، فضایی بسیار تیره دارند، ضمن اینکه خشونت و مضامین سیاسی، درونمایه بسیاری از فیلم های جشنواره را تشکیل می دهد. از جمله فیلم هایی که بار سیاسی بیشتری دارند، "اجرا" به کارگردانی گاوین هود با حضور ریس ویترسپون و جیک جیلنهال است و "در دره الله" ساخته پل هاگیس، کارگردان فیلم "تصادف" که نگاهی منحصر به فرد به تلاش ها برای مبارزه با تروریسم و تلفات انسانی جنگ دارند.
مضامین تیره تر، وجه غالب "قول های شرقی" دیوید کراننبرگ را تشکیل می دهد که داستانی درباره جنایت سازمان یافته در لندن با بازی ویگو مورتنسن و نائومی واتس است، همین طور "با شیطان دست بده" که روایتی دراماتیک از کتابی نوشته رومئو دالر، نیروی حافظ صلح کانادایی درباره نسل کشی در رواندا است. ضمن اینکه انتظار می رود پل کاگامه، رئیس جمهور رواندا یکی از مهمانان جشنواره امسال باشد.
جرج کلونی در "مایکل کلیتن" تونی گیلروی نقش کارچاق کن یک شرکت حقوقی را به عهده دارد، در حالی که Into the Wild به کارگردانی شان پن اقتباسی از روایت غیرداستانی جان کراکور درباره کریس مکندلس (با بازی امیلی هیرش) است، دانشجویی که می کوشد در طبیعت وحشی آلاسکا زنده بماند.
سیاست آمریکا در فیلم "مردی از دشت ها" که مستندی درباره جیمی کارتر، رئیس جمهور اسبق آمریکاست، متجلی شده، همین طور "کاپیتان مایک در سراسر آمریکا" که مایکل مور، فیلمساز شورشی را در یک تور به دانشگاه های آمریکا با پیامی ضد بوش، پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 2004 به تصویر می کشد.
سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم تورنتو روز 15 سپتامبر (24 شهریور) با نمایش یک فیلم کانادایی دیگر به نام "محاسبه احساسی" ساخته پائولو بارزمن به پایان می رسد. این فیلم با بازی سوزان ساراندون داستان سه بازمانده هولوکاست است که نازی ها آنها را از هم جدا کرده اند و پس از 35 سال در مزرعه ای در یکی از روستاهای کبک به هم می پیوندند.
از ایران نیز فیلم "روایت های ناتمام" پوریا آذربایجانی در بخش "سینمای معاصر جهان" و "آن سه" نقی نعمتی در بخش "دیسکاوری / اکتشاف" نمایش داده می شوند. حنا مخملباف فیلم "بودا از شرم فروریخت" را در بخش "نگاه" دارد و "پرسپولیس" مرجانه ساتراپی نیز در بخش "نمایش های ویژه" به نمایش درمی آید.
نظر شما