۲۵ فروردین ۱۴۰۱، ۱۰:۳۰

معاون اداره هواشناسی استان اصفهان:

اصفهان بهار گرم و کم‌بارشی دارد/تشدید پدیده ریزگرد در ۳ماه آینده

اصفهان بهار گرم و کم‌بارشی دارد/تشدید پدیده ریزگرد در ۳ماه آینده

اصفهان- معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان گفت: بهاری گرم و کم بارش در انتظار این استان و به ویژه سرچشمه‌های آبی زاینده‌رود است.

نوید حاجی بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بسیاری از مناطق استان اصفهان در فروردین ماه ۱۴۰۱ تاکنون بارشی دریافت نکردند، اظهار داشت: بارندگی در استان از ابتدای بهار تا بیستم فروردین ماه خوب نبود اما در روزهای پایانی فروردین و در ماه اردیبهشت بهبود نسبی بارش‌ها را انتظار داریم.

وی با بیان اینکه بارش‌های اردیبهشت ماه رگباری و همراه با رعد و برق خواهد بود، افزود: بارش‌ها در نیمه شرق و شمال استان مطلوب پیش‌بینی می‌شود و رگبار و رعد و برق شدید به ویژه در اردستان، کاشان، نطنز و نائین خروش سیلاب‌های محلی را به همراه خواهد داشت.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان در عین حال خاطرنشان کرد: برغم بهبود بارش‌های استان در اردیبهشت نسبت به ماه فروردین اما میزان بارندگی‌ها کمتر از شرایط طبیعی خواهد بود.

حاجی بابایی ادامه داد: برپایه آخرین الگوهای هواشناسی بهار کم بارشی را در استان اصفهان و به ویژه سرچشمه‌های آبی زاینده رود پیش‌بینی می‌کنیم که این شرایط تشدید خشکسالی استان را به دنبال خواهد داشت.‌

وی با بیان اینکه میانگین دمایی استان در بهار امسال بین یک تا سه درجه سانتیگراد بالاتر از شرایط طبیعی این فصل خواهد بود، ابراز داشت: این امر سبب افزایش تبخیر فراتر از شرایط عادی در استان خواهد شد و این در حالی است که طبق تصاویر ماهواره‌ای، استان ذخیره و پوشش برف مناسبی نیز ندارد.

حاجی بابایی میانگین بارشی استان اصفهان را از ابتدای سال آبی (مهر ماه ۱۴۰۰) تاکنون را ۹۸ میلیمتر اعلام کرد و افزود: این میزان بارندگی در مقایسه با سال گذشته تغییری نشان نمی‌دهد اما اصفهان نسبت به بلند مدت ۲۶ درصد کاهش بارندگی دارد.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه میزان بارش‌ها در کوهرنگ سرچشمه اصلی حوضه زاینده رود از ابتدای سال آبی تاکنون یک هزار و ۱۵۳ میلیمتر بوده است، اضافه کرد: بارش‌ها در سرشاخه حوضه زاینده رود نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰ درصد افزایش و در مقایسه با بلند مدت حدود پنج درصد کاهش نشان می‌دهد.

حاجی بابایی خاطرنشان کرد: برغم بارش‌های مطلوب در اسفند ماه سال گذشته در منابع آبی استان به ویژه کوهرنگ، اما باید توجه داشت که سال آبی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ سال بسیار بسیار بدی به لحاظ بارشی بود و بارندگی زمستان سال گذشته نتوانست کمبود منابع آبی را جبران کند.

وی با اشاره به اینکه شرق و مرکز استان اصفهان بیش از ۵۰ درصد کاهش بارندگی دارد، تصریح کرد: ۹۵ درصد از پهنه استان همچنان درگیر خشکسالی کوتاه مدت تا بلند مدت است.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان بر ضرورت مدیریت مصرف آب در بخش شرب، کشاورزی و صنعت در مناطق شهری و روستایی تاکید کرد و گفت: مدیریت مصرف آب باید از هم اکنون مورد توجه باشد تا از تنش آبی و بحران آب در ماه‌های گرم پیش رو جلوگیری شود.

حاجی بابایی با اشاره به فعال شدن کانون‌های گردوخاک در کشورهای عراق و سوریه بر اثر گستردگی خشکسالی و کاهش رطوبت خاک در این مناطق، ابراز داشت: این شرایط سبب شده تا با کمترین وزش باد خاک از سطح زمین جدا شده و در هوا انتشار یابد اما اصفهان از جمله استان‌هایی است که در مقایسه با خوزستان، خرم آباد، ایلام و کرمانشاه کمتر درگیر ریزگردها با منشأ خارجی شده است.

وی درصد احتمال وقوع و خیزش ریزگردها با منشأ خارجی را در اصفهان کم دانست و گفت: عمده درگیری استان با ریزگردها از منشأ کانون‌های داخلی است و با توجه به شرایط امسال نواحی شرقی بسیار مستعد است و احتمال خیزش گردوخاک در اصفهان در سه ماه پیش رو بسیار زیاد است.

کد خبر 5466760

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha