۲ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۴:۵۵

امام جمعه ارسنجان:

افزایش قیمت کالاها باید با تدبیر طولانی مدت کنترل شود

افزایش قیمت کالاها باید با تدبیر طولانی مدت کنترل شود

ارسنجان- امام جمعه ارسنجان گفت: مشکل افزایش قیمت کالاها باید با اتخاذ یک تدبیر دراز مدت حل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسینعلی بهرامی در خطبه‌های امروز نماز عبادی سیاسی جمعه ارسنجان با اشاره به اهمیت شبهای قدر بیان داشت: شب قدر، ظرف تقدیر بر پایه اندازه‌گیری و اساس نظام خلقت است.

وی بر لزوم بهره مندی هر چه بیشتر از شبهای لیلالی قدر تاکید کرد و افزود: خودشناسی لازمه بهره مندی از شب قدر استو در همین راستا ما باید تقدیرات خود را نه براساس خود حیوانیمان بلکه به اندازه و براساس خود حقیقیمان که عاشق الله است درخواست کنیم.

خطیب جمعه ارسنجان در ادامه با اشاره به اسلام علوی افزود: جامعه بشری تشنه اسلام علوی است زیرا ماهیت اسلام بر پایه اسلام علوی است.

حجت الاسلام بهرامی متذکر شد: ما اکنون بیش از هر زمان دیگری نیازمندیم که اصول و قواعد حکومت را از منظر اسلام علوی دریابیم.

وی با بیان اینکه از آغاز بعثت پیامبر خاتم (ص) سرنوشت مطلوب اسلام و تکلیف مردم جهان تا آخرالزمان توسط خداوند متعال، تعیین و تبیین شده بود، خاطرنشان کرپ: آن مسیری که خداوند متعال، برای امت و مردم جهان مقرّر فرموده و مطلوب شمرده بودند، حفظ و تداوم هویت و ماهیت رسالت در بستر وصایت و امامت بود، امّا کسانی که با وجه آسمانی هدایت و رسالت پیامبر (ص) بیگانه اند و جایگاه ولایت و سرپرستی مردم را تنها از منظر قدرت و حکومت می‌بینند، با هم پیمان می‌بندند که پس از ارتحال پیامبر (ص)، قدرت و حکومت را در دست بگیرند و خلاف آنچه مقرّر شده، محقّق شود.

امام جمعه ارسنجان ادامه داد: به این ترتیب در مقابل اسلام نبوی یا علوی، اسلام دیگری شکل می‌گیرد که اتفاقاً در موضع قدرت و حاکمیت قرار دارد که می‌تواند حقایق آسمانی و وقایع تاریخی را تحریف کند و منویات خود را بر کرسی بنشاند.

بهرامی خاطر نشان ساخت: آنچه مسلم است مردمی که با عشق و باور و امید به اسلام گرویده اند و پیامبر (ص) آسمانی را به چشم دیده اند، به هیچ عقیده و مرامی جز اسلام تن نمی‌دهند و هیچ حکومتی جز حکومت اسلامی را نمی‌پذیرند.

امام جمعه ارسنجان در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل داخلی کشور نظیر افزایش قیمت‌ها و عوامل آن گریزی زد و گفت: با شروع سال جدید و در هفته‌های اخیر شاهد رشد و افزایش قیمتها در برخی کالاهای اساسی خصوصاً برنج و افزایش قیمت خودرو بیش از کالاهای دیگر خبرساز شده است که باعث اعتراضات دوباره مردم شده است.

وی بر لزوم نگاه واقع‌بینانه در تحلیل اوضاع اقتصادی کنونی تاکید کرد و گفت: در بین تحلیل‌های موجود، سه نوع تحلیل را می‌توان یافت که گروه اول تحلیلگرانی از مسئولان سابق اقتصادی و حامیان رسانه‌ای ایشان هستند که بسیاری از معضلات موجود حاصل سیاستهای اقتصادی و دیپلماتیک ایشان است.

حجت الاسلامی بهرامی ادامه داد: کسانی که هشت سال سرنوشت کشور را به برجام گره زدند و عامدانه یا جاهلانه از ارتباط با همسایگان و کشورهای دیگر تغافل یا غفلت کردند و اکنون درحالی که دولت، هشت ماه از آغاز مسئولیتش می‌گذرد با غوغاسالاری رسانه‌ای در صددند تمامی مشکلات موجود هشت ساله را به گردن یک دولت هشت ماهه بیندازند و بر طبل بی اعتمادی و ناامیدی بکوبند.

وی گروه دوم تحلیگران اقتصادی را شامل کسانی دانست که درصدد توجیه همه اشکالات موجود در سیاستها و برنامه‌های دولت سیزدهم هستند و در تلاشند تمام مشکلات را به دوران قبل اختصاص دهند و با خوش‌بینی افراطی سعی در کوچک نمایی مشکلات دارند.

امام جمعه ارسنجان دسته سوم را تحلیلگرانی معرفی کرد که فارغ از حزب و جناح با نگاه دلسوزانه، واقع‌بینانه و منصفانه، در صدد حل مشکلات و تبیین راهکارهای حل معضلات هستند و وزن و سهم عوامل گرانی‌ها را در یک باهم نگری منصفانه تحلیل می‌کنند و نقاط مثبت و منفی، ضعف‌های به میراث مانده از دولتهای قبل را در کنار ضعف عملکرد مسئولان کنونی دیده و با رویکرد امیدوارانه اما نگران، به تحلیل شرایط کنونی می‌پردازند.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد شیوه تحلیگران گروه سوم، راه انصاف و عدالت است و برآیند آن هم بازگویی نقاط قوت است و هم انذار بر وجود ضعف‌ها و تذکر برای رفع و رجوع آن است.

خطیب جمعه ارسنجان با نگاهی به علل و عوامل افزایش قیمتها ابراز کرد: دور از انصاف است که همه چالشهای اقتصادی یک دهه گذشته را گردن دولت سیزدهم بگذاریم و همزمان انتظار داشته باشیم که ظرف هشت‌ماه (و به عبارت دقیق‌تر شش ماه) مشکلات موروث هشت سال رفع شود، بدیهی است که باید به دولت زمان و فرصت داد تا برنامه‌های مدنظرش را اجرا کند.

او ادامه داد: در ماههای گذشته، دولت با بودجه‌ای اقتصاد را مدیریت کرده که دخل و خرج آن بر اساس منویات دولت سابق طرح ریزی شده است.

بهرامی متذکر شد: وقتی می‌توان قضاوت صحیحی از عملکرد دولت سیزدهم داشت که با مدیریت و برنامه ریزی خودش، بودجه را به عنوان زیربنایی‌ترین سند اقتصادی سالانه، تدوین و اجرایی کند.

مهار و کاهش تورم سومین موردی بود که امام جمعه ارسنجان آن را مستلزم اتخاذ برخی سیاستهای پولی و مالی در یک دوره زمانی دانست تا در نهایت بتوان اثر این اقدامات را بر نماگرهای اقتصادی مشاهده کرد.

وی گفت: رشد فزاینده شاخص‌هایی مثل نقدینگی، پایه پولی، استقراض از بانک مرکزی و… توسط دولت آقای رئیسی کنترل شده است و قاعدتاً مشاهده اثر آن بر تورم، نیازمند گذشت زمان است.

امام جمعه ارسنجان عادت بازار به رشد قیمتها در آغاز سال نو، را یکی از مشکلات هرساله دانست و تصریح کرد: گویا قرار است و باید در هر سال چند درصد افزایش قیمت در همه کالاها و خدمات داشته باشیم که این رویه نیاز به یک تدبیر دراز مدت دارد.

وی گفت: بخش زیادی از گرانی‌های کنونی در برخی از کالاها تابع شرایط امروز سیاسی و اقتصادی جهان، خصوصاً با تداوم و تشدید جنگ روسیه و اوکراین است، درحالی که روسیه و اوکراین جزو کشورهای اصلی و مؤثر در برخی کالاهای راهبردی مانند نهاده‌های دامی و غلات هستند.

خطیب جمعه ارسنجان ادامه داد: اوضاع کنونی این دو کشور بر گرانی قیمت جهانی کالاهای مرتبط افزوده است، همچنین وضعیت نابسامان و ناامن در منطقه ما و اروپا در این شرایط مؤثر است.

حجت الاسلامی بهرامی اضافه کرد: سهم دلالان و صحنه گردانان پشت صحنه که در همه ادوار باعث نابسامانیها و شوک‌های اقتصادی در بازار ارز و سکه و سرمایه و کالا و خدمات هستند و در حال حاضر در صدد تشدید ناامن سازی و بی ثباتی بازار و تشدید جنگ اقتصادی علیه مردم و دولت انقلابی هستند را نباید نادیده گرفت.

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ارسنجان یادآور شد: علیرغم این که دولت سیزدهم بر اساس یک سیاست اصولی، تمرکز خود را بر خنثی سازی تحریم‌ها و بهره مندی حداکثری از ظرفیت‌های داخلی و نگاه متوازن به بیرون از کشور دوخته است، همچنین مذاکرات برجامی را بخشی از تلاش‌های دیپلماتیک خود- و نه همه آن- قرار داده است؛ با این همه نمی‌توان سهم تحریم‌های ظالمانه دشمن را بر برخی کمبودها و گرانی‌ها نادیده گرفت.

او اضافه کرد: با این همه انصاف این است که بخشی از نابسامانی‌های کنونی در بازار پولی و سرمایه و نیز کالاها و خدمات بخاطر برخی سیاستگذاری‌های ضعیف، حضور برخی مدیران و کارشناسان برجای مانده از قبل که باید جابجا شوند، ناهماهنگی بین مسئولان اقتصادی، ضعف نظارت و بازرسی، عدم برخورد بهنگام و قاطع با سودجویان و دلالان زالو صفت و زیاده‌خواهان و رانت‌خوارانی است که در دستگاه‌ها و ادارات لانه کرده‌اند و به اختلال‌آفرینی‌های خود مشغول هستند.

وی در خاتمه متذکر شد: انتظار مردم از دولت مردمی و انقلابی این نیست که چند ماهه همه مشکلات را مرتفع کنند، اما این انتظار عمومی و همگانی است که باید هرچه سریع‌تر این گرانی‌های افسار گسیخته مهار شود. ما براین باوریم که این دولت می‌خواهد و انشاالله خواهد توانست.

کد خبر 5472945

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha