۱۶ شهریور ۱۳۸۶، ۱۰:۲۴

/پایان یادواره فیلم و عکس بم/

حادثه بم تبدیل به یک حماسه بزرگ انسانی شد

حادثه بم تبدیل به یک حماسه بزرگ انسانی شد

مراسم اختتامیه یادواره فیلم و عکس بم شب گذشته با حضور رئیس رسانه ملی، وزیر مسکن، فیلمسازان، عکاسان و بازیگران در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، عزت الله ضرغامی در بخشی از این مراسم با قدردانی از تلاش‌های ارزنده هنرمندان گفت: "این جمع حول حادثه‌ غم بار بم جمع شده‌اند. خلق یک اثر ارزشمند باید همراه با انگیزه باشد تا بتواند نگاه عمیق انسانی را بیان کند. من از کسانی که این ابتکار را در این یادواره داشتند، قدردانی می‌کنم. در این باره عملکرد ارزشمند وزیر مسکن نیز جای تشکر دارد."

وی ادامه داد: "افراد حیات و ممات و سلامتی و بیماری دارند. جامعه هم مثل تک تک افراد است که می‌تواند زنده یا مرده باشد. ممکن است افرادی در یک جامعه مرده صرفاً زنده باشند، اما جامعه‌ای هم داریم که پویا و زنده است و عده زیادی همچون شهداء جان خود را فدا می‌کنند تا خونی جدید در رگ جامعه تزریق شود."

رئیس رسانه ملی خاطرنشان ساخت: "حادثه بم، حادثه‌ای غم‌بار بود و همه در خواب بودند که زلزله خانمان برانداز اتفاق افتاد. ظرف چند روز، این حادثه تبدیل به حماسه بزرگ انسانی شد و مردم با عشق و صمیمت به همنوع خود کمک کردند. ما مسئولان گاهی اوقات فرصت‌هایی را که مردم در سخت‌ترین شرایط برای ما خلق می‌کنند از دست می‌دهیم. صدا و سیما هم هر کاری در این زمینه انجام داده وظیفه‌اش بوده و ما آثار بم را خریداری کرده و نمایش خواهیم داد."

محمد سعیدی‌کیا، وزیر مسکن، در بخشی از این مراسم با قدردانی از زحمات مهندس ضرغامی در ثبت وقایع هفته فرهنگی بم گفت: "در این باره صدا و سیما انعکاس خوبی داد و مردم را در جریان قرار داد. در این هفته قصد داشتیم برای نشاط مردم بم کاری انجام دهیم که صدا و سیما ما در این راه کمک کرد تا بتوانیم با کمک هنرمندان انعکاس خوبی داشته باشیم."

مهندس خواجه دلویی، معاون مسکن و ساختمان وزیر مسکن، هم با اشاره به هدف این یادواره گفت: "این یادواره با هدف بازسازی اجتماعی و فرهنگی بم همزمان با هفته فرهنگی بم و مبعث حضرت محمد (ص) در دو بخش برگزار شد. بخش اول در بم در شش برنامه مجزا اجرا شد و بخش دوم جشنواره فیلم و عکس بم به مدت یک هفته در فرهنگسرای نیاوران برپا شد."

وی در ادامه افزود: "در بخش اول مسابقات فوتبال، دوچرخه سواری، کارگاه کتابخوانی و داستان نویسی، کارگاه آموزش عکاسی ویژه نوجوانان، نمایش فیلم‌های منتخب هیئت داوران و تئاترهای خیابانی را در بم برگزار کردیم. همچنین از بانوان بمی در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری تقدیر شد. پروژه بزرگترین نقاشی دنیا هم در این هفته با حضور بچه‌ها و خانواده‌های بم برگزار شد. رکورد این نقاشی هم در کتاب رکوردهای گینس هم ثبت شده است."

خواجه دلویی خاطرنشان ساخت: "بخش دوم یادواره در حوزه‌های مختلف چون فیلم کوتاه، مستند، پویانمایی و عکس در فرهنگسرای نیاوران برپا شد. هیئت داوران بعد از بررسی 182 فیلم که به دبیرخانه ارسال شده بود، 56 فیلم را انتخاب کرد. همچنین 10 هزار قطعه عکس از سوی کودکان و نوجوانان بم مربوط به بازسازی و زمان حادثه ارائه شد. شش هزار قطعه عکس هم از عکاسان حرفه‌ای ارسال شد که هیئت انتخاب 80 عکس را برای رسیدگی انتخاب کرد."

وی در پایان صحبت‌های خود از حمایت‌های صدا و سیما و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد و بنیاد مسکن نیز تشکر کرد. تهمینه میلانی هم در بخشی از مراسم بیانیه هیئت داوران فیلم را قرائت کرد. او در بخشی از بیانیه به استفاده از زبان تصویر اشاره کرد که این زبان بهتر می‌تواند مسئولان را با این حوادث آشنا کند.

میلانی در ادامه بیانیه خاطرنشان ساخت: "همراهی و همیاری مسئولان صدا و سیما به ویژه ریاست رسانه ملی در خرید و نمایش فیلم‌ها می‌تواند توجه مردم را با این حادثه بیشتر کند." وی از کمال تبریزی، قوکاسیان، ایرج تقی‌پور، غلامرضا آزادی به عنوان هیئت داوران و از فرهاد مهرانفر، بایرام فضلی و علیمحمد قاسمی به عنوان هیئت انتخاب قدردانی کرد.

در این مراسم تهیمینه میلانی، غلامرضا آزادی، ایرج تقی‌پور، مهرداد اسکویی، عبدالرضا اکبری و ... حضور داشتند. پخش کلیپ یادواره و کلیپی با عنوان طولانی‌ترین رویا از دیگر بخش‌های مراسم اختتامیه یادواره فیلم و عکس بم بود.

جوایز این جشنواره به این شرح اعلام شد. جایزه 10 میلیون ریالی بهترین نماهنگ به "از میان ویرانه‌ها" به کارگردانی وحید پاکزاد، در بخش بهترین فیلم کوتاه انیمیشن دیپلم افتخار به همراه پنج میلیون ریال به انیمیشن "زندگی خالی نیست" به کارگردانی اژدر دلداده و جایزه بهترین فیلم کوتاه انیمیشن به مبلغ 15 میلیون ریال به فیلم "به یاد" به کارگردانی مریم کشکولی نیا.

در بخش بهترین فیلم کوتاه داستانی، دیپلم افتخار و پنج میلیون ریال به فیلم "بیچاره من" نیما جاویدی و جایزه بهترین فیلم کوتاه داستانی به مبلغ 15 میلیون ریال به فیلم "انار" معصومه دهقانی، در بخش بهترین فیلم مستند تحقیقاتی آموزشی دیپلم افتخار و پنج میلیون ریال به فیلم "بم دروازه شرقی ایران" هرمز امامی و جایزه بهترین فیلم مستند تحقیقاتی آموزشی به مبلغ 15 میلیون ریال به فیلم "حلقه مفقوده" جواد عظیمی پارسا اهدا شد.

در بخش بهترین فیلم مستند داستانی سه فیلم مشترکاً به ترتیب الفبا اعلام شد. جایزه 15 میلیون ریالی بهترین فیلم مستند داستانی به فیلم های "مارس" محمد احمدی، "نگاتیو" بهزاد رسولزاده و "لیلا" به کارگردانی امین قدمی. جایزه 20 میلیون ریالی ویژه هیئت داوران به فیلم "آسیاب‌‌های بادی" مهرداد اسکویی اهدا شد. وزیر مسکن نیز تندیس ویژه یادواره و لوح تقدیر را به عزت الله ضرغامی اهدا کرد.

در بخش عکس از تلاش‌های شش عکاس تقدیر شد. در گروه اول با اهدا لوح تقدیر و مبلغ یک میلیون و 500 هزار ریال از مجید ناگهی، نوشین وفادار و گلبو خضوعی تقدیر شد. در گروه دوم از منصور معتمدی، حمید شعیفی‌ِزاده و علی اکبر شیرژیان با اهدا لوح تقدیر و وام کمک هزینه مسکن تقدیر شد.

همچنین بدون در نظر گرفتن رتبه با ارزش یکسان با اهدا تندیس، لوح تقدیر و چهار میلیون ریال از سیدمصطفی حسینی، حسن سربخشیان، محمدابراهیم صافی، محمد صیاد و حسن غفاری تقدیر شد. تندیس ویژه یادواره و لوح یادبود به غلامرضا آزادی اهدا شد. همچنین هیئت داوران عکس تندیس ویژه و لوح تقدیر به زنده ورح کرمانی اهدا کرد.

*حاشیه:

ـ وقتی تهمینه میلانی برای قرائت بیانیه هیئت داوران فیلم روی سن آمد، تسلط زیادی روی بیانیه نداشت. او قبل از شروع بیانیه از هیئت داوران تشکر کرد و گفت: "کمال تبریزی در خارج از ایران حضور دارد و به همین دلیل غایب است. قوکاسیان هم به دلیل مشکلی که داشت نتوانست در این مراسم شرکت کند."

- هنگام اهدا جوایز در ابتدا تهمینه میلانی، ایرج تقی‌پور و غلامرضا آزادی در یک طرف سن ایستاده بودند و عزت الله ضرغامی رئیس صدا و سیما و محمد سعیدی کیا وزیر مسکن در سمت دیگر. تا اینکه به پیشنهاد وزیر مسکن آنها به کنار آزادی رفتند.

- یکی از برندگان زن وقتی برای گرفتن هدیه‌اش روی سن آمد، منتظر دریافت آن از سوی تهمینه میلانی بود، اما بعد از لحظاتی وزیر مسکن از او خواست جایزه‌اش را از دستان مهندس ضرغامی‌ بگیرد.

- مهرداد اسکویی که از قبل خبر داشت جایزه ویژه هیئت داوران را از آن خود می‌کند، قبل از قرائت نامش‌ سریع از سر جای خود بلند شد و روی سن رفت. او بعد از گرفتن جایزه گفت: "خیلی خوشحالم که بهترین‌های سینمای ایران این افتخار را به من دادند تا این جایزه را به من اهدا کنند." در ادامه از پنج نوجوانی یاد کرد که فیلمش درباره آنها بود.

ـ قبل از اهدا جوایز بخش عکس تهمینه میلانی نزد عزت الله ضرغامی رفت و بعد از صحبتی کوتاه مراسم را ترک کرد. همچنین بسیاری از فیلمسازان و بازیگران قبل از اهدا جوایز بخش عکس مراسم را ترک کردند.

کد خبر 547593

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha