به گزارش خبرگزاری مهر، اسکندر عابدینی در جلسه مشترک اعضای شورای استان زنجان با مدیران کل امور شهری و روستایی استانداری برگزار شد، گفت: امیدواریم مسئولان با خوشبینی شوراها را همراهی نمایند.
وی از نبود و کمبود اعتبارات در شوراهای فرادست، نبود امکانات و حتی نبود محل برگزاری جلسات گلایه نمود.
رئیس شورای اسلامی استان زنجان، به مشکلات مربوط به اینترنت، آب شرب، محیط زیست و منابع طبیعی در روستاها اشاره کرد و افزود: اعتبارات دهیاریها برای رفع نیازها پاسخگو نیست و متاسفانه همین اعتبار و امکانات اندک نیز در اختیار بخشداریها قرار میگیرد که این تخلفی آشکار است.
عابدینی همچنین از اقدامات سلیقهای مدیران در جهاد کشاورزی در تخصیص کود و تسهیلات انتقاد کرد، ادامه داد: عواید حاصل از بهره برداری معادن به استان بازگرداند شود و متاسفانه عواید معادن به شهرستانها تخصیص نیافته است.
رئیس شورای اسلامی استان زنجان، همچنین با اشاره به عملکرد بنیاد مسکن در روستاها اظهار کرد: متاسفانه بنیاد مسکن رقمهای هنگفتی برای نوسازی مسکن از مردم دریافت میکند، همچنین به جای اقدامات اقتصادی در آسفالت و روکش معابر شهری و روستایی، هزینههای نظارت هم تحمیل میکند.
عابدینی با اشاره به ضعف آموزشهای شوراها خواستار تقویت آموزشهای تخصصی برای شوراها و دهیاران و شهرداران استان شد.
وی همچنین تحقق واریز ۲ درصد سهم شوراهای فرادست از شورای پایه، نوسازی ماشین الات شهرداریها، تعیین تکلیف نژروهای قراردادی شهرداریها و اجرای مستقیم پروژههای عمرانی روستاییها توسط دهیاریها به منظور کاهش هزینه را خواستار شد.
رئیس شورای اسلامی استان زنجان، گریزی به نابسامانی در سازمان همیاری شهرداریهای استان زد و از مسئولان قضایی و اجرایی استان خواستار چاره اندیشی برای این سازمان شد.
همچنین نماینده شورای شهرستان ابهر در شورای استان نیز در ادامه با انتقاد از ایرادات طرحهای هادی و تفصیلی شهرها و روستاها خواستار بررسی مجدد آن شد.
سید امین حسینی با اشاره به تخلفات و انحرافات شهرداران بر ضرورت تقویت نظارت و برخورد جدی با تخلفات مدیریت شهری تاکید کرد و افزود: مردم برای حل مشکلات بیمه کشاورزی بیمه سلامت و گواهی سکونت نیازمند مهر و امضای شورا هستند این در حالی است که قانون اجازه استفاده از مهر شورا برای این امور را ممنوع کرده است در نتیجه اختلافات مردم وشورا افزایش یافته که باید برای آن چارهای اندیشید.
باید با آموزش شهرداران اقدامات خلاقانه و درآمدزا را در شهرها تقویت کنیم
این عضو شورای اسلامی استان زنجان برنامه ریزی برای ایجاد درآمد پایدار را امری مهم برشمرد و گفت: باید با آموزش شهرداران اقدامات خلاقانه و درآمدزا را در شهرها تقویت کنیم چرا که شهرداریها با فروش اراضی و مستغلات نمیتوانند تا ابد درآمدزایی کنند.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری زنجان با تاکید بر ضرورت افزایش تعاملات شوراها و دهیاران و شهرداران با مدیران گفت: تصمیم داریم با بازدیدهای میدانی و جلسات چهره به چهره مشکلات استان را احصا نماییم. وجیه الله بیگدلی با بیان اینکه تمام وقت در خدمت مردم هستم و در اتاقم به روی مردم باز است تاکید کرد: تنها شان مدیران در خدمت به مردم است بنابراین مردم داری سرلوحه کار ماست.
وجیه الله بیگدلی با بیان اینکه مشکلات مربوط به اینترنت، آب شرب، منابع طبیعی، محیط زیست و بنیاد مسکن را احصا کرده ایم ابراز کرد: به منظور رفع مشکلات مجدانه پیگیر هستیم.
وی ادامه داد: از محل ماده ۴۲ بالغ بر ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به روستاهای استان اختصاص خواهد یافت که این میزان بر اساس شاخص جمعیت و با اولویت روستاهای کم برخوردار توزیع خواهد شد.
بیگدلی افزود: چارچوب ما قانون است و هر کس پا فراتر از آن بگذارد با آن برخورد جدی خواهیم.
در این جلسه مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری زنجان با اشاره به شرایط خاص کشور بر ضرورت جهاد تبیین تاکید و اظهار کرد: تبیین اهداف دولت و نظام در مقابل تحریف دشمن ضرورت غیر قابل انکار است.
شوراها به جایگاه واقعی خود دست نیافتهاند
خلجی با اشاره به جایگاه شوراها در قانون اساسی گفت: متاسفانه شوراها به جایگاه واقعی خود دست نیافتهاند.
وی خواستار هدف گذاری و برنامه ریزی دقیق برای شوراهای فرادست شد و افزود: شوراها باید متناسب با شرایط جامعه مشکلات را احصا و راهکارهای عملیاتی برای رفع آن ارائه دهند. وی تاکید کرد: مطالبات و درخواست های شوراها باید در چارچوب قانون و بر اساس مصوبات قانونی اجرایی شود.
مدیرکل امور شهری استانداری زنجان تخصیص قیر به شهرداری ها را یکی از اقدامات موفق دولت برشمرد و گفت: با حمایت استاندار قیر به مبلغ ۱۰ میلیارد و ۴۲ میلیون تومان بین شهرداری های استان توزیع خواهد شد.
خلجی با بیان اینکه از سال ۹۴ تاکنون حدود ۳۰ هزار تن قیر به شهرداری ها اختصاص یافته اما متاسفانه همچنان معابر نامناسب در شهرها وجود دارد، افزود: باید قیر تخصیصی تهاتر نشود و با حمایت از شهرداری ها همه این قیر در سطح شهر برای آسفالت معابر استفاده شود.
نظر شما