به گزارش خبرگزاری مهر، بال هواپیماها و داشبورد خودروها با استفاده از قالب های صنعتی ساخته می شوند. این قالب ها همچون کیکی که در قالب شیرینی پزی پخت می شوند باید پیش از ریخته شدن مواد روغن کاری شوند اما دانشمندان برای برطرف کردن این مشکل پوشش دائمی را ارایه کرده اند که تحولی بنیادین در این عرصه ایجاد خواهد کرد.
پختن کیک بدون چرب کردن قالب شیرینی پزی تقریبا یک فرآیند فاجعه آمیز خواهد بود. کیک در این حالت به راحتی از قالب جدا نمی شود. اصل مشابهی نیز برای تولید بخش های پلاستیکی مستحکم فیبری همچون بال هواپیماها وجود دارد. پیش از آنکه مهندسان ترکیب نهایی رزینی را وارد قالب فلزی کنند، آنها مجبورند که حدود شش لایه از روغن های مخصوص نظیر گریس را آن هم عمدتا با دست به داخل جداره قالب بکشند.
اما محققان در برمن آلمان نوع جدیدی از پوشش را برای قالب های فلزی طراحی و ساخته اند که از جنس پلیمر پلاسمایی است که تنها پس از 30 تا یک صد بار استفاده باید مجددا ساخته شود و در برخی موارد نیز این چرخه تا یک هزار بار استفاده نیز طول می کشد.
بر اساس گزارش "ساینس دیلی"، به گفته محققان این فناوری نوین مطابق با استانداردهای زیست محیطی بوده و فرآیند تولید این محصولات را نیز تسریع می بخشد. در حال حاضر روش های سنتی استفاده از قالب ها و جداسازی مواد قالب گیری شده از آنها موجب انتشار مواد کربنی خطرناک برای محیط زیست و جو می شود حال آنکه در شیوه نوین خبری از انتشار این مواد نیست.
نظر شما