۱ خرداد ۱۴۰۱، ۱۶:۲۰

استاندار گیلان تأکید کرد:

لزوم توجه به پژوهش و آسیب شناسی در حوزه جمعیت

لزوم توجه به پژوهش و آسیب شناسی در حوزه جمعیت

رشت- استاندار گیلان با تأکید بر پرهیز از موازی کاری، گفت: در حوزه جمعیت باید به پژوهش و آسیب شناسی نیز توجه جدی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، اسدالله عباسی ظهر یکشنبه در جلسه قرارگاه خانواده و جمعیت گیلان با بیان اینکه باید از هر گونه موازی کاری در این بخش پرهیز شود، اظهار کرد: باید آسیب شناسی جدی در زمینه جمعیت در استان گیلان انجام شود.

وی گفت: رتبه گیلان در بسیاری از امور از جمله رشد اقتصادی، پیشرفت زیرساخت‌ها، مسائل جمعیت و استفاده از نخبگان باید ارتقا چشمگیری بیابد چراکه ظرفیت‌های بالایی در این بخش‌ها داریم.

استاندار گیلان بر ضرورت استفاده از پتانسیل دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و مؤسسه‌های علمی استان برای فراخوان مقالات و پژوهش‌های مرتبط با جمعیت و آسیب‌شناسی مشکلات تأکید کرد و افزود: مجلات پژوهشی برای مقالات مرتبط با خانواده و جمعیت اولویت قائل شوند و استانداری در بخش‌های پژوهشی بودجه سال جاری نیز به صورت ویژه حمایت می‌کند.

وی با بیان اینکه با پراکندگی در گفتمان و بدون پژوهش، نتایج مطلوبی حاصل نمی‌شود، اظهار کرد: با برگزاری کارگاه‌های آموزشی سبک زندگی، مشاوره و هدایت ازدواج، علاوه بر انتقال و معرفی الگوهای موفق، متولیان حمایت از کانون‌های خانواده شناسایی شوند.

استاندار گیلان به نقش مؤثر رسانه‌ها و صدا و سیما در تبیین اهمیت فرزندآوری با تولید فیلم، سریال و محتواهای مرتبط اشاره و اضافه کرد: رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی این موضوع مهم در بخش مکتوب و مجازی می‌توانند نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشند.

وی بر لزوم معرفی و تجلیل از خانواده‌های موفق در جشنواره‌های مختلف نیز تأکید و اضافه کرد: آسیب‌ها بسیاری خانواده‌های تک فرزندی را تهدید می‌کند.

عباسی بر فعال شدن قرارگاه‌های فرهنگی در سطح شهرستان‌ها توسط ائمه جمعه و تشکیل قرارگاه‌های شهرستانی خانواده و جمعیت به ریاست فرمانداران هم تأکید کرد و گفت: نقش ائمه جمعه در منابر، سخنرانی‌ها و خطبه‌ها برای امیدآفرینی و تشویق مردم به فرزندآوری، بسیار حائز اهمیت است.

وی متولیان امر آموزش و پرورش استان را به تهیه بسته‌های فرهنگی برای خانواده‌ها و تبیین خلأهای نبود برادر و خواهر در خانواده‌های تک فرزند توسط معلمان مکلف کرد و افزود: تک فرزندی به انزوای اجتماعی، درون گرایی و کاهش نشاط خانواده‌ها می‌انجامد.

استاندار گیلان آسیب‌های تنظیم خانواده در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ بر اساس الگوهای غربی و ترویج تک فرزندی را یادآور شد و گفت: در بیانات رهبر معظم انقلاب کلیدواژه‌های اثربخش بسیاری در موضوعات مرتبط با جمعیت و فرزندآوری، بیان شده که می‌تواند محور عناوین پژوهشی قرار گیرد.

وی وضعیت کنونی جمعیت را میراث تصمیمات اشتباه گذشتگان دانست و با بیان اینکه اگر متولیان این حوزه در شرایط کنونی نیز کم‌کاری کنند، خیانت برای آیندگان محسوب می‌شود، افزود: باید با تلاش مؤثر و ارائه بسته‌های تشویقی، جایگاه گیلان را در حوزه جمعیت ارتقا بخشیم.

استاندار گیلان بر لزوم اجرای جدی تکالیف دستگاه‌ها و تقویت نقش نظارتی قرارگاه‌های استانی و شهرستانی نیز تأکید و تصریح کرد: در اعطای پست مدیریتی، ارتقا شغلی و حمایت از مادران، تعداد فرزندان به عنوان یکی از شاخص‌ها مدنظر قرار گیرد.

وی با تأکید بر اولویت قراردادن خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر توسط اداره کل راه و شهرسازی در بخش مسکن، گفت: دانشگاه علوم پزشکی نقش بهورزان به عنوان دیده‌بانان بهداشت در روستاها را پررنگ‌تر کند.

عباسی بانک‌ها را نیز به تسهیل روند پرداخت تسهیلات ازدواج و مسکن به زوج‌های جوان و پرهیز از سخت‌گیری موظف و ابراز امیدواری کرد که با تلاش مضاعف شاهد اجرای آموزه‌های دینی و قرآنی، آرمان امام راحل (ره) و منویات رهبر معظم انقلاب باشیم.

کد خبر 5496339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha