به گزارش خبرنگار مهر، اصغر جهانگیر ظهر یکشنبه در آئین جشن انفال و افتتاح سامانه مدیریت پنجره واحد زمین استان البرز که در سالن همایش باشگاه فرهنگی ورزشی میلاد کرج برگزار شد اظهار کرد: یکی از دغدغههای بزرگی که امروز نسل بشر را به خود مشغول کرده است این است که چرا علی رغم تمام پیشرفتها در حوزههای تکنولوژی بشر از لحاظ اخلاقی با افول روبهرو است و این علت در کجا باید جستوجو کرد.
وی ادامه داد: دغدغه مندان و اندیشمندان نظرات متعددی را در این زمینه بیان کردند که انسان موجودی خودخواه و تمامیت طلب است و به میزانی که آگاهیهای عمومی اش افزایش مییابد و تواناتر میشود این خودخواهی زمینه تجاوز، تعرض و دست درازی به دیگران و محیط را فراهم میکند، لذا از بعد روانشناسی و خودشناسی باید انسان را مورد توجه قرار داد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بیان کرد: برخی از لحاظ جامعه شناسی بیان میکنند انسان در کنار نفع و ضرری که برای خود به لحاظ اقتصادی دارد موجودی اجتماعی است، زیرا اجتماعی که سراسر از سیستمهای متعددی تشکیل شده، این انسان را در قبضه خودش قرار داده و به نوعی این سیستمها مسلط بر انسان شده است.
وی با بیان اینکه انسان در این سیستمها دچار دوگانگی میشود، تصریح کرد: تنها بخشی از سیستمهای آموزشی، اقتصادی و فرهنگی که ما را احاطه کرده میتواند نیازهای بشر امروزی را تأمین کند، لذا ایرادات و اشکالات سیستمی میتواند زندگیهای با تخلف، جرایم و ناهنجاری و به نوعی رفتارهای خلاف مقررات و ضوابط را برای انسانهای امروزی پدید میآورد.
جهانگیر با بیان اینکه برخی دیگر از اندیشمندان علاوه بر حوزههای اجتماعی در حوزههای دیگر انسان مورد توجه قرار دارد، خاطرنشان کرد: براین اساس گفتند انسان دارای ساخت دو بعدی است که بخشی مادیت و بخشی معنویت انسان را مورد توجه قرار داده است.
وی با بیان اینکه انسان معنوی امروز در جامعه گمشده است که ما شاهد مشکلات هستیم، خاطرنشان کرد: لذا بازگشت انسان و شکوفایی معنویت در انسان رمز مقابله با آسیبها و مشکلات بشر امروزی است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: چرا جامعه ما که یک جامعه ارزش محور است و به طور طبیعی باید با توجه به نگاههای معنوی که در آن موجود است میزان جرایم و آسیبهایش نسبت به جوامع دیگر کمتر باشد، چرا شاهد کاهش جرایم در حوزههای مختلف نیستیم.
وی با بیان اینکه این چرایی را از جنبههای مختلف بررسی کنیم و دو نظر غالب در این خصوص مطرح است که به حاکمیت برمیگردد، گفت: برخی قائل اند برای پرداختن به آسیبها و مشکلات باید نگاه حاکمیت از دخالت در امور مردم یک نگاه حداقلی باشد، چراکه انسان دارای خواص خاصی در شخصیت خود است که به میزانی که به آن اعتماد، اتکا و توجه میشود زمینههای رشد در آن ایجاد میشود.
جهانگیر اظهار کرد: اما یک نگاه دیگر قائل به این است با توجه به شرایطی که بابت مسائل داخلی و خارجی با آن روبهرو هستیم، نگاه حداکثری حاکمیت به آسیبها و تخلفات میتواند پاسخگوی نیاز امروز باشد.
وی بیان کرد: به عنوان مثال امروز موضوع طلاق را باید بهعنوان موضوع شخصی در نظر بگیرم اما آسیبی که ابتدا متوجه اشخاص میشود و جنبههای شخصی مهم است یا اینکه باید به عنوان معضل اجتماعی با آن برخورد کنیم و دخالت حکومت را در بخشهای مختلف اعم از اجرایی و قضائی با خود به همراه داشته باشد.
وی تصریح کرد: در سال گذشته نزدیک ۵۷۰ هزار ازدواج رخ داد در حالی که میزان طلاق در کشور ۲۰۰ هزار نفر بوده است.
جهانگیر متذکر شد: پنج سال قبل میزان ازدواج در کشور ۶۷۰ هزار نفر بوده است و در مقابل آن میزان طلاق ۱۷۰ هزار نفر است. بنابراین اینجا آن نگاه شخصی به موضوع طلاق به عنوان یک آسیب شخصی نمیشود به آن پرداخت و باید این موضوع را به عنوان موضوع اجتماعی در دستور کار قرار دهیم.
نظر شما