۲۱ شهریور ۱۳۸۶، ۹:۳۰

افزایش قیمت‌ها در آستانه آغاز ماه مبارک رمضان ؛ گزارش خبری مهر

افزایش قیمت‌ها در آستانه آغاز ماه مبارک رمضان ؛ گزارش خبری مهر

خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی : بار دیگر در آستانه آغاز ماه مبارک رمضان قیمت‌ها در سطح شهر تهران از افزایش اقلام مورد نیاز مردم از سوی فروشندگان و مغازه‌داران حکایت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه آغاز ماه مبارک رمضان نتیجه بررسی های میدانی حاکی از افزایش قیمت  اقلام مورد نیاز مردم در سطح شهر تهران از سوی فروشندگان و مغازه داران است به طوریکه بار دیگر نگرانی ها در تامین مایحتاج روزمره برزندگی اقشار کم درآمد مردم سایه افکنده است.

علی رغم اظهار نظر مسئولان ذی‌ربط طی چند روز اخیر مبنی برعدم افزایش قیمت اقلام پروتئینی نظیر مرغ و گوشت قرمز و نیز نبود مشکل در تامین این اقلام، ولی قیمت ها در سطح شهر بار دیگر مسئولیت تنظیم بازار گوشت قرمز ومرغ و تخم مرغ را در ایام ماه مبارک رمضان از سوی  وزارتخانه های بازرگانی و جهاد کشاورزی دو چندان می کند.

طرح ساماندهی بازار گوشت  مرغ و تخم مرغ در راستای جلوگیری از نوسانات قیمت ها در ایامی نظیر ماه رمضان و ایام نوروزدر سال جاری به اجرا گذاشته شد که موفقیت این طرح را باید در پایان ماه مبارک رمضان نظاره گر شویم.

در حالیکه وزارت بازرگانی سیاست محوری خود را در ایام ماه مبارک رمضان نظارت مستمر بر تجمیع و توزیع کالاهای پرمصرف اعلام کرده گزارش مهر از افزایش قیمت این اقلام از سطح شهر حکایت دارد.

دستور العمل اجرایی طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان و بازگشایی مدارس با ضرورت تامین افزایش تقاضا برای خرید برخی کالاهای خاص ایام ماه مبارک رمضان ، افزایش حراج غیر قانونی کالاها، ایجاد نمایشگاه های مجاز وغیر مجاز عرضه مستقیم کالاها و افزایش احتمالی قیمت حمل و نقل درون شهری از سوی وزارت بازگانی به مرحله اجرایی وارد شده است.

مرحله مقدماتی طرح در قالب تبلیغات، اطلاع رسانی و هماهنگی با دستگاه‌های ذیربط از اول شهریور ماه سال جاری آغاز شده است.

هماهنگی با معاونت توسعه بازرگانی داخلی و سایر دستگاه ها نسبت به تامین به موقع کالاهای مورد نیاز اعم از سهمیه های خاص ایام ماه مبارک رمضان نظیر شکر، روغن، شیر، گوشت، مرغ و آرد شیرینی، کالاهای کالا برگی و سایر اقلام مایحتاج عمومی همچنین هماهنگی با دستگاه هایی مانند پشتیبانی امور دام و سازمان تعاون روستایی ، واحدهای استانی شرکت بازرگانی دولتی و نیز هماهنگی با سازمان تعزیرات حکومتی از جمله اقداماتی است که در طرح نظارتی ماه مبارک رمضان دنبال خواهد شد.

مرحله عملیاتی طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان و بازگشایی مدارس از15 شهریور ماه تا 20 مهرماه سال جاری در سه مقطع زمانی از تاریخ 15 تا 21 شهریور، 22 شهریورماه تا 5 مهرماه ، و مقطع سوم از تاریخ 6 مهرماه تا 20 مهرماه سال جاری آغاز می شود.

در مقطع زمانی دوم  طرح مذکور با تاکید بر بازرسی از فروشگاه ها ی عرضه مواد لبنی و پروتئینی به مناسبت آغاز ایام ماه مبارک رمضان و افزایش تقاضا برای خرید این کالاها اجرا می شود.

در این طرح نظارت ویژه بررعایت نصب برچسب قیمت و صدور فاکتور برای کالاها و خدمات ارائه شده به مردم و نظارت بر نحوه حراج کالاها در واحد های صنفی نظارت برعملکرد فروشگاه های عرضه کننده لوازم التحریر، کیف ، کفش و نمایشگاه های مجازعرضه مستقیم کالا از سوی وزارت بازرگانی اعمال می شود.

بنابراین امیدواریم با ایجاد غرفه های رایگان در نمایشگاه‌ها در سال جاری شاهد تعدیل قیمت ها و ایجاد رضایتمندی مردم برای کالاهای پرمصرف خانواردر ماه مبارک رمضان باشیم.

به گزارش مهر، نوسانات قیمت مرغ در سطح شهر تهران حاکی از افزایش قیمت 500 تومانی آن دارد به‌طوریکه قیمت مرغ طی چند روز اخیر از کیلویی 1850 تومان به 2100 تا 2200 تومان افزایش یافته است .

قیمت گوشت قرمزگوساله و گوسفندی از 7000 تومان تا 7800 تومان در مغازه های سطح شهر تهران در نوسان است، این افزایش قیمت‌ها در حالی است که افزایش مجدد گوشت قرمزدرهرکیلو 300 تومان طی روزهای آینده از سوی فروشندگان مطرح می شود.

به گفته یکی از مغازه داران، علت افزایش قیمت گوشت قرمزعلاوه بر رویارویی با ماه مبارک رمضان صادرات این محصول در سال جاری است.

این در حالی است که مسئولان امر با فرارسیدن ایام ماه مبارک رمضان برعدم افزایش قیمت مرغ و گوشت قرمز و وجود این تولیدات در حد نیاز مصرف داخلی را بارها مورد تاکید قرار داده اند درصورتی که قیمت ها دربازار مصرف، اظهارات آنان را در هاله ای از ابهام فرو برده است.

همچنین باید این نکته را مورد توجه قرار داد که تهیه اقلام مورد نیاز درایام ماه مبارک رمضان از فروشگاه‌های عرضه مستقیم و یا غرفه های سازمان میادین میوه و تره بار برای همه مردم در سطح شهر تهران وجود ندارد، لذا سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان باید نظارت عالیه خود را بر مغازه ها و فروشگاه‌های موجود در شهر تهران افزایش دهد تا بدین ترتیب عوامل سودجو و نیزتوقع روانی ناشی از افزایش قیمت ها در ایامی همچون ماه رمضان تعدیل شود.

با آغاز این ماه علاوه بر افزایش چشمگیر قیمت گوشت و مرغ قیمت سبزیجات به شدت افزایش یافته و هم اکنون از کیلویی 200 تومان به کیلویی 300 تومان رسیده است و پیش بینی فروشندگان حاکی از افزایش مجدد قیمت آن در روزهای آتی است.

بر اساس گزارشات میدانی، علی رغم عدم افزایش قیمت برخی از انواع فرآورده های لبنی در سال جاری به دستور شورای اقتصاد، تنها چند کارخانه دولتی این تصمیم را اجرا کرده و در مواردی نیز کارخانجات خصوصی به ظاهر اقدام به پیاده سازی این دستور کردند به این معنا که برای جلوگیری از متضررشدن کارخانجات خود از ناحیه قیمت ها عرضه ماست و شیر کم چرب در بازار مصرف، تولیدات خود را به سمت تولید  محصولات پرچرب سوق داده اند واین اقدام متقاضیان فرآورده های لبنی کم چرب از جمله بیماران و افراد مسن جامعه را دچار مشکل کرده است.

این درحالی است که قیمت فرآورده های لبنی برخی کارخانجات با افزایش 10 درصدی در شیر و ماست همراه بوده است. در بازار پرالتهاب قیمت ها تخم مرغ کیلویی 1250 تا  تومان1300 ، شانه ای 2600 تا 2700 تومان، و دانه ای 90 تا 100 تومان در حال عرضه است که نسبت به روزهای گذشته نوسان خاصی نداشته است.

در سال جاری روغن جامد  5 کیلویی تجربه 4 بار تغییر قیمت را از سر گذراند و در حال حاضر قیمت آن از 4 هزار تومان به 8 هزار تومان افزایش یافته است.

قیمت خرما در سطح مغازه های شهر تهران با نوسانات شدید قیمتی به لحاظ عرضه فله ای و بسته ای روبرو است در حال حاضر قیمت  این محصول در بسته های زیر1 کیلو گرم معادل 1500 تومان تا 1700 تومان است. شکر نیز کیلویی 550 تا 650 تومان در اختیار مردم قرار می گیرد که قیمت آن نسبت به ماههای اخیر افزایش چندانی نداشته است.

البته سال گذشته طرح صفر شدن تعرفه حبوبات از سوی دولت مطرح شد اما این طرح نتوانست از افزایش قیمت‌ها ممانعت به عمل آورد درشرایط فعلی نیز که در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم مسئولان وزارت بازرگانی معتقدند که همه ساله در این ماه مصرف این محصولات افزایش می یابد. بنابراین همانطور که طبق بررسی صورت گرفته قیمت اقلام پرمصرفی از گروه حبوبات نظیر لپه طی هفته جاری تغییر چندانی نداشته و کما فی سابق به قیمت  1500 تومان عرضه می شود.

در چنین شرایطی دولت باید با برنامه ریزی های منظم و منطقی خود ایده های ذهنی برخی از مغازه داران ناامید از طرح های ارائه شده دولت را از نگرانی خارج کرده و به دغدغه عمومی مردم برای تامین مایحتاج این ماه مبارک پایان دهد.

 

کد خبر 550685

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha