۶ تیر ۱۴۰۱، ۲۰:۰۱

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان: 

ورود مواد مخدر به اصفهان در یکسال گذشته کاهش یافت

ورود مواد مخدر به اصفهان در یکسال گذشته کاهش یافت

اصفهان- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان گفت: ورود مواد مخدر به این استان در سال ۱۴۰۰ به دلیل تشدید نظارت در گلوگاه‌ها کاهش یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا جانثاری عصر دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در استانداری اصفهان برگزار شد، با ابراز تأسف از اینکه مسئله اعتیاد به مواد مخدر همه جهان را درگیر کرده است، اظهار داشت: این بلای خانمان سوز در کشورمان نیز در دهه‌های اخیر رشد داشته و تعداد قابل توجهی از جوانان ما را درگیر خود کرده است.

وی افزود: جمهوری اسلامی کشوری است که پای مبارزه با مواد مخدر محکم ایستاده و در این راه شهید تقدیم کرده است اما به رغم این‌ها به دلیل همسایگی با کشورهای پاکستان و افغانستان که مواد مخدر را صادر یا به کشورهای اروپایی ترانزیت می‌کنند همواره در معرض مواد مخدر هستیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با مبارزه با مواد مخدر را در کشور همه جانبه دانست و ابراز داشت: با وجود این، جلوگیری و پیشگیری از آن همه جانبه نیست از این رو برای ما بسیار اهمیت دارد که جلوی این بلیه را در حوزه قاچاق و توزیع بگیریم.

کشف ۴۹ تن مواد مخدر در اصفهان

جانثاری با بیان اینکه استان اصفهان در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۴۹ تن کشفیات مواد مخدر داشت، ادامه داد: بنابر آمار موجود در سال ۱۳۹۹ نیز ۵۴ تن مواد مخدر در استان کشف شده بود.

وی اضافه کرد: به علت تشدید نظارت‌ها و فشارها در گلوگاه‌های استان و تلاش نیروهای انتظامی در سال ۱۴۰۰ و بر خورد جدی تر با متخلفان، ورود مواد مخدر به استان کمتر شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با بیان اینکه این مبارزه کماکان ادامه دارد تا از منشأ با آن مقابله شود، به ارائه آماری از جمعیت مصرف کنندگان مواد مخدر در استان و کشور پرداخت و گفت: از جمعیت پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفری استان حدود سه میلیون و ۶۰۰ هزار نفر سنین ۱۵ تا ۶۴ و جمعیت فعال محسوب می‌شوند که بر اساس جمعیت فعال برآورد می‌شود نزدیک به ۱۲۰ هزار نفر در استان اصفهان مصرف کننده انواع مواد مخدر باشند که از این تعداد حدود چهار هزار نفر معتادان متجاهر هستند.‌

جانثاری با بیان اینکه وجود این تعداد مصرف کننده مواد مخدر در استان براساس یافته‌های آماری اعلام می‌شود، خاطرنشان کرد: آمار شیوع اعتیاد در بین دانش‌آموزان، دانشجویان و کارگران در اصفهان کمتر از میانگین کشوری است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان نسبت مصرف کنندگان مواد مخدر در این استان در مقایسه با سایر استان‌های کشور را کمتر دانست و گفت: بر اساس یافته‌های آماری شمار بانوان درگیر اعتیاد مواد مخدر در استان ما حدود ۱۰ درصد است و از جمعیت معتادان متجاهر ۱.۲۵ درصد زنان هستند.‌

با حاشیه‌نشینی برخورد شود

جانثاری با تاکید براینکه با حاشیه‌نشینی برخورد شود، خاطرنشان کرد: نقاطی در استان و شهر اصفهان شکل گرفته که حاشیه نشین محسوب می‌شود و این مناطق متأسفانه فقط مشکل اعتیاد ندارد بلکه مشکلات عدیده‌ای در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی و …دارند و بنا به دلایل بسیار متعدد جون بیرون از محدوده شهری قرار گرفته اند دست یافتی تر اند وبه کانون‌های توزیع مواد مخدر تبدیل شده‌اند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با بیان اینکه باید برای تعیین تکلیف این مناطق ورود کنیم، تصریح کرد: بسیار متأسفم که بگویم در سال‌های قبل آنقدر برخوردهای بدی با افراد در این مناطق شده که حتی بعضاً زباله‌های آن مناطق برده نمی‌شد و طبیعی است که فشار اقتصادی و اجتماعی بستری برای رشد مواد مخدر می‌شود.

جانثاری افزود: طرح‌های متعددی برای برخورد با توزیع کنندگان مواد مخدر در مناطق حاشیه نشین داریم، محله‌هایی که شناسایی شده سعی کردیم در این چند ماه اخیر توسط نیروهای امنیتی برای خلافکاران ناامن کنیم اما دشوار است زیرا بسیاری از این افراد در خود این بافت‌ها هستند و لازم است که فضای این محله‌ها را از بیقوله بودن تغییر داد.

وی با بیان اینکه ۲ مرکز ماده ۱۶ برای معتادان متجاهر (آقایان) در استان اصفهان وجود دارد، اضافه کرد: تلاش شده مرکزی نیز برای بانوان احداث شود که این مرکز تاکنون ۸۰ درصد پیشرفت داشته و ۲۰ درصد آن باقی‌مانده و باید محیطی فراهم شود که در شأن انسان باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با بیان اینکه دو مرکز ماده ۱۶ با ظرفیت پذیرش ۲۰۰ نفر فعالیت می‌کنند، افزود: همچنین ۸۷ مرکز ماده ۱۵ در استان وجود دارد که توسط سازمان‌های مردم نهاد اداره می‌شود.

جانثاری با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی را با هم باید تحلیل کرد زیرا این آسیب‌ها سلسله‌وار روی هم تأثیرگذار هستند، ابراز داشت: دوره کرونا و قبل از آغاز بکار دولت سیزدهم روزانه ۷۰۰ نفر در کشور فوت می‌کردند اما امروز آمار تک رقمی شد این مطلبی بوده که همه یادشان است.

وی با اشاره به آسیب‌های اجتماعی دوره شیوع کرونا و تأثیر آن در پساکرونا، خاطرنشان کرد: همه در این کشور می‌دانیم که فضای مجازی، فضای ولنگاری است ضمن اینکه خوبی‌هایی هم دارد که ما آن را نفی نمی‌کنیم اما آسیب‌های بسیار زیادی به همراه داشته است.

وی افزود: پیش از کرونا همه خانواده‌ها به ویژه خانواده‌های مذهبی سعی می‌کردند بچه‌ها را از فضای مجازی دور نگهدارند اما در دوره کرونا به واسطه آموزش مجازی، این فضا در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفت؛ آیا نظارت شد که برای آموزش بچه‌ها در فضای مجازی، سواد رسانه و قدرت تشخیص وجود دارد یا نه؟ بیش از دو سال فرزندانمان را در فضایی قرار دادیم که از هر سو زیر بمباران آلودگی بود اما از سوی دیگر فضای معنویت محدود شد.

کارهای زیادی در زمینه فرهنگسازی در زمینه اعتیاد داریم

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان گفت: در ماهواره برای جوانان تبلیغ می‌کند که گل مصرف کنید و این در حالی است که در کشورمان تاکنون مواد مخدر را تعریف نکردیم و از این رو کم کاری‌های زیادی در حوزه اطلاع رسانی، فرهنگی و فرهنگسازی در رابطه با اعتیاد داریم.

جانثاری ابراز داشت: بیشترین عاملی که در گرایش به اعتیاد در بین نوجوانان و جوانان مؤثر است، حرف نزدن در خانواده‌ها است و اعتقاد دارم جامعه نیاز به تعامل و سخن گفتن دارد.

وی با بیان اینکه باید زیرساخت‌های قوی برای نوجوان در خانواده، جامعه، دانشگاه و … فراهم شود، تصریح کرد: باید مسائل مربوط به اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی به دانش آموزان آموزش و تبیین شود.

کد خبر 5525184

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha