پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۲۵ شهریور ۱۳۸۶، ۱۱:۵۱

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی:

ماهیت بانک قرض‌الحسنه غیردولتی است

ماهیت بانک قرض‌الحسنه غیردولتی است

محمدرضا حاجیان ماهیت بانک قرض‌الحسنه را غیردولتی عنوان کرد و گفت: اگر بانک‌های دولتی نیز خواستار تاسیس بانک جدیدی با عنوان قرض‌الحسنه باشند، نیاز به مجوزهای قانونی و مجوزهای بانک مرکزی دارند.

محمد رضا حاجیان در گفتگو مهر، با بیان اینکه بانک مرکزی در چارچوب حقوقی و مقرراتی ابزارها و نهادهایی را طراحی می کند، گفت: با این طراحی ها بستر لازم برای ایجاد نهادهای پولی و ابزارهای مورد نیاز کشور فراهم می شود و بانک مرکزی بستر حقوقی و قانونی ایجاد بانک قرض الحسنه را ایجاد کرده است.

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی از تصویب دستورالعمل مقرراتی بانک های قرض الحسنه خبرداد و افزود: بانک مرکزی مقرراتی را تنظیم کرده و به عبارت دیگر دستور العمل فعالیت این نوع بانک ها را مشخص کرده است.

وی میزان حداقل سرمایه بانک قرض الحسنه را هزار میلیارد ریال عنوان و تصریح کرد: این بانک تنها می تواند نسبت به جمع آوری سپرده های قرض الحسنه جاری و پس انداز اقدام نماید و سود دهی به سپرده ها نیز امکانپذیر نیست.

حاجیان با تاکید بر اینکه بانک قرض الحسنه تنها می تواند تسهیلات قرض الحسنه جذب و یا پرداخت نماید، اظهارداشت: بانک قرض الحسنه بستر مناسب برای خیرینی که مایل به انجام کار خیر در قالب قرض الحسنه هستند را فراهم می آورد.

وی با بیان اینکه ماهیت بانک های قرض الحسنه غیر دولتی است و بیشتر در چارچوب ضوابط  بانک های غیر دولتی تاسیس می شوند، تصریح کرد: اگر بانک های دولتی نیز خواهان تاسیس بانک جدیدی با عنوان قرض الحسنه باشند، نیاز به مجوزهای قانونی و مجوزهای بانک مرکزی دارند.

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی اضافه کرد: سیاست دولت براساس اصل 44 قانون اساسی و سیاست کلی نظام خصوصی سازی بانک های دولتی است، بنابراین تاسیس بانک هایی با ماهیت دولتی مغایر با این اصل است، به همین منظور نیز این بانک دولتی نیست و برای سپرده گذاری افراد خیر و اشخاص حقوقی غیر دولتی و اشخاص حقیقی که خواهان تاسیس بانک هستند، ایجاد شده است.

وی با اشاره به تصویب  آیین نامه اجرایی بازارغیر متشکل پولی در هیئت وزیران و تصویب آن گفت: هم اکنون مشکلی برای اجرای این قانون وجود ندارد و تنها برای بخش قرض الحسنه آن ملاحظات خاصی وجود دارد.

حاجیان اضافه کرد: این آیین نامه که مدت زیادی در هیئت دولت متوقف شده بود، یک قدم به جلو رفت و غیر از جنبه قرض الحسنه آن تصویب و ابلاغ شده است.

کد خبر 552937

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha