۲۶ شهریور ۱۳۸۶، ۹:۴۴

مهمترین چالش صنعت چاپ همپا نبودن با تکنولوژی روز است

مهمترین چالش صنعت چاپ همپا نبودن با تکنولوژی روز است

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: یک کارشناس صنعت چاپ اظهار داشت: یکی از مهمترین چالش های صنعت چاپ همراه و همپا نبودن این صنعت با تحولات تکنولوژی روز دنیاست.

دکترعلی رضا پور ممتاز ، پژوهشگر و کارشناس چاپ در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد گفت: یکی از مهمترین چالش هایی که در تمام حوزه های صنعتی و تکنولوژی مطرح می شود بحث تغییر و تحول است در میان صنایع نیز بیشترین تغییر و تحول در صنعت چاپ روی می دهد که محور اصلی آن ارتباطات است.

وی افزود: حوزه ارتباطات ترکیبی از رسانه ها و ابزارهای تکنولوژی است که بحث انتقال پیام را در برمی گیرد و مهم ترین تمرکز آن در حوزه چاپ است که این حوزه از ارتباطات دو تاثیر می پذیرد یکی آن که مستقیما با چاپ ارتباط دارد و بعضی فنون را تحت تاثیر قرار می دهد و دیگر این که مقوله ارتباط را تغییر می دهد.

این پژوهشگر اضافه کرد: وجود فناوری ارتباطات همانند یک شبکه راه نشر را ارتقا می دهد اما این امر نیازمند آن است که چاپ در مورد تنوع محصولات و بحث شخصی سازی خود را به فناوری روز ارتباطات برساند.

پور ممتاز با اشاره به مهمترین چالش صنعت چاپ یاد آور شد: به نظر من مهمترین چالش این صنعت در حال حاضر و آینده عدم همراهی و همپایی تکنولوژی با تحولات چاپ است که می تواند جایگاه این صنعت را به خطر بیندازد .

ارتقای نیروی انسانی چاپ ، آموزش های مناسب در حوزه چاپ و ایجاد بسترها برای انتقال این صنعت از نظر سخت افزاری و نرم افزاری می تواند راهگشا باشد .

این پژوهشگر با اشاره به سند چشم انداز 20 ساله کشور مبنی بر تبدیل شدن ایران به قدرت اقتصادی منطقه اظهار داشت: با توجه به تقویت زیر ساختهای صنعت چاپ می توان گفت : اگر این صنعت با همین سیستم پیش رود آینده خوبی برای آن پیش بینی نمی شود .

وی مهمترین علت عدم پیشرفت در این زمینه را نداشتن نگاه بیرونی به صنعت چاپ دانست و افزود: لازم است در این حوزه برنامه ریزی مناسب انجام شود و گرنه به این روند فعلی امیدی به تحقق اهداف چشم انداز در حوزه چاپ وجود ندارد و پیشرفت صنعت چاپ متوقف می شود .

این استاد دانشگاه در ادامه صنعت چاپ را در ایران صنعتی موروثی دانست و خاطر نشان کرد: مهم ترین ضعف ما در محدودیت نیروی انسانی به خاطر کوچک بودن واحدهای چاپی و اداره کردن صنعت چاپ به صورت سنتی وعدم تطابق آن با صنایع نوین است .

پور ممتاز تصریح کرد: از آن جا که در ایران ورود به صنعت چاپ مشکل است و سرمایه زیادی می خواهد موجب می شود که این صنعت موروثی باقی بماند و جوانان تحصیل کرده در این صنعت به جایی نرسند و این صنعت پویایی لازم را نداشته باشد .

وی در خاتمه با اشاره به چالش تمامی کشورهای صنعتی دنیا در حوزه چاپ یاد آور شد: چالش اصلی عمده این کشورها در حوزه فرهنگ است و صنایعی که با فرهنگ ارتباط دارند جایگاهی کلیدی پیدا می کنند.فرهنگی بودن صنعت چاپ آن را از بازار جهانی دور کرده است.

کد خبر 553407

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha