۱۸ تیر ۱۴۰۱، ۱۶:۳۶

معاون دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:

انجام واکسیناسیون در ۳۰۰ مرکز بهداشتی اردبیل

انجام واکسیناسیون در ۳۰۰ مرکز بهداشتی اردبیل

اردبیل- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: ۳۰۰ مرکز بهداشت در شهرها و روستاهای استان اردبیل واکسیناسیون علیه بیماری کرونا را انجام می‌دهند.

محمد جعفرزاده در گفت‌و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: کرونا برخلاف تصور عمومی خاتمه نیافته و مراجعات سرپایی در هفته‌های اخیر افزایش چشمگیری را نشان می‌دهد.

وی به بستری شدن سه نفر بر اثر بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: هر چند آمار بستری‌ها و فوتی‌ها نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده اما افزایش مراجعات سرپایی بیماری کرونا خبر از شروع یک پیک جدید می‌دهد که باید مراقبت‌های بهداشتی را جدی بگیریم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: در ۲ هفته اخیر در تیرماه نسبت به خردادماه تعداد مراجعات سرپایی بیماری کرونا سه برابر افزایش یافته که ضروری است همچنان در فضاهای بسته زدن ماسک را در اولویت قرار داده و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی نسبت به تزریق دز یادآور واکسن کرونا اقدام کنیم.

جعفرزاده تزریق واکسن نوبت چهارم را برای کادر بهداشتی و درمانی الزام‌آور توصیف کرد و افزود: هموطنانی که ۶ ماه از تزریق دز سوم آنها گذشته باید تزریق دز یادآور یا چهارم را انجام دهند تا تکمیل زنجیره واکسیناسیون علیه بیماری کرونا را شاهد باشیم.

وی به تعطیلی مراکز تجمیعی واکسیناسیون در سطح استان اشاره کرد و ادامه داد: ۳۰۰ مرکز بهداشت شهری و روستایی آماده تزریق واکسن علیه این بیماری هستند که هموطنان به غیر از روزهای تعطیل، در ساعات اداری با مراجعه به مراکز بهداشتی و پایگاه‌های سلامت می‌توانند تزریق واکسن را انجام دهند.

جعفرزاده در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: هیچ کمبودی در تأمین واکسن به تنوع خاص وجود ندارد و ما امیدواریم هموطنان هر چه سریع‌تر تزریق دز یادآور را انجام دهند.

بالا بودن آمار بیماری «تب مالت» در اردبیل

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به وجود ۱۰۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام اشاره کرد و گفت: ۲۱ تا ۳۱ تیرماه دهه بیماری‌های مشترک انسان و دام معرفی شده که ضروری است هموطنان مراقبت‌های بیشتری را انجام دهند.

وی اضافه کرد: «تب مالت» شایع‌ترین بیماری محلی و منطقه‌ای در استان است که بین انسان و دام مشترک بوده و ویروس انتقال‌دهنده این بیماری همچنان فعال است.

جعفرزاده به شناسایی یک مورد مشکوک به «آبله میمونی» در سطح استان اشاره کرد و افزود: البته گزارش آزمایش نشان داد که این مورد مشکوک منفی بوده و در حال حاضر هیچ‌گونه ابتلاء به «آبله میمون» در استان را شاهد نیستیم.

وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: استان اردبیل جز استان‌های با آمار بالای بیماری «تب مالت» است که از طریق فرآورده‌های خام دامی به ویژه شیر و پنیر محلی منتقل می‌شود که ضروری است هموطنان در مصرف شیر، پنیر و حتی بستنی، گوشت خام و جگر دقت لازم را داشته باشند تا موازین بهداشتی رعایت شود.

جعفرزاده از «تب مالت» به عنوان بیماری هزار چهره یاد کرد و گفت: در کنار «تب مالت»، در هفته‌های اخیر «تب کریمه کنگو» به عنوان تب خونریزی‌دهنده نیز در کشور شایع شده و ۵۴ ابتلای قطعی در ایران اسلامی گزارش شده است.

وی از ابتلای قطعی هفت مورد در استان به بیماری «تب کریمه کنگو» خبر داد و تصریح کرد: با توجه به در پیش بودن عید قربان، هموطنان در تماس با دام باید از دستکش، عینک و ماسک استفاده کرده و به هیچ وجه دست خود را به خون حیوان ذبح شده نزنند.

جعفرزاده به خطرناک بودن این بیماری و انتشار ویروس در سریع‌ترین زمان اشاره کرد و افزود: با توجه به فصل گرما و انتشار سریع ویروس کنه، امیدواریم هموطنان در تماس خود با دام مراقب بوده و خرید گوشت را نیز از مراکز مجاز انجام دهند و قبل از مصرف گوشت تازه، ۲۴ ساعت آن را در یخچال و در دمای مناسب نگهداری کنند.

وی در مورد بیماری «وبا» نیز خاطرنشان کرد: تنها راه انتقال ویروس «وبا» آب ناسالم و غذای ناسالم است که علائم این بیماری نیز اسهال آبکی، تهوع، شکم درد و برخی دیگر از علائم رایجی است که در بیماران در این ایام مشاهده می‌شود.

جعفرزاده در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: اگر این بیماران به موقع مراجعه کنند از خطر بیماری «وبا» رهایی پیدا کرده وگرنه مرگ و میر مبتلایان به «وبا» قطعی است.

وی بیان کرد: باید در وهله اول شستشوی دست و در مرحله بعد شستشو و ضد عفونی میوه و سبزیجات را در این ایام مورد توجه قرار داده و به نوشیدن آب سالم دقت بیشتری را داشته باشیم.

جعفرزاده از غربالگری مسافران ورودی به کشورمان از سایر کشورها اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به شیوع «وبا» در کشور عراق و ایران امیدواریم هموطنان در سفر به عراق و کشورهای دیگر به ویژه در ایام اربعین موازین بهداشتی را رعایت کرده و از نوشیدن آب ناسالم پرهیز کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: در حال حاضر هیچ‌گونه ابتلای قطعی «وبا» در استان گزارش نشده اما تلاشمان بر این است تا با پایش و غربالگری مسافران ورودی به کشورمان و هموطنانی که قصد سفر دارند، کنترل این بیماری را انجام دهیم.

کد خبر 5534454

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha