خبرگزاری مهر - گروه استانها: کرونا گویا دست بردار نیست و وارد پیک هفتم شده است، حالا هم بعد از یک بازه زمانی کوتاه که آمار ابتلاء به کرونا کاهش یافته بود آمارها بالا رفته است.
تعداد مبتلایان به کووید - ۱۹ هر روز که میگذرد بیشتر میشود و این امر نشان میدهد که بدون اهتمام کامل این ویروس منحوس دست از سر مردم بر نمیدارد.
عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی عامل افزایش کرونا
مریم عباسی، تکنیسین اورژانس البرز در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بیماری کرونا خیلی خوب کنترل داشت میشد و آمار بیماران اگرچه به صفر نرسید اما بسیار پایین آمده بود.
وی بیان کرد: طی هفتههای اخیر متأسفانه باز آمار این بیماری بالا رفته است و دلیل آن را هم همه ما میدانیم که فقط و فقط رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی است.
زمانی، پزشک اورژانس البرز نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در روزهای اخیر شاهد افزایش تعداد مراجعین مشکوک به کرونا هستیم تعداد بستریها به نسبت افزایش یافته است.
وی بیان کرد: تداوم این وضعیت نگرانکننده است و برای رفع آن باید اقداماتی عاجلی صورت گیرد.
بازگشت مرگ و میر کرونایی به البرز
شهرام صیادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با آغاز پیک هفتم شیوع کرونا در البرز آمار بیماران سرپایی و بستری نیز در استان افزایش یافته است.
وی بیان کرد: بعد از مدتها که فوتی ناشی از کرونا در استان نداشتیم طی روزهای اخیر چندین بیمار جان خود را از دست دادهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز تصریح کرد: برای خارج شدن از پیک هفتم چرخه واکسیناسیون باید تکمیل شود و مردم دز یادآور خود را هر ۶ ماه یک بار تکرار کنند.
وی اضافه کرد: تمامی مراکز بهداشتی و درمانی استان البرز برای خدمترسانی به بیماران کرونا آماده هستند.
صیادی متذکر شد: برای اینکه پیک هفتم کرونا را کاهش دهند باید شیوهنامههای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و دوری از تجمعات را رعایت کنند.
ایمنی با واکسن کرونا بالاتر میرود
ایمنی با واکسن کرونا بالاتر میرود و باید دُز چهارم آن را هم دریافت کنیم، یکی از مراجعین به مراکز تزریق واکسن در کرج در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دُز چهارم خود را تزریق کردم تا از ایمنی بیشتری نسبت به کرونا داشته باشم.
وی بیان کرد: بیماری کرونا خود را نشان نمیدهد که در چه مرحلهای بوده و باز امکان وجود آن در جامعه است، بنابراین باید دستورالعملهای بهداشتی را هم رعایت کنیم و هر ۶ ماه هم واکسن یادآور را تزریق کنیم.
استقرار اتوبوسآمبولانسهای اورژانس برای تزریق دز یادآور
رسولزاده، معاون اجرایی مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی کرج در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به موارد بالای ثبت شده کرونا ما مصمم شدیم که با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز برای تزریق دزهای یادآور و تکمیلی در میادین و مناطق پرتردد مستقر شویم.
وی ادامه داد: اتوبوسآمبولانسهای ما در این مناطق مستقر هستند و نسبت به تزریق واکسن اقدام میکنند.
معاون اجرایی مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی کرج بیان کرد: افرادی که بالای ۷۰ سال دارند و بیماریهای زمینهای دارد باید بر اساس دستور پزشک حتماً بعد از ۴ ماه چهارم یا یادآور را دریافت کند.
وی تصریح کرد: برای گروههای سنی میتوانند به فاصله ۶ ماه بعد از تزریق دُز سوم میتوانند برای دریافت دز چهارم واکسن مراجعه کنند.
استقبال نصفه و نیمه از دُز یادآور
شیوع موج جدید کرونا و اعلام وزارت بهداشت مبنی بر اینکه افرادی که ۶ ماه از آخرین دُز واکسنشان گذشته است باید دز یادآور را دریافت کنند باعث شده است تا در چند روز اخیر برخی از مراکز واکسیناسیون استان شلوغ شود.
طی این روزها استقبال مردم نسبت به واکسن بهتر شده است، البته طی چند هفته گذشته استقبال از واکسن به شدت کاهش یافته بود به حدی که عوامل خانههای بهداشت برای ترغیب مردم به تماس تلفنی و پیامک روی آورده بودند.
با این استقبال تعداد مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه و خانه بهداشت و مراکز تجمیعی دو و نیم برابر شده است.
تسلیم، کارشناس مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان البرز در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سطح ایمنی بعد از واکسیناسیون چند ماه بعد از تزریق واکسن تغییر میکنند، بنابراین برای افزایش سطح ایمنی اقدام به تزریق دز یادآور شود.
وی بیان کرد: ۳۳۸ واحد پذیرای متقاضیان دریافت واکسن هستند و آنها میتوانند با مراجعه به این مراکز دز یادآور خود را تزریق کنند.
کارشناس مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان البرز تصریح کرد: با توجه به شیوع مجدد کرونا دریافت دُز یادآور الزامی است.
وی با بیان اینکه همه افراد بالای پنج سال مشمول دریافت واکسن کرونا هستند، خاطرنشان کرد: گروه سنی ۱۸ سال به بالای که دُز یادآور را نگرفتند و ۶ ماه از آخرین نوبت واکسن آنها گذشته است حتماً باید دز یادآور را دریافت کنند.
تسلیم گفت: متقاضیان برای اینکه بدانند در چه مرکزی چه نوع واکسنی تزریق میشوند میتوانند به سایت دانشگاه علوم پزشکی استان البرز مراجعه کند.
ماسک همچنان مهمترین عامل عدم ابتلاء به کرونا
میزان مشارکت مردم در رعایت دستورالعملهای بهداشتی در چند ماه اخیر به پایینترین سطح خودش رسیده و این یک زنگ هشدار است که بیشتر حواسمان به این ویروس منحوس باشد تا ما را زمینگیر نکند.
سرعت انتقال سویههای جدید بیماری کووید - ۱۹ بیشتر از سویههای قبلی است و برای اینکه راهمان به دلیل ابتلاء به کرونا به بیمارستان نیفتد نیاز است که همچنان دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنیم که مهمترین آن هم زدن ماسک است.
نظر شما