۸ مرداد ۱۴۰۱، ۲۰:۱۷

بدون اشاره به تداوم انفعال اروپا در قبال تعهداتش؛

بورل: اکنون باید تصمیماتی در خصوص برجام گرفته شود!

بورل: اکنون باید تصمیماتی در خصوص برجام گرفته شود!

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بدون اشاره به تداوم انفعال بروکسل پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام (با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت) اعلام کرد: اکنون باید تصمیماتی در خصوص برجام گرفته شود!

به گزارش خبرگزاری مهر، «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز شنبه بدون اشاره به تداوم انفعال اتحادیه اروپا پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام (همراه با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل) در سال ۲۰۱۸ میلادی، در حساب توئیتری خود نوشت: اکنون باید تصمیماتی در خصوص برجام گرفته شود تا از این فرصت منحصر به فرد برای موفقیت و آزاد کردن پتانسیل بزرگ اجرای کامل این توافق استفاده شود!

بورل: اکنون باید تصمیماتی در خصوص برجام گرفته شود!

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین در متن یادداشت خود در این خصوص که در وبگاه اتحادیه اروپا منتشر شد در این خصوص نوشت: ۷ سال پیش، ۵ عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، آلمان، ایران و نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی، توافق دیپلماتیک مهمی را منعقد کردند. برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نتیجه بیش از یک دهه دیپلماسی فشرده در مورد برنامه هسته‌ای ایران بود و مورد تایید همه اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفت. این توافق مستلزم اراده سیاسی قابل توجهی بود که در سال ۲۰۱۵ به‌ ویژه در ماه‌ های پایانی مذاکرات منعقد شود.

«جوزف بورل» در این خصوص ادعا کرد: من به نقشی که اروپائی ها در ایجاد این توافق هسته ای ایفا کردند، افتخار می کنم! تعامل دیپلماتیک اروپا به سال ۲۰۰۳ باز می گردد؛ زمانی که وزرای خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا برای اولین بار به تهران سفر کردند تا در مورد نگرانی های هسته ای با ایران گفتگو کنند. «خاویر سولانا» نماینده سابق اتحادیه اروپا در سیاست خارجی، در سال ۲۰۰۴ به آنها پیوست و در سال ۲۰۰۶، او موفق شد همه اعضای شورای امنیت را به حمایت از این تلاش وادارد .هدف ما همیشه این بود که توافقی را متعقد کنیم که به نفع همه باشد. یعنی به نفع اروپا، به نفع ایران و به نفع جامعه جهانی که همه ما به آن دست یافتیم. ما برجام را در جولای ۲۰۱۵ منعقد، آن را اجرا و حفظ کردیم!

وی در این باره اضافه کرد: اجرای کامل برجام منجر به کاهش ۹۸ درصدی ذخایر اورانیوم غنی شده ایران و حذف هزاران سانتریفیوژ شد. اجرای کامل این توافق به شدت تحت تاثیر تصمیم دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ برای خروج آمریکا از آن و پیگیری یک کارزار یکجانبه «فشار حداکثری» قرار گرفت.

این مقام اروپا بدون اشاره به تداوم انفعال بروکسل در خصوص تعهداتش به برجام مدعی شد: اتحادیه اروپا و همه شرکت‌ کنندگان باقی‌ مانده در برجام بسیار آشکارا با خروج آمریکا و اعمال مجدد تحریم‌ ها مخالفت کردند! ما این کار را به صورت علنی، فردی، جمعی و چندجانبه در سازمان ملل انجام دادیم!

«بورل» بدون اشاره به چند ماه صبر راهبردی تهران در برابر بدعهدی ها و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از سوی طرف غربی این توافق و سپس اقدام بر اساس مادتین ۲۶ و ۳۶ مصرح در برجام اعلام کرد: ایران هم از آن طرف، فعالیت هسته ای خود را به سطوح هشدار دهنده ای رسانده است. متأسفانه، تهران نظارت آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی را نیز محدود کرده است، در حالی که نتوانسته است به طور کامل با آژانس تحت تعهدات پادمان‌ های اساسی خود همکاری کند!

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: فشار حداکثری (دولت ترامپ) شکست خورد؛ زیرا اتحاد جمعی مشارکت کنندگان، این توافق را زنده نگه داشت و اکنون ادامه این کار (حفظ برجام) مهم‌ تر از هر زمان دیگری است.

«جوزف بورل» اذعان کرد: علی رغم بهترین تلاش های شرکت کنندگان باقی مانده (در توافق هسته ای)، از جمله طرح منحصر به فرد و داوطلبانه اروپایی «اینستکس» با هدف تسهیل تجارت قانونی با ایران، خروج ایالات متحده به طور چشمگیری منافع اقتصادی مورد انتظار برای ایران را کاهش داد. به همین دلیل است که برجام هرگز نتوانست ظرفیت کامل خود را به منصه ظهور بگذارد. این در حالی است که مردم ایران نیز از مزایای کامل لغو تحریم ها محروم شده اند. ما نیز این موضوع را درک کرده ایم.

وی خاطر نشان کرد: برای معکوس کردن روند این تشدید تنش خطرناک، در مقام هماهنگ کننده برجام و بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، در آوریل ۲۰۲۱ یک فرایند دیپلماتیک را با حضور مشارکت کنندگان برجام و آمریکا را آغاز کردم. هدف آن تسهیل بازگشت آمریکا به توافق و اجرای کامل تعهدات ایران و آمریکا در برجام بود!

این مقام اروپایی نوشت: اکنون متنی را روی میز گذاشته ام که با جزئیات دقیق به لغو تحریم ها و همچنین گام های هسته ای مورد نیاز برای بازگرداندن برجام می پردازد. این متن نشان دهنده بهترین توافق ممکن است که من به عنوان تسهیل کننده مذاکرات، آن را امکان پذیر می دانم. اکنون زمان تصمیم گیری های سیاسی فوری برای پایان دادن به مذاکرات وین بر اساس متن پیشنهادی من و بازگشت سریع به یک برجام کاملاً اجرای فرا رسیده است.

کد خبر 5551602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • صادق IR ۰۰:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
      0 0
      مشکل اتمی حل بشه.تحریم هیچ؟!
    • Farhad US ۰۱:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
      0 0
      دنیا دارد بطرف جنگ جهانی دیگری هدایت میشود لذا جمهوری اسلامی ایران نباید حماقت کرده و اجازه دهد که اورانیوم های غنی سازی شده از ایران خارج شود اینکار یعنی حماقت محض و آشکار اینکار یعنی فرستادن سیگنال به دشمن قسم خورده جمهوری اسلامی ایران که هر غلطی که بخواهند میتوانند بکنند
    • کرامت سلیمی FR ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
      0 0
      رابرت مالی جدیدا مرگ برجام را اعلام کرده است. مردن برجام موضوعی نیست که رابرت مالی با ان غرور و کبکبه و دبدبه اش بخواهد ان را در رسانه ها اعلام کند. اعلام این موضوع نشان از نگرانی ر ابرت مالی و دولتهای همدستش در کل دنیا دارد. دیگر موضوع سلاح هسته ای نه اهمیتی برای ملتها دارد و نه واهمه ای از تهدی