به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین پور عباس اظهار کرد: در سال جاری با توجه به خشکسالیهای گذشته و کاهش بارندگی حدود ۴۶ درصد تولید علوفه مراتع کاهش یافته و همین امر ظرفیت مراتع استان را کاهش داده است.
رئیس اداره امور مراتع و بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی افزود: در سال ۱۴۰۰ برای ۱۳۸ هزارهکتار از اراضی مرتعی خراسان رضوی طرحهای مرتعداری تهیه شد.
وی گفت: از ۱۱.۶ میلیون هکتار مساحت خراسان رضوی که ۸.۲ میلیون هکتار آن عرصههای منابع طبیعی و از این میزان ۶.۶ میلیون هکتار مرتع میباشد که نقش بسیار تعیین کننده ای در تعلیف دامهای استان داشته و چنانچه ضوابط و مقررات مربوطه به پروانههای چرا رعایت نگردد خسارت جبران ناپذیری به عرصههای منابع طبیعی وارد شده و تخریب مراتع را به دنبال خواهد داشت
پورعباس بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ عملیات احیاءو توسعه رویشگاههای گیاهان دارویی با مشارکت بهره برداران و مجریان طرحهای بهره برداری در سطح بیش از ۸ هزار هکتار با استفاده بذور گونههای اقتصادی و بومی انجام گرفت.
رئیس اداره امور مراتع و بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به خشکسالیهای گذشته و کاهش بارندگی در سال جاری حدود ۴۶ درصد تولید علوفه مراتع کاهش یافته و همین امر ظرفیت مراتع استان را کاهش داده است.
وی از بهره برداران مراتع بویژه دامداران، مرتعداران، و بهره برداران ذیحق مراتع درخواست کرد در راستای حفاظت و بهره برداری صحیح از مراتع هرچه سریعتر نسبت به تهیه طرحهای تلفیقی مرتعداری با تکیه بر پتانسیلهای مرتع بویژه گیاهان دارویی منطبق بر سامانههای عرفی بصورت مشارکتی اقدام نمایند تا طرحها، اقتصادی گردیده و حفاظت از عرصههای منابع طبیعی که جز الویتهای سازمان میباشد با مشارکت مجریان طرحها در عمل محقق گردد
نظر شما