به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حیدری در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه قم گفت: جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۵۹ به فرمان امام خمینی (ره) تشکیل شد و از همان ابتدا ماموریتهایی را با تکیه بر جوانان نخبه و دغدغه مند در حوزه دین و انقلاب بر عهده گرفت.
حیدری ادامه داد: جهاد دانشگاهی در حوزههای پژوهش، فرهنگ و آموزش ماموریتهایی دارد و حدود ۲۰ سال است که در حوزه اشتغال فارغ التحصیلان هم وارد عمل شده است.
وی گفت: اخیراً در بحث اشتغال خرد و مشاغل خانگی وارد شدهایم بطوری که در سال گذشته توانستیم بیش از ۱۵۰۰ نفر از افراد جویای کار را پس از آموزش یا تکمیل مهارت به صاحبان مشاغل متصل کنیم تا مشاغل خانگی رونق بگیرد.
محمد حیدری افزود: جهاد دانشگاهی استان قم با توجه به اینکه استان قم تازه تأسیس است از واحدهای سازمانی تازه تأسیس جهاد دانشگاهی شمرده میشود خدمت ویژه ای که در جهاد دانشگاهی ارائه میشود ارائه خدمات فوق تخصصی درمان ناباروری است که توسط زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی بنیان گذاری شده است. کسی که مقام معظم رهبری تقریباً هر ساله از ایشان یاد میکنند و این تعبیر را به کار بردهاند که ایشان از رویشهای خوب انقلاب بودند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم گفت: این افتخار از آن ماست که این دانشمند سعید و فقید این وابستگی را به مردم قم داشتند که در سال ۱۳۷۷ به قم آمدند و بحث خدمات فوق تخصصی درمان ناباروری که شاخهای از خدمات سلولهای بنیادی هست را پایه گذاری کردند که بعدها با تلاشی که اعضای جهاد دانشگاهی استان قم داشتند این مرکز تبدیل شد به سومین مرکز از نظر فعالیت در بخش درمان ناباروری در کشور که مراجعه کنندگانی از قم دارد، ۴۰ درصد از مراجعین آن از خارج استان هستند و حدود ۱۰ درصد از کشورهای خارجی برای درمان به مرکز ما مراجعه میکنند.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی قم بیان کرد: در حوزه خدمات درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قراردادهایی با بانکها و مراکز خیریه دارد و با توجه به اینکه تعرفه هزینههای درمان در این مرکز خصوصی هم نیست خیلی از افرادی که به این مرکز مراجعه میکنند خدمات درمانی را بطور کامل رایگان دریافت میکنند.
وی با اشاره به برپایی میز خدمت در مصلی قدس گفت: در همین ابتدای سالن مصلی دوستان من حضور دارند و میتوانند پروژههایی که در جهاد دانشگاهی در زمینه سلولهای بنیادی اتفاق میافتد و کیتهای آزمایشگاهی که تولید شده است توضیحاتی ارائه دهند، همینطور خدمات مشاورهای ما در حوزه آسیبهای اجتماعی، اشتغال دانش آموختگان، مراکز آموزشی کوتاه مدت و مرکز آموزش علمی کاربردی در میز خدمت معرفی میشوند.
محمد حیدری ادامه داد: جهاد دانشگاهی در بحث آموزش فقط به ارائه آموزشهای مهارتی میپردازد و حتی دورههای بلند مدتی که در جهاد دانشگاهی اجرا میشود در راستای ارتقا مهارت کاربردی افراد جهت پذیرش مشاغل است.
وی افزود: آموزشهای کوتاه مدت جهاد دانشگاهی در بخشهای فنی مهندسی، زبانهای خارجی، کامپیوتر، هنر، علوم انسانی، علوم پزشکی و آموزشهای الکترونیکی است که منجر با ارتقا شغلی و یا اشتغال پذیر شدن افراد میشود، خیلی از افراد درس میخوانند اما مهارت کافی برای اینکه بتوانند خدماتی را ارائه کنند یا محصولی را تولید کنند ندارند.
دکتر محمد حیدری ادامه داد: این خلأ در جهاد دانشگاهی احصا میشود و با برنامه ریزی هایی که میکنیم و با اساتید مجرب و متدینی که جذب میکنیم این آمادگی را در افراد ایجاد میکنیم تا اعتماد به نفس پیدا بکنند و وارد بازار کار بشوند.
وی همچنین گفت: افتخار داریم در محله شهرقائم به عنوان یکی از مناطق حاشیهای شهر دفتر تسهیلگری راه اندازی کردیم تا همکاران ما مشکلات حاشیه نشینی آنجا را براورد کنند، مطالعه کنند و با دعوت از مسئولین بازدیدها و نشستهایی را با حضور معتمدین محله و ائمه جماعت شهرقائم برگزار کنند و با ببرسی مشکلات و احصای راهکارهای رفع آن کمک کنند تا معضلات این محله به حداقل برسد.
حیدری ادامه داد: جهاد دانشگاهی سعی دارد تمام مشکلاتی را که دستگاههای دیگر مأموریتی برای انجام آن ندارند یا موفقیتی در حل و فصل آن مشکل نداشتند و اقبالی برای ادامه آن موضوع ندارند ورود کند و عملاً سعی دارد کارهای روی زمین مانده را انجام دهد تا به مردم و کشور خدمت کرده باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم گفت: اخیراً ریاست محترم جمهور در دیداری که با اعضای جهاد دانشگاهی داشتند ماموریتهایی را به جهاد دانشگاهی دادهاند که یکی از آنها کمک به بازگشت نخبگانی است که از کشور رفتهاند، ایجاد رغبت و ساماندهی نخبگان ایرانی کاری است که باید انجام شود تا جهاد دانشگاهی نه تنها زیست بوم نخبگان ایران بلکه به عنوان زیست بوم نخبگان ایرانی شناخته شود.
وی بیان کرد: جهاد دانشگاهی سعی دارد کسانی که هوش و استعدادی دارند را شناسایی و ساماندهی کند و با ایجاد انگیزه جهت خدمت در کشور از اینکه این افراد طعمه خارجیها شوند جلوگیری کند.
حیدری ادامه داد: هرچند نمیتوان ارزش حضور نخبگان را با اعداد و ارقام محاسبه کرد اما شاید بتوان گفت ارزش افزودهای که یک نخبه در یک کشور ایجاد میکند با درآمدی که یک چاه نفت برای کشور دارد برابر است.
وی افزود: چندین میلیارد ریال برای تربیت یک دانش آموخته رشته دکتری در کشور هزینه میشود و زمانی که این فرد آماده خدمت به کشور میشود کشورهای توسعه یافته بدون هزینه این افراد را جذب میکنند و از ایدههای عزیزان این خاک برای پیشرفت خودشان استفاده میکنند.
دکتر حیدری بیان کرد: بسیاری ازاین افراد از اول انقلاب در جهاد دانشگاهی شناسایی و تربیت شدند و موفقیتهای بسیاری را در بخشهای مختلف صنعت، فرهنگ و آموزش برای کشور به ارمغان آوردند.
حیدری خاطرنشان کرد: در بخش صنعت میتوان به تجهیزات حفاری و بازوهای بارگیری نفت، واگنهای مترو، یوپیاس های صنعتی و یا شبیهسازهایی اشاره کرد که در جهاد دانشگاهی ساخته و توسعه داده شدهاند.
وی گفت: در دوران جنگ تحمیلی با وجود تحریمها کشور قادر به تهیه سلاح نبود و برای دورزدن تحریمها هزینههای گزافی پرداخت میشد، در همین زمان جهاد دانشگاهی این افتخار را داشت که خدمات ارزندهای را در این حوزه ارائه کند.
گفتنی است در آئین عبادی سیاسی نماز جمعه ۱۴ مرداد جمعی از اعضای جهاد دانشگاهی استان قم با برپایی میز خدمت به سوالات و مشکلات نمازگزاران پاسخ دادند.
نظر شما