به گزارش خبرنگار مهر ، مهندس محمد رضا باهنر دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین و نائب رئیس مجلس هفتم که پنجشنبه شب در ضیافت افطاری تشکل متبوعش در مسجد دانشگاه امام صادق (ع) سخن می گفت : اظهار داشت : اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری نهم و شوراهای سوم تلاش گسترده ای برای دست یابی به وحدت کامل و جامع انجام دادند اما متاسفانه ائتلاف در جریان انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری حاصل نشد .
دولت نهم آب رفته را به جوی بازگرداند
وی افزود : آن روز که دکتر احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد مزاح می کردیم که سران اصولگرا به وحدت نرسیدند و حتی ابزار و آلات و امکانات برای برنده نشدن این جریان مهیا بود ولی با خواست خداوند دولت اصولگرای ناب و از جنس مردم و مورد رضایت مردم انتخاب شد و دوران تلاش و خدمت بدون منت اول انقلاب و دوران دفاع مقدس و ایثار را زنده کرد و آب رفته را به جوی بازگرداند .
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت که پیروزی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری نهم محصول زحمت و خون دل خوردن های اصولگرایان ظرف دهه قبل از سال 84 بود و آنها با عنایت حضرت حق و در سایه همدلی در میدان آزمون خدمت به مردم فعال شدند که امید است از این عرصه موفق و سربلند و با دست پر بیرون آیند .
آرای اصولگرایان در شوراها بیش از انتخابات ریاست جمهوری بود
باهنر افزود : در انتخابات سومین دوره شوراها وضع وحدت اصولگرایان بهتر شد ولی اتحاد و اتفاق به صورت صد در صد تحقق نیافت و در برخی نقاط رقبا به شوراها نفوذ کردند که این مسئله سبب برخی تحلیل های نادرست شد و عده ای تصور کردند آرای اصولگرایان نسبت به انتخابات اخیر ریاست جمهوری کاهش یافته است .
وی در این خصوص توضیح داد : انتخابات ریاست جمهوری ، انتخابات صفر و صدی است و اگر کاندیدایی 50 رای به اضافه یک رای بیاورد، انتخاب می شود و نفر دوم هم که 49 درصد آراء را به دست آورد انتخاب نمی شود اما در انتخابات شوراها همین که دو نفر آدم در تهران و برخی شهرستانها انتخاب شدند بعضی ها تحلیلشان این شد که درصد آرای اصولگرایان نسبت به ریاست جمهوری کم شده در حالی که اینطوری نیست و ترکیب شوراها در سراسر کشور نسبت به آرای مربوط به انتخابات ریاست جمهوری نهم بیشتر به نفع اصولگرایان است .
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: در انتخابات ریاست جمهوری 17 میلیون یک طرف بود 10 میلیون هم طرف دیگر و ترکیب شوراهای دوره سوم در سراسر کشور بخصوص در مراکز استانها بیشتر به نفع اصولگرایان بود، در انتخابات ریاست جمهوری یک نفر می برد و یک نفر می بازد ولی در انتخابات مجلس و شوراها اینگونه نیست چرا که یک دموکراسی گسترده است شوراها راه یافتند متفاوت است.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگرمراکز استانها را درانتخابات شوراهای اسلامی درنظر بگیریم ، ترکیب شورا های سوم در این مراکز از ترکیب مجلس هفتم که اصولگرایان اکثریت را دارند ، بیشتر به سود اصولگرایان است . اما در عین حال رقیب ما در مجلس وضعیت نسبتا خوبی دارد و در برابرتصدی دو سوم کرسی های پارلمان توسط اصولگرایان ، یک سوم کرسی ها را دارند و از توان جمع کردن حدود 80 تا 90 رای برای امور مختلف برخوردار هستند .
پاسخ به دو سئوال اصولگرایان
باهنر تصریح کرد: مردم در انتخابات اخیر در تایید مجدد حاکمیت گفتمان اصولگرایی تردید به خود راه ندادند به همان گونه که تصور و پیش بینی می کردیم آرای دقیق و درست خود را در حمایت از این جریان به صندوقهای رای انداختند . اما اصولگرایان در طول فعالیت های انتخاباتی برای وحدت همواره با دو سئوال مواجه بودند که پاسخ قطعی و حقوقی نداشتند .
وی یکی ازسئوالات را موقعیت و پایگاه حقوقی تلاشگران عرصه وحدت نیروهای اصولگرا ذکرکرد و گفت : اگر کسانی ازروی دلسوزی برای ائتلاف اصولگرایان تلاش می کردند و این جریان در جایی با مشکل مواجه می شد و از او سئوال می کردند چه جایگاهی دارد ، پاسخ این بود که دلسوز اصولگرایان هستند و واکنش دیگران این بود که ما هم دلسوز هستیم و بر این اساس کارکرد نیروها برای دستیابی به اتحاد و همدلی اثر نداشت .
باهنر دیگر چالشی که اصولگرایان در جریان فعالیتهای انتخاباتی با آن مواجه بودند ، اختلاف سلیقه در تعیین مصادیق عنوان کرد و گفت : اصولگرایان درسیاست راهبردی با یکدیگر اختلاف ندارند ولی به دلیل فقدان تراز برای تعیین ضریب شاخص ها ،هنگام انتخاب مصادیق حرفهای کلی و غیر قابل وزن کشی مطرح و به بروز اختلاف دیدگاهها می شد .
این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد : قرار شد در جریان انتخابات مجلس هشتم به این سئوالات پاسخ جدی داده شود و بر این اساس اصولگرایان سه ضلع یا بلوک قوی و صاحب قدرت و نیروی انسانی برای این جریان تعریف کردند که یکی از آنها جبهه پیروان خط امام و رهبری با 14 عضو حقوقی وتعدادی هوادار در سراسر کشور است .
قاطبه اصولگرایان با دولت نهم همراه هستند
باهنر با تاکید بر اینکه قاطبه اصولگرایان با دولت اصولگرای دکتر احمدی نژاد همراه بوده با مسئولان اجرایی همکاری دارند ، در عین حال ضلع دوم جریان اصولگرایی را دوستانی معرفی کرد که مدعی هستند بیش از دیگر نیروهای اصولگرا طرفدار و حامی رئیس جمهور هستند و مشخصا از رایحه خوش خدمت در این بخش نام برد .
او تصریح کرد : بلوک سوم در برگیرنده سایر افراد و گروه های اصولگرا و قرار شد هر یک از این گروهها برای خود نماینده رسمی انتخاب و معرفی نمایند تا از میان آنها جبهه متحد اصولگرایی شکل گیرد .
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: از مجموعه نمایندگان رسمی انتخاب شده توسط گروهها ، شش نفر منتخب به علاوه 5 نفر به عنوان مرضی الطرفین انتخاب شدند که فرماندهی کل انتخابات مجلس هشتم بر عهده آنها قرار دارد و خوشبختانه مسیر دست یابی به اتحاد و ائتلاف تاکنون بدون اختلاف طی شده است.
90درصد اصولگرایان زیر پوشش جبهه متحد اصولگرایان هستند
باهنر خاطر نشان کرد : در حال حاضر نود درصد اصولگرایان به جز معدودی که درهیچ یک از بلوک های تعیین شده قرار نگرفته و مدعی هستند ضلع چهارم اصولگرایی تلقی می شوند اما از سوی این جریان پذیرفته نشدند ، تحت پوشش جبهه متحد اصولگرایی قرار دارند .
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین گفت : اشکال دیگر در فعالیتهای انتخاباتی گذشته اصولگرایان انتخاب مصادیق بعد از تعیین ضوابط بود اما بر اساس راهکار طرح شده جبهه متحد قرار شد برای تعیین مصادیق انتخاباتی حداقل 8 نفر از یازده نفر درباره صلاحیت 7 نفر از یازده نفر در خصوص مقبولیت و محبوبیت و کارآمدی و دیگر شاخصه های گزینه ها اعلام نظر کنند که به نظر می رسد این بار در انتخاب مصادیق مانعی سر راه نباشد .
وی ادامه داد: فعالیتهای انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان به استانها نیز تسری داده شد و تجمعات خوبی در مرکز هر استان شکل گرفت و کارها با سرعت و جدیت و با کیفیت مطلوب پیش رفت اما کار میدانی نیازمند مدیریت است و هیچ تضمینی وجود ندارد این روند آسیب ندیده و با مشکل مواجه نشده و بی وقفه پیش رود .
باهنر در عین حال ضریب امیدواری نسبت به وحدت اصولگرایان در انتخابات بیست و چهارم اسفند نسبت به انتخابات گذشته را 95 درصد اعلام کرد و خطاب به نیروهای اصولگرا گفت که می توانم اشکالات موجود در نحوه تعیین مصادیق برای دست یابی به ائتلاف و فهرست مشترک را از طریق همدلی و تعامل سازنده حل نمایند .
نایب رئیس مجلس هفتم در عین حال بر این نکته نیز تاکید کرد که اگر اصولگرایان به وحدت برسند ولی در افکار عمومی چهره ای کارآمد ، مخلص و پرتوان از آنها ترسیم نشود ، مردم به سوی رقیب این جریان رویکرد خواهند داشت و بر این اساس تاکید کرد که باید کارآمدی و خدمت بی منت و توانمندی اصولگرایان در حل مشکلات جاری کشور به نمایش گذاشته شود .
احساس مردم از گرانی خیلی احساس سنگینی است
باهنر متذکر شد: البته نظر شخصی من این است که ما دو، سه تا چالش جدی پیش رو داریم که از جمله آن مساله تورم است که باید فکری اساسی برای آن شود و در واقع احساس مردم از تورم بیش از آن رقم 14 درصد اعلام شده توسط مقامات است. احساس مردم از گرانی خیلی احساس سنگینی است و باید این را حل کرد به خصوص در بخشهایی مثل مسکن که مسئولان باید برای این مسئله تدبیر اساسی کنند .
باهنر دیگر چالش موجود را مسئله هسته ای جمهوری اسلامی ذکر کرد اما در عین حال گفت که مسئولان نظام موفقیت خوبی در این زمینه داشتند . و ادامه داد هنگامی که پرونده هسته ای در دستور کار اصولگرایان قرار گرفت فشارها شروع شد و حتی دو قطعنامه صادر شد اما در بستر مذاکرات و سیاست های اتخاذ شده توسط مسئولان امر توفیقات غیر قابل پیش بینی کسب شد و امروز وضعیت ما نسبت به ماههای گذشته بهتر است و حتی احتمال تاخیر و یا منتفی شدن قطعنامه سوم شورای امنیت وجود دارد .
این فعال سیاسی اصولگرا گفت : اصولگرایان ضمن آنکه برخورداری از حقوق مسلم خود را پیگیری می کنند باید به مردم اعلام کنند که آنچه از این مسیر به دست می آید بیش از آن چیزی است که از دست می رود و اگر با مشکلاتی همچون گرانی نرخ بیمه و یا قیمت برخی کالاها مواجه می شویم و هزینه هایی بر ما تحمیل می گردد اما دستاوردی گران قیمت تر خواهیم داشت .
از منظر کار کارشناسی به دولت نهم ایراد وارد است
باهنر همچنین با تاکید بر اینکه اصولگرایان در زمینه وحدت نیز باید تصویری از کارآمدی ، توانمندی و خدمت بدون منت به نمایش بگذارند ، دولت نهم را مصداق بارز خدمت بدون منت دانست و گفت : دولت نهم در خدمت به مردم حریص است ولی امکان دارد که از نظر کارشناسی هم ایراد نیز به کار این دولت وارد باشد که این مسئله نیز از طریق رایزنی مجلسی ها و دولتی ها حل می شود .
او تاکید کرد آنچه در این شرایط برای اصولگرایان اهمیت دارد این است که پروژه مهم و اساسی مجلس هشتم به سرمنزل مقصود برسد .
می خواستیم بحث مجلس ششم را دیگر تکرار نکنیم
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین و نایب رئیس مجلس هفتم گفت : اصولگرایان بارها تاکید کرده اند که از داستان مجلس ششم باید عبور کرد و از تکرار خاطرات گذشته که روح را بسیار آزرده می کند پرهیز نمود ولی هنگامی که هفتم خرداد ماه امسال خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و سخنرانی ایشان را شنیدیم متوجه اهمیت درس آموزی از آنچه گذشت شدیم .
وی در پایان خاطر نشان کرد : سخنرانی مقام معظم رهبری و اشارات ایشان به کارشکنی های دولت و مجلس گذشته و چراغ سبز نشان دادن به دشمنان از درون خیمه انقلاب وظیفه اصولگرایان را سنگین کرده است و باید همه تلاش خود را به کار گیریم تا مجلسی اصولگرا و معتقد به ارزش های انقلاب اسلامی تشکیل شود و مهم نیست که من یا حسن یا تقی و یا .. در مجلس باشیم یا نباشیم.
نظر شما