۱ مهر ۱۳۸۶، ۱۳:۱۱

یک متخصص مغز و اعصاب:

30 درصد از حملات صرع در دوران بارداری تشدید می‌شود

30 درصد از حملات صرع در دوران بارداری تشدید می‌شود

زنان مبتلا به صرع می توانند مانند بقیه همسالان خود ازدواج کنند، اما بهتر است به هنگام بچه دار شدن، با پزشک خود مشورت کنند.

دکتر انوشیروان صمدی، متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مراجعه به پزشک باعث می شود تا از عوارض احتمالی زیان بار دارو بر روی جنین جلوگیری شود.

وی در خصوص حملات صرع در دوران بارداری، گفت: معمولا 50 درصد حملات در این دوران بدون تغییر، 25 تا 30 درصد تشدید و 10 تا 20 درصد نیز کاهش می یابد.

صمدی با عنوان این مطلب که چنین حملاتی نگران کننده نیست، افزود: با مشورت پزشک و تنظیم دارو، می توان عوارض این حملات را کنترل کرد.

وی در خصوص شیوع اختلالات مادرزادی در نوزادان مادران مصروع، گفت: تقریبا تمام داروهای ضد صرع به نوعی بر روی نوزاد اثر می گذارد و شیوع اختلالات مادرزادی در نوزادان مادران مصروع که دارو مصرف می کنند، بیشتر از معمول است.

این متخصص مغز و اعصاب در عین حال افزود: البته نباید فراموش کرد که شیوع اختلالات مادرزادی به علت قطع دارو و تشنج مادر، بیشتر می شود.

وی در خصوص استفاده از داروهای ضد صرعی در دوران بارداری، افزود: داروهای ضد صرعی را باید در طول حاملگی ادامه داد و نباید خودسرانه از میزان آن کاست. بلکه با انجام آزمایش، می توان میزان دارو را تنظیم کرد.

صمدی تاکید کرد: هرگونه کاهش یا قطع خودسرانه دارو در طول بارداری نه تنها خطر را کم نمی کند، بلکه موجب افزایش خطر تشنج نیز می شود.

وی در ارتباط با اینکه کودک مادر مبتلا به صرع هم دچار صرع می شود، گفت: البته به این شکل نیست که اگر مادر مبتلا به صرع باشد، کودک او هم مبتلا شود. فقط در بعضی از موارد کمیاب صرع ارثی هستند و اگر مادر مبتلا به صرع باشد کودک در خطر بیشتری نسبت به کودکان دیگر از نظر ابتلا به صرع قرار دارد. به خصوص اگر مادر در دوران بارداری تشنج کند و داروی ضد صرع هم مصرف نکند.

کد خبر 557042

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha