پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۲ مهر ۱۳۸۶، ۱۶:۳۵

دستور تملک و احیای خانه ستارخان صادر شد

دستور تملک و احیای خانه ستارخان صادر شد

تبریز - خبرگزاری مهر: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اختصاص اعتباری بالغ بر 300 میلیون تومان، ‌دستور تملک و نوسازی خانه ستارخان را در تبریز صادر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، به دنبال برگزاری جلسه‌ای ویژه در دفتر اسفندیار رحیم مشایی که در آن سرپرست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی و نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز حضور داشتند، وضعیت خانه سردار ملی و دلایل حادثه پیش آمده برای این اثر تاریخی بررسی شد.

سرپرست سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی درباره نتایج این جلسه به خبرنگار مهر گفت: در جلسه مذکور، ضمن بیان گزارشی از آخرین وضعیت خانه ستارخان در مورد چگونگی حادثه پیش آمده برای بقایای این خانه نیز به شخص ریاست محترم سازمان توضیحاتی ارائه شد.

خداوردی کریمی نژاد افزود: آقای مشایی نیز ضمن درک ضرورت اقدامی فوری برای نجات خانه سردار ملی با اختصاص اعتباری بالغ بر300 میلیون تومان ، دستور تملک و احیای خانه ستارخان را صادر کردند.

وی خاطر نشان کرد: بنا به دستور ایشان برای تملک و نوسازی خانه سردار ملی در تبریز، مبلغ 150 میلیون تومان از اعتبار مذکور از محل اعتبارات ملی و 150 میلیون تومان دیگر نیز از محل اعتبارات استانی سازمان هزینه خواهد شد.

کریمی نژاد اظهار امیدواری کرد: با تخصیص اعتبار یاد شده ، تملک محدوده خانه ستارخان که هم اکنون در اختیار یک مالک خصوصی است هرچه سریعتر انجام پذیرفته و عملیات نوسازی عمارت نیز تا پایان سال آغاز شود.

سرپرست سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در ادامه تصریح کرد: برای تملک و نوسازی خانه ستارخان رقم 300 میلیون تومان کافی به نظر می رسد اما برای احیای کامل این عمارت و تجهیز کامل آن به اعتباری بیش از 500 میلیون تومان نیاز خواهد شد.

کریمی نژاد در ادامه گفت: خانه ستارخان با استفاده از اسناد و تصاویر موجود و نیز اظهار نظر خانواده و بازماندگان او طبق نمونه اصلی آن بازسازی خواهد شد.

عمارت ستارخان در وسعتی بالغ بر یکهزار متر مربع در دوران مشروطیت به عنوان ستاد فرماندهی انقلابیون و نیز مبارزات ضد استعماری ستارخان بر علیه استعمار روس به شمار می رفت.

پس از پیروزی انقلاب مشروطه در سال 1285 هجری قمری ستارخان و باقرخان به همراه نیروهای خود به تهران عزیمت کرده و پس از شهادت آنها این خانه از کانون توجهات خارج شد.

به دنبال کشته شدن سرداران مشروطه از آنجا که دولت استعماری روسیه از مبارزات ستارخان و باقرخان بر علیه نیروهای آنها خاطره خوبی نداشتند سه روز پس از عاشورای 1330 ه . ق با گلوله های توپ ، خانه این دو سردار بزرگ مشروطه را با خاک یکسان کردند.

در این حمله، نیروهای روسی بخش عمده ای از عمارت ستارخان را که شامل مرکز ستاد فرماندهی، محل استقرار نیروها، اسلحه خانه و ... می‌شد مورد هدف قرار داده اما به دلیل ترس از خشم مردم، قسمت اندرونی عمارت از تخریب مصون ماند.

خانه کنونی ستارخان بقایای همان عمارت معروف است که البته در طول سالیان گذشته دستخوش تغییرات بسیاری شده است.

کد خبر 558050

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha