به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی و امور رسانه حفاظت محیط زیست کردستان، معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در دیدار با فرماندار مریوان اظهار داشت: برنامه مدیریت جامع زیست بومی تالاب زریوار منجر به بهره مندی پایدار از پتانسیلهای گردشگری تالاب میشود و شیوههای رونق کسب و کار منطبق با اهداف این برنامه در منطقه، بدون آسیب به اکوسیستم مهم زریوار را به وجود میآورد.
مجتبی ذوالجودی از تخصیص اعتبار مورد نیاز برای اجرای برنامه زیست بومی تالاب زریوار و احیا و حفاظت از آن خبر داد.
وی افزود: برنامه مدیریت جامع زیست بومی تالاب بین المللی زریوار با هدف کاهش و بر طرف کردن چالشهای کنونی تالاب، ممانعت از تخریب و ورود آلایندهها به این تالاب تهیه شده و اجرای آن در دستور کار سازمان قرار دارد.
وی تصریح کرد: تالاب زریوار یکی از حساسترین تالابهای کشور برای سازمان حفاظت محیط زیست به شمار میرود و با کمک صندوق ملی محیط زیست و البته استفاده از تخصص و پای کار بودن تمامی مسئولان استانی ذیربط با هدف پایداری، صیانت و رونق بیشتر این تالاب بین المللی تلاش میکنیم.
در ادامه این دیدار سرپرست حفاظت محیط زیست کردستان اظهار کرد: تالاب بین المللی زریوار متعلق به شخص یا فرد و گروه خاصی نیست و این اکوسیستم طبیعی هویت فرهنگی و اجتماعی کشور به ویژه مردم مریوان و استان به شمار میآید و تمامی اقدامات این اداره در چارچوب قانون و مقررات برای حفاظت از تالاب برای نسلهای حاضر و آینده است.
اقبال حمیدی ادامه داد: حفاظت محیط زیست کردستان با تمام توان پای کار در راستای از بین بردن عوامل تهدید بوده و تقویت پتانسیلهای تالاب را در دستور کار قرار داده که در این میان مسئولیت پذیری مسئولان و مدیران مرتبط ضروری است.
وی افزود: مدیریت تالاب همانطور که مشخص است برعهده سازمان حفاظت محیط زیست است و میطلبد ارگانهای ذیربط هم طبق برنامههای مؤظفی مندرج در برنامه مدیریت جامع تالاب زریوار و تحت نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست، اقدامات اجرایی خود را انجام دهند.
فرماندار شهرستان مریوان نیز در این دیدار گفت: حمایت و حفاظت از محیط زیست یک وظیفه است و قطعاً مجموعه فرمانداری از هیچگونه حمایت و همکاری با حفاظت محیط زیست دریغ نخواهد کرد.
اسماعیل احمدی بیان کرد: متولیان تالاب باید حواشی را رها کرده و با اولویت بندی چالشها و مشکلات موجود در آن را حل کرده و در این راه باید از تبعیض و سلیقهای عمل کردن در مدریت تالاب خودداری شود و سعی شود با تعامل و استفاده از پتانسیلهای موجود با تمام توان از این موهبت الهی صیانت کرد.
وی با بیان اینکه بدون حضور جوامع محلی و مردمی نمیتوان از زریوار مراقبت کرد؛ تأکید کرد: این مهم زمانی رخ خواهد داد که خود جوامع محلی از کارکردهای تالاب متنفع شوند.
نظر شما