۲۱ شهریور ۱۴۰۱، ۱۷:۱۷

معاون استاندار اردبیل:

گسترش افعال دانش‌بنیان دخالت انسان‌ در طبیعت را به حداقل می‌رساند

گسترش افعال دانش‌بنیان دخالت انسان‌ در طبیعت را به حداقل می‌رساند

اردبیل- معاون امور عمرانی استاندار اردبیل گفت: باید با دانش‌بنیان کردن فعالیت‌ها، دخالت انسان‌ها در طبیعت را کم کنیم و دانشگاه‌ها باید در این راستا با ارائه پایان‌نامه‌ها نقش‌آفرین باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید کمال‌الدین میرجعفریان عصر دوشنبه در دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند که با هدف انتقال تجربیات و تبادل نظر کارشناسان و متخصصان در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: سرنوشت سرزمین‌هایی که بی‌توجه به پایان یافتن منابع طبیعی به ویژه آب نسبت به مصرف بی‌رویه مبادرت کردند، غم‌انگیز است.

وی با اشاره به اینکه نتیجه این بی‌توجهی بشر به منابع طبیعی و نعمت‌های خدادادی در ابعاد مختلف مشاهده می‌شود، تصریح کرد: نظام اخلاقی مبتنی بر انسان‌محوری با نفی اعتقادات مذهبی و رویکرد ماورای طبیعی به عالم و جهان هستی، طبیعت را تحت حاکمیت مطلق انسان قرار داده است.

معاون امور عمرانی استاندار اردبیل گفت: شتاب گرفتن رشد اقتصادی کشورها در عصر حاضر سبب ظهور و گسترش تدریجی بحران‌های زیست محیطی در جهان شده که در برخی مواقع انسان‌ها را با مشکلات جدی در نحوه زیستن روبه‌رو کرده است.

میرجعفریان افزود: وضعیت ناگوار دریاچه ارومیه، تداوم بیابان‌زایی و فرونشست زمین در برخی مناطق ضرورت تعریف برنامه‌های اثربخش را ایجاب می‌کند و خوشبختانه سند سازگاری با شرایط کم آبی و الگوی کشت در استان اردبیل تدوین شده است.

وی با بیان اینکه این سند در سال ۹۸ در کشور در دستور کار قرار گرفته و سال گذشته در استان تدوین شد، خاطرنشان کرد: این سند در واقع نقشه راه مدیریت صحیح منابع آب و حفاظت از منابع آب و محیط زیست است.

میرجعفریان در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود سیاست‌گذاری‌ها در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست از دل این‌گونه کنفرانس‌ها به دست آید و تلفیقی از علم و عمل برای مدیریت پسماند در کشور و استان اردبیل را از این کنفرانس به دست بیاوریم.

وی اضافه کرد: سیاست‌گذاری‌ها و انسان‌ها دو مؤلفه مهم مدیریت پسماند هستند و پایبندی انسان‌ها به مصوبات، برنامه‌ها و سیاست‌ها بی‌شک در تحقق هدف‌ها مؤثر خواهد بود.

میرجعفریان تدوین نسخه علاج‌بخشی برای منابع طبیعی و محیط زیست را مستلزم شناسایی آسیب‌ها اعلام کرد و ادامه داد: مشکلاتی نظیر در حال تبدیل بودن مناطقی از استان اردبیل به بیایان و ضرورت در خانه ماندن در برخی کلانشهرها نظیر تهران و اصفهان به خاطر آلایندگی هوا در برخی ایام ناشی از پایبند نبودن انسان‌ها به سلامت محیط زیست است.

وی با اشاره به خطرات مصرف بی‌رویه منابع آب در استان و احتمال فرونشست دشت و شکل‌گیری گرد و غبار در این مناطق بیان کرد: نتیجه عدم رعایت مصرف بهینه آب را در منطقه آق‌بلاغ شاهد هستیم که با وزش کوچک‌ترین باد طوفان گرد و غبار در منطقه رخ می‌دهد که نتیجه برداشت ۳۵۰ لیتر بر ثانیه آب در این منطقه سبب افت سطح آب‌های زیرزمینی، کاهش رطوبت سطحی خاک و تخریب محیط زیست می‌شود.

معاون امور عمرانی استاندار اردبیل گفت: باید با دانش‌بنیان کردن فعالیت‌ها، دخالت انسان‌ها در طبیعت را کم کنیم و باید دانشگاه‌ها در این راستا با ارائه رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها بیش از گذشته نقش‌آفرین باشند.

کد خبر 5588261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha