به گزارش خبرنگار مهر، دردومین رویداد سراسری ایران و گردشگری خوراک در سده نو که روز یکشنبه در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش، گفت: ما رویکرد اقتصادی به گردشگری داریم که آن را صنعت میدانیم و رویکردی که آن را فعالیت و رویداد فرهنگی میدانیم از نظر ما باید رویکرد فرهنگی را ببینیم چون ما به ازای اقتصادی هم دارد بنابراین گردشگری محرک تمام هنرهاست.
وی افزود: بیش از سه هزار نوع نان داریم. ما وقتی به جاذبهها نگاه میکنیم میبینیم جاذبهای مثل خوراک در رأس قرار دارد. چون متنوع و پر مخاطب است. من به دلیل علاقهای که دارم می بینم که کارهای خوبی در این حوزه انجام میشود. در حوزه آموزش و پرورش واقعیتها و انگارههایی وجود دارد. واقعیت این است که افراد زیادی را از تولد تا پایان کودکی در نظام آموزش و پرورش داریم که حدود ۲۴ میلیون نفر میشود. این جمعیت بسیار مهم است چون نزدیک به ۳۰ درصد از جامعه را شامل میشود. بیش از ۱۰۵ هنرستان گردشگری داریم که در حال گسترش است حدود ۳۵۰ اردوگاه داریم که برخی از آنها مانند اردوگاه باهنر ۳۵۰ هکتار است. کودکان تعیین کننده مصرف خانوار بلامنازع هستند. باید این جامعه را خوب بشناسید چون خانوادهها مصرف خود را با کودکشان هماهنگ میکنند.
نوری با بیان اینکه چرا ما ۸ میلیون کودک داریم ولی برای آنها به اندازه انگشتان دست راهنمای گردشگری نداریم؟ اظهار داشت: ما سند تحول بنیادی را داریم در این سند راهکار ۵ _ ۵ وجود دارد که میگوید باید ۱۰ تا ۲۰ درصد ساعات درسی باید خارج از کلاس درس باشد. اینها را اگر حساب کنید در تعداد دانش آموزان عدد نجومی به دست میآید پس باید در همه بخشها بستههایی را برای این موضوع تدوین کنیم. در تأسیسات گردشگری جایی برای خلاقیت کودک وجود ندارد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در پژوهشهای گردشگری آمده که گردشگری برای کودکان اعجاب انگیز است. در هر موقعیتی باید از ظرفیت کودکان استفاده کرد. باید در هواپیما مهماندار به کودک یاد بدهد که هواپیما چیست غذایی که داده میشود چه هست نه اینکه یک اسباب بازی به او بدهیم و بگوییم برو کنار. نوری بیان کرد: آماده هستیم که برای هتلها هنرستان ایجاد کنیم هنرستانهای در جوار صنعت جزو سیاستهای ماست اکنون نیز برای برخی وزارتخانهها این هنرستانها ایجاد شده است. بدانید که اگر دانش آموزان را به کار بگیرید خلاقیت را در این حوزه خواهید دید.
نظر شما