به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از کاتولیک ورلد نیوز، رهبر کاتولیکهای جهان گفت: سکولاریسم به واسطه انکار وجود قوانین طبیعی، بنیادهای اولیه جامعه دموکراتیک را از بین می برد. انکار قوانین طبیعی به ایجاد بحرانی برای بشریت منتهی شده است، رهبران دینی در پاسخ به این بحران باید مؤمنان و سایر ادیان را برای بازپس گیری سنت اخلاقی مشترک بسیج کنند.
کمیسیون بین المللی الهیات هفته گذشته به منظور بررسی سندی درباره قوانین طبیعی در رم تشکیل جلسه داد و پاپ نیز در این دیدار بر اهمیت موضوع بحث این کمیسیون تأکید کرد .
بندیکت شانزدهم گفت: قوانین طبیعی روشن می کند که ماهیت اخلاقی دین با وجدان انسان فاصله ندارد بلکه این ماهیت اخلاقی هنجاری است که در طبیعت وجودی هر انسانی نهفته است.
پاپ تصریح کرد: قوانین طبیعی به دین ارتباطی ندارند بلکه این قوانین استدلال اخلاقی هستند که در منطق تمام موجودات وجود داشته و می توانند بنیادهای گفتگو در جامعه مدنی را شکل دهند و جامعه نیز می تواند درباره پرسشهای بنیادین اخلاقی به اتفاق آراء دست یابد.
رهبر کاتولیکهای جهان یادآور شد: مشکل پیش روی دموکراسیهای معاصر شکلی از نسبی گرایی اخلاقی است و بر این باور نادرست شکل گرفته که نسبی گرایی تضمین کننده تساهل و احترام دوجانبه است.
بندیکت گفت: در حقیقت نسبی گرایی موجب شکل گیری بحران عمیقی در جامعه است که حتی ارزشهای بنیادین آن را چون کرامت و زندگی انسانی، نهاد خانواده و تساهل، نظم اجتماعی و حقوق بنیادین بشر را به خطر می اندازد.
نظر شما