۱۵ مهر ۱۳۸۶، ۱۳:۲۳

سخنگوی وزارت خارجه (کامل):

از نظر ما شرکت بنتون مشکلی ندارد / سولانا با لاریجانی دیدار می‌کند

از نظر ما شرکت بنتون مشکلی ندارد / سولانا با لاریجانی دیدار می‌کند

سید محمد علی حسینی با بیان اینکه چندین سال از فعالیت شرکت بنتون در کشورمان می گذرد، جوسازی های انجام شده درباره این مسئله را بی اساس دانست و گفت: نام این شرکت در لیست شرکت های خاص که در اختیار وزارت خارجه است موجود نیست.

رؤسای جمهور 5 کشور 24 مهرماه در تهران

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت خارجه پیش از ظهر امروز در نشست هفتگی خود باخبرنگاران داخلی و خارجی با بیان اینکه دومین اجلاس روسای جمهور کشورهای ساحلی دریایی خزر 24 مهر ماه در تهران برگزار می شود اظهار داشت: این اجلاس با حضور روسای جمهور و وزرای خارجه 5 کشور ساحلی دریای خزر در تهران برگزار خواهد شد.

وی افزود: در این اجلاس موضوعات متنوعی از جمله مسائل مربوط به دریای خزر و رژیم حقوقی این دریا  و علاوه بر مهمترین مسائل منطقه و بین المللی و سایر مباحث مورد علاقه 5 کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

حسینی با بیان اینکه اولین نشست سران کشورهای حاشیه دریای خزر در سال 81 در عشق آباد برگزار شده بود خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود اعلامیه نهایی این اجلاس به امضای سرانه 5 کشور برسد.

نتایج ملموس پیش از سفر پوتین به تهران

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوالی در باره نتایج مذاکرات کمیته های فنی ایران و روسیه پیرامون نتیجه نهایی نیروگاه بوشهر گفت: این گروهها همچنان مذاکرات فنی را در دستور کار داشته و این مذاکرات را ا دامه خواهند داد.

وی ادامه داد: در چارچوب همین مذاکرات طرف ایرانی در تلاش است تا قبل از سفر پوتین به ایران نتایج ملموس و مشخصی از این مذاکرات به دست بیاید.

وزیر خارجه ترکیه به تهران می آید

حسینی ضمن تایید اخبار منتشر شده درباره سفر وزیر خارجه ترکیه به کشورمان افزود: وزیر خارجه ترکیه در تاریخ 29 مهر ماه به تهران سفر می کند و در این سفر مباحث مرتبط با روابط دو جانبه و مسائل مورد علاقه دو طرف مورد گفت و گو قرار خواهد گرفت.

متکی به استانبول می رود

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اجلاس همسایگان عراق که قرار است در آینده نزدیک در استانبول برگزار شود نیز گفت: این اجلاس در سطح وزرای خارجه کشورهای همسایه عراق برگزار می شود که از جمهوری اسلامی ایران نیز منوچهر متکی در آن شرکت خواهد کرد.

تحولات روابط تهران - قاهره

وی درباره آخرین تحولات روابط تهران - قاهره افزود: مذاکره با مصر در سطوح مختلف برگزار شده البته الان برای دور بعدی مذاکرات تاریخ دقیقی تعیین نشده ، که در صورت ادامه مذاکرات جزئیات مربوط به دوره بعدی آن نیز مشخص می شود.

شرکت بنتون مشکلی ندارد

حسینی در واکنش به انتشار برخی اخبار درباره شرکت بنتون اظهار داشت: شرکت مذکور در فهرستی که شرکتهای خاص در اختیار وزارت خارجه قرار دارد موجود نیست.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: تلاشهای بسیاری از سوی سفارت های ایران برای جذب ایرانیان خارج و جلب سرمایه گذاری شرکتهای خارجی در کشور انجام می شود و طبعا کسانی که قرار است در ایران سرمایه گذاری کنند پس از طی روال خاص به این کار اقدام خواهند کرد.

وی ادامه داد: شرکت مذکور چند سالی است که در ایران مشغول به فعالیت بوده و همان طور که ذکر شد در لیست شرکتهای خاص وزارت خارجه قرار ندارد واگر کسانی اطلاعات دقیق تر در این خصوص دارند در اختیار ما بگذارند.

تلاش های بی نتیجه 1+5

حسینی با اشاره به بی نتیجه ماندن تلاش چند کشور برای اعمال تحریم های خارج از چارچوب سازمان ملل علیه کشورمان اظهار داشت: جلسه گروه کشورهای موسوم به 1+5  نیز در این خصوص به نتیجه خاصی دست نیافت و قرار است فرصتی که ایران در همکاری با آژانس ایجاد کرده تا دو ماه آینده جهت تداوم این همکاری ها ادامه داشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه درادامه در پاسخ به سئوالی مبنی براینکه واکنش ایران به اقدام احتمالی آژانس بین المللی انرژی اتمی در صدور گزارش دو پهلو در باره فعالیتهای هسته ای ایران، افزود: ما در همان چارچوب و مودالیته ای که با آژانس به توافق رسیده ایم همکاری های خود را با او ادامه خواهیم داد.

وی افزود: همان طور که مشاهده کردید در گزارش مدیر کل نکات مثبت بسیاری وجود داشت که همکاری ایران با این نهاد بین المللی را مورد تاکید قرار می داد؛ امیدواریم این روند ادامه یابد و تلاشهایی که برای مخدوش ساختن این فضا شکل می گیرد بی نتیجه باقی بماند.

مذاکره با آمریکا؟

حسینی درباره اعلام آمادگی جرج بوش رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره با ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران قبلا هم اعلام کرده بود که آماده است با کشورهای 1+5 در شرایطی برابر و عادلانه مبتنی بر حقوق دو جانبه و بدون پیش شرط مذاکره کند.

سخنگوی وزارت خارجه خاطر نشان کرد: آنچه در اظهارات آقای بوش مطرح شد نسبت به گذشته صراحت بیشتری داشت ولی موضع جدیدی نبود و مسئله مذاکره پس از تعلیق غنی سازی نکته ای بود که پیش از این هم از زبان مسئولان آمریکایی شنیده بودیم و پاسخ آن هم اعلام شده بود.

اتهامات پترائوس جدید نیست

حسینی مواضع اخیر فرمانده نیروهای نظامی آمریکایی درعراق که ضمن تکرار اتهامات گذشته مقامات این کشور علیه ایران مدعی عضویت سفیر کشورمان در بغداد در سپاه قدس شده بود را جدید ندانست و گفت: این اظهارات ادامه ادعاهای گذشته مقامات آمریکایی و خالی از صحت است .

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به رد مکرر ادعاهای مقامات آمریکایی علیه ایران تصریح کرد: بارها گفته ایم که در کنار اعلام این نکته که تعداد زیادی از اعضای سپاه قدس در عراق توسط آمریکاییها دستگیر شده اند نام چند تن از این افراد را در اختیارما قرار دهند یا به صورت اشکارا اعلام نمایند.

سولانا با لاریجانی دیدار می کند

وی همچنین با بیان اینکه دیدار خاویر سولانا با علی لاریجانی انجام خواهد شد ، افزود: زمان این دیدار هنوز مشخص نیست ولی در آن پیرامون مسائل مورد توجه دو طرف گفتگو خواهد شد.

حسینی تصریح کرد: همانگونه که قبلا اعلام شده تعلیق بحثی قدیمی است و ما همواره تاکید کرده ایم که در مذاکرات باید طرح ها و ابتکارات جدیدی که متضمن حقوق جمهوری اسلامی ایران باشد مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گیرد.

دور بعد مذاکره با آژانس: 17 مهرماه

سخنگوی وزارت خارجه در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری جلسات مشترک ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی پیرامون مسئله پی 1 و پی 2 در تاریخ سه شنبه 17 مهرماه خبر داد و افزود: این گفت و گو ها با سفر هیئت آژانس به تهران آغاز خواهد شد.

ابراز تاسف از مواضع پاریس

وی ضمن ابراز تاسف از رویکرد جدید سیاسی دولت فرانسه علیه کشورمان مواضع ضد ایرانی مقامات این کشور را غیر منطقی و غیر واقعه بینانه توصیف کرد و گفت: علی رغم اصلاحاتی که برخی مقامات فرانسوی در سخنان خود اعمال کرده اند همچنان شاهد روند پیشین هستیم .

حسینی با تاکید بر بی حاصل بودن تلاشهای  سیاسی برخی مسئولان فرانسه در جهت وارد آوردن فشار به ایران افزود: علی رغم مواضعی که اعلام می شود ما هیچ کاهشی را در فعالتیهای شرکتهای فرانسوی مرتبط با ایران مشاهده نکرده ایم بلکه شاهد ابراز علاقه آنها نسبت به گسترش همکاری با کشور ما بوده ایم.

سخنگوی وزارت خارجه  تصریح کرد: درباره مسائل هسته ای هم همواره توصیه کرده ایم که رویکردهای افراطی و غیر منطقی تاکنون هیچ اثر و نتیجه ای در بر نداشته و ادامه رویکرد های فرانسه در این خصوص به جایگاه سنتی این کشور در منطقه آسیب خواهد زد.

برخورد عادلانه با رسانه های آمریکایی

وی در واکنش به سخن یکی از خبرنگاران که با اشاره به رویکرد رسانه های آمریکایی علیه دکتر احمدی نژاد در جریان سفر به نیویورک خواستار برخورد عادلانه با رسانه های آمریکایی درایران شده بود ، گفت:  حضور رسانه های خارجی از مناطق مختلف دنیا برای انعکاس پیشرفتهای مختلف کشور برای مهم است اما در عین حال رفتارهای غیر قانونی رسانه های غربی قابل پیگیری می باشد.

واکنش به موضع ابومازن

حسینی همچنین در واکنش به موضع اخیر رئیس تشکیلات خود گردان فلسطین مبنی بر آمادگی برای تفاهم با ایران گفت: ما درارتباط با طرفهای  فلسطینی هیچ مشکلی نداشته ایم و همواره از مسئولان گروههای مختلف فلسطینی برای سفر به تهران دعوت کرده و ملاقاتهایی را با آنها داشته ایم

سرنوشت مناقصه های هسته ای

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر، درباره سرنوشت مناقصه هایی که پیش از این از سوی کشورمان برای مشارکت شرکتهای خارجی در فعالیتهای هسته ای ایران اعلام شده بود اظهار داشت: این مناقصه ها که خطاب به طرف های خصوصی و دولتهای مختلف بود همچنان به قوت خود باقی است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران هنوزهم بر دعوت خود در این خصوص اصرار دارد و بررسی مسائل فنی درباره این مسئله بر عهده سازمان انرژی اتمی است.

حسینی سئوال دیگر خبرنگار مهر درباره سرنوشت نیروگاه هسته ای 360 مگاواتی که قرار بود با فن آوری بومی در کشورمان ساخته شود را نیز به سازمان انرژی اتمی واگذار کرد.

استقبال از دولت جدید ژاپن

حسینی ضمن استقبال از رویکرد آمدن کابینه جدید در ژاپن ابراز امیدواری کرد مناسبات ایران با این کشور ارتقا بیشتری  یابد.

درباره فرهادی، اتفاق جدیدی رخ نداده است

سخنگوی وزارت خارجه درباره آخرین تحولات مربوط به دستگیری دکتر فرهادی از سوی نیروهای آمریکای در عراق گفت: اتفاق جدیدی هنوز رخ نداده است و البته آقای طالبانی پیگیریهای را برای این موضوع و مسئله دیپلمات های ربوده شده ایرانی در اربیل انجام داده اند.

وی ضمن تاکید بر لزوم گسترش اقدامات جهت آزاد سازی اتباع ایرانی که توسط نیروهای آمریکایی در عراق بازداشت یا ربوده شده اند از کانال های مختلف اظهار داشت: متاسفانه این مسئله با کارشکنی های مختلف طرف آمریکایی مواجه شده و امیدواریم سازمانهای بین المللی و شورای امنیت با عنایت به لزوم رعایت حقوق بشر آمریکا را به آزادی سریعتر این افراد وادار نماید.

بازگشایی مرزهای غربی

حسینی درباره بازگشایی مرزهای غربی کشورمان که مدتی قبل به دلایل امنیتی و مبارزه با گروههای تروریستی مسدود شده بود نیز افزود: همانطور که پیش از این نیز اعلام شده بود برای مقابله با فعالیتهای گروههای تروریستی و جلوگیری از قاچاق سلاح و یا تردد برخی عوامل آنها ضرورت داشت در راستای تقویت مرزها تدابیری اندیشیده شود.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: در چارچوب مذکور هیئتی از اقلیم کردستان به تهران سفر کرده و مذاکراتی را انجام داده اند  که پس از مذاکراتی که انجام شد قرار بر آن شد تا مرزها فعلا بازگشایی می شود تا این مذاکرات در آینده نیز ادامه یابند.

نامه متکی برای سران اروپا

وی در  توضیح موضع اخیر وزیر خارجه کشورمان مبنی بر ارسال نامه ای برای سران کشورهای اروپایی در واکنش به نامه اخیر برنارکوشنر به این مقامات گفت: قرار است تمام ابعادی که تاکنون از جانب طرف فرانسوی و برخی کشورهای اروپایی مطرح شده در این نامه مد نظر قرار گیرد و پس از تنظیم نهایی برای مسئولان اروپایی ارسال شود.

از موضع عربستان تعجب کردیم

حسینی در پاسخ به سئوالی درباره تغییر لحن برخی مقامات کشورهای منطقه علیه ایران از جمله عربستان سعودی  اظهار داشت: برخی از این مواضع که در مصاحبه با رسانه های آمریکایی مطرح شد با مواضع رسمی این کشورها که اعلام می شد تفاوت هایی داشت ولی ما همواره تاکید کرده ایم که مواضع ما پیرامون مسئله عراق و بحث هسته ای کاملا شفاف و ملموس است.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به سوابق درخشان ایران در جریان 8 سال دفاع مقدس افزود: رفتار ایران در آن سالها رویکرد ما را کاملا روشن ساخته و دولت و ملت عراق موضع ایران را درباره استفاده از سلاحهای کشتار جمعی به خوبی می داند.

وی ضمن ابراز تعجب از مواضع وزیر خارجه عربستان هم گفت: این مواضع نه بر موضع پیشین مسئولان سعودی منطبق بود و نه با مناسبات خوب دو کشور ارتباطی داشت اما گویا نسبت به یکی از مواضع ما سو برداشت شده بود که ا لبته این مسئله بر طرف شد.

مشکل عراق، دخالت اشغالگران است

حسینی در واکنش به اظهارات اخیر موفق الربیعی مبنی بر گسترش نفوذ ایران در عراق گفت: مسئولان عراقی نسبت به سیاستهای دولت ما کاملا آگاهند و مواضع آنها نیز همواره حمایت از جمهوری اسلامی ایران بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: آنچه امروز عراقی ها بیش از هر زمان به آن  احتیاج دارند حمایت کشورهای همسایه و منطقه از فرآیند سیاسی کشورشان است که بارها از سوی ایران مورد تاکید قرار گرفته است.

وی یاد آوری کرد: ما معقتدیم مشکل اصلی بی ثباتی در عراق دخالت نیروهای اشتغال در امور مختلف آن کشور است.

گام بعدی غرب: تحریم بانک ملی؟

حسینی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه موضع تهران در صورت تحریم بانک ملی ایران به عنوان اقدام خارج از چارچوب سازمان ملل متحد افزود: اظهار نظرهایی که در این باره شده این قبیل اقدامات  را به گزارش ماه نوامبر سولانا و البرادعی منوط کرده است.

کد خبر 564527

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha