به گزارش خبرنگار مهر، دکتر یونس پناهی امروز ۱۲ آذرماه در رویداد معرفی محصولات پیشرفته آموزش پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به فعالیتهای مؤثر شبیه سازی در حوزه پزشکی گفت: شبیه سازی میتواند به ترسیم مدل بیماریها کمک کند و به طور مثال نشان دهد یک بیمار تشنجی چه ویژگیهای دارد. این موضوع در تشریح بیماریهای نادر و کمیاب هم کمک میکند.
وی افزود: بیماران زیادی در اختیار حوزه آموزش پزشکی است و میتوانند با ثبت شواهد این بیماریها در تحقیقات مثمرثمر واقع شوند اما با توجه به ملاحظات اخلاقی استفاده از بیماران در آموزشهای پزشکی، شبیه سازها میتواند به آموزش پزشکی کمک کند و ملاحظات اخلاقی استفاده از بیمار واقعی را هم کاهش دهد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: کارآیی و تأثیرگذاری شبیه سازها در کاهش خطای پزشکی باید اجرایی شود و ما در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت آمادگی داریم در این زمینه مطالعاتی را انجام دهیم.
وی اضافه کرد: بسیاری از شبیه سازها را میتوان در ارزیابی داروها، تجهیزات پزشکی و تحقیقات سلامت بکاربرد. توسعه این قبیل فناوریها هم نیاز به پیشرفتهای حوزه فناوری پزشکی و هم مهندسی دارد و باید متخصصان این حوزه را بکار گرفت.
پناهی یادآور شد: شبیه سازها میتوانند در شناسایی بیماریهایی نوپدید بکارگرفته شوند. ممکن است مشابه کووید در دنیا تکرار شود و این شبیه سازها هستند که با بررسی وضعیت بیماریها میتوانند آنها را شناسایی کنند.
وی گفت: وزارت بهداشت در مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد) کمیته تحقیقات سلامت الکترونیک و هوش مصنوعی راه اندازی کرده است که میتوان از ابزار هوش مصنوعی برای حوزه شبیه سازها استفاده کرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به قرارداد سه جانبه میان معاونتهای تحقیقات و فناوری و آموزشی وزارت بهداشت با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: ما از توسعه حوزه شبیه سازها در قالب این قرارداد حمایت میکنیم.
وی گفت: در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت دنبال کاهش بار بیماریها، اصلاح رفتارهای آموزشی و پژوهشی و بهره وری آموزشی و پژوهشی است که در تمام این ها میتوان از شبیه سازی استفاده کرد.
نظر شما