۱۶ مهر ۱۳۸۶، ۱۱:۵۰

فایننشال تایمز:

ایران تحریمهای مالی را دور می زند

ایران تحریمهای مالی را دور می زند

یک روزنامه انگلیسی با اشاره به ناکارامدی فشارهای ظالمانه غرب برای منصرف کردن جمهوری اسلامی ایران از حقوق هسته ای مشروع خود تاکید کرد که ایران در حال پیدا کردن راه هایی برای دور زدن محدودیتهای مالی و مقابله با آن است.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه فایننشال تایمز نوشت : برخورد با برنامه هسته ای ایران و نفوذ آن در خاورمیانه ممکن است بزرگترین نگرانی در سیاست خارجی پیش روی قدرتهای جهان باشد، اما با عنایت به ترکیب اعتماد و غرور (ایرانی ها)، افزایش بهای نفت و نبود بحث محکم در سیاست خارجی، فشارهای بین المللی هنوز نتوانسته تهران را در وضعیت هشدار قرار دهد.

در ادامه این مطلب آمده است : وقتی که از ایرانی ها پرسیده شود که آیا نگران حملات نظامی هستند یا خیر؟ بسیاری از ایرانی ها آن را دست کم می گیرند. آنها می گویند که آمریکا در باتلاق عراق گرفتار شده و ایران قوی است. مقامهای ایرانی به یک لیست بلندبالا از دارایی های ایران برای مقابله با هر گونه حمله نظامی اشاره می کنند، از جمله توانایی ایران برای اقدامهای تلافی جویانه علیه آمریکا در عراق و افغانستان و درخواست از هم پیمانان آن در منطقه .

نویسنده تصریح می کند: هزینه تجارت با جهان خارج ( برای ایرانی ها) افزایش یافته، اما ایرانی ها در حال پیدا کردن راه هایی برای دور زدن محدودیتهای مالی هستند و این کار را به طور مثابل از طریق دوبی و واردات محصولات چین برای جایگزین کردن محصولات اروپایی انجام می دهند.

به گزارش مهر، این روزنامه به نقل از"اسدالله عسگر اولادی" رئیس اتاق تجارت ایران و چین نوشت :" بخش خصوصی نگران است، اما می توان کانالهای حمایتی را برای عبور از تحریمها پیدا کرد."

در ادامه این مطلب در اشاره به توانایی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با پیامدهای تحریمهای ظالمانه غرب علیه این کشور به سبب برنامه هسته ای صلح آمیز آن آمده است : قفسه های سوپر مارکت در تهران پر است و بقالیها هم میوه و سبزیجات تازه را به معرض فروش گذاشته اند که برخی از آنها وارد می شود.

دیپلماتهای غربی می گویند که چند ماه آینده می تواند در منازعه هسته ای ایران سرنوشت ساز باشد،زیرا قرار است گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در اواخر ماه نوامبر منتشر شود.

به ادعای نویسنده، اینکه فشار غرب از طریق مسیر دیپلماتیک افزایش یابد و یا این بحران به درگیری نظامی منجر شود، ممکن است به پیشرفت ایران در غنی سازی اورانیوم و همچنین حوادث در عراق و سیاست داخلی آمریکا بستگی داشته باشد. برخی دیپلماتها گمان می کنند که دولت بوش می خواهد پیش از ترک سمت ریاست جمهوری که کمتر از یک سال از دوره آن باقی مانده، برخورد قاطعانه ای با ایران داشته باشد.

کد خبر 565034

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha