پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۶ مهر ۱۳۸۶، ۱۲:۱۱

فایننشال تایمز :

روابط آمریکا و ترکیه در معرض خطر قرار دارد

روابط آمریکا و ترکیه در معرض خطر قرار دارد

برخی تحلیلگران با اشاره به قطعنامه ای در کنگره آمریکا درباره کشتار ارمنی ها پس از جنگ جهانی اول، خاطر نشان می کنند که روابط آنکارا و واشنگتن در معرض خطر قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "فایننشال تایمز" نوشت : دولت بوش هشدار داده که احتمالا روابط واشنگتن با آنکارا و همچنین نیروهای آمریکایی در عراق در معرض خطر قرار خواهد گرفت و علت آن، پیش نویس قطعنامه ای در کنگره آمریکا است که کشتار ارمنی ها را در بیش از 80 سال پیش یه عنوان یک نسل کشی توصیف می کند.

در ادامه این مطلب آمده است: این قطعنامه که قرار است روز چهارشنبه در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا مطرح شود؛ از حمایت اکثر نمایندگان برخوردار است و در زمانی مطرح می شود که روابط بین واشنگتن و آنکارا تحت فشار زیادی قرار دارد.

نویسنده می افزاید: ترکیه تلاشهایی را برای جلوگیری از تصویب این قطعنامه آغاز کرده و درباره پیامدهای جدی آن بر روابط دوجانبه هشدار داده است. " رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه روز جمعه با "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا تماس گرفت و هیئتی از نمایندگان پارلمان ترکیه برای مقابله با این قطعنامه، در واشنگتن به سر می برند.

هشت نفر از وزیران امور خارجه سابق آمریکا - از جمله کالین پاول، هنری کیسینجر و مادلین آلبرایت- در نامه ای به "نانسی پلوسی" رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار جلوگیری از دادن رای به این قطعنامه شدند. این در حالی است که 226 نفر از نمایندگان آمریکایی از آن حمایت می کنند.

به گزارش مهر، در پایان این مطلب به نقل از برخی تحلیلگران آمده است : ترکیه می تواند دسترسی آمریکا به پایگاه هوایی "اینسیرلیک" واقع در جنوب ترکیه را که آمریکا از آن برای کمک به نیروهای نظامی خود در خاورمیانه استفاده می کند، محدود کند.

ارمنستان ادعا کرده است که بیش از 1.5 میلیون تن از خانواده های این کشور در کشتارهای سازماندهی شده دوران حکومت عثمانی در جنگ جهانی اول به قتل رسیدند.

ترکیه نیز این ادعاها را به شدت رد و اعلام کرده است  که 300 هزار ارمنستانی و حداقل به همان تعداد تبعه ترک در درگیری های داخلی کشته شدند و این زمانی بود که ارمنستان برای استقلال خود از حکومت عثمانی، سلاح جمع آوری می کرد و از نیروهای روسیه که این کشور را اشغال می کردند، حمایت می کرد . 

کد خبر 565075

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha