به گزارش خبرنگار مهر، کتاب " پیام نیچه " در 6 فصل به رئوس مطالب فلسفه نیچه می پردازد که در این فصول به بحث نیچه در رابطه با منشاء هستی و رابطه هستی با صیرورت ، نظریه بازگشت جاویدان که از آرای مهم نیچه است، فلسفه حیات یا فلسفه زندگی ، نقادی ارزشها و نظریه نیچه در مورد نظام ارزشگذاری و نظام ارزشها در فرهنگ پرداخته شده است.
همچنین فصل دیگری از این کتاب به نام "خدا و انسان" به نظر نیچه در رابطه با اولوهیت و مسیحیت و تاریخچه آن اختصاص دارد که نیچه نظریه انتقادی اش را نسبت به مسیحیت مطرح می کند. در فصلی دیگر از این کتاب نیز به نیست انگاری و نهیلیسم از دیدگاه نیچه پرداخته شده است.
منوچهر صانعی در مورد اهمیت پرداختن به آرای نیچه گفت : نیچه در بین جامعه دانشگاهی و درس خوانده ما جایگاه ویژه ای دارد. کتاب "چنین گفت زرتشت" او با توجه به ارتباطی که با فرهنگ ایرانی یافته بسیار مورد توجه است.
وی افزود : اهمیت دیگر نیچه این است که وارث فلسفه آلمانی است و آنچه کانت و هگل در فلسفه آلمانی گفتند در آرای نیچه منعکس شده است. تفکر نیچه ماحصل و نتیجه فلسفه آلمانی است.سومین نکته در فلسفه نیچه این است که با یک نگرش انتقادی به مسائل فلسفی پرداخته است . انتقاد از دین ، صنعت و تکنولوژی ، هنر و فلسفه و به خصوص سنت و ارزشهای سنتی که از این جهت شاید جای این کتاب در ادبیات فلسفی ما تا کنون خالی بوده است.
نظر شما