۵ دی ۱۴۰۱، ۱۲:۵۶

عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور اعلام کرد؛

درآمد ۸۰۰ هزار میلیاردی دولت از مالیات قابل تحقق است

درآمد ۸۰۰ هزار میلیاردی دولت از مالیات قابل تحقق است

یزدی زاده با اشاره به برخی برآوردها از بودجه سال آتی مبنی بر پیش‌بینی درآمد ۸۰۰ هزار میلیارد تومان دولت از طریق مالیات تصریح کرد: وصول این میزان درآمد کار سخت و پیچیده‌ای نیست.

به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت برای تأمین منابع موردنیاز خود، افزایش پوشش اطلاعاتی و شناسایی الکترونیکی درآمدها است که طبق اظهارات وزارت اقتصاد سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی مهم‌ترین بستر اطلاعاتی و الکترونیکی سازمان امور مالیاتی برای شناسایی درآمدها خواهد بود.

بنا بر اعلام سازمان امور مالیاتی، سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی، پایه و بستری مهم برای شکل‌گیری و پیاده‌سازی قانون پایانه‌های فروشگاهی، قانون مالیات‌های مستقیم، اخذ مالیات بر مجموع درآمد و قانون مالیات بر ارزش‌افزوده است.

به گفته کارشناسان تا کنون در ۸ مرحله اجرای قانون مالیاتی بر ارزش‌افزوده ۷۰۰ هزار نفر مشمول این قانون شده‌اند؛ اما با اجرای کامل قانون پایانه‌های فروشگاهی این رقم به ۷ میلیون نفر خواهد رسید. ایجاد عدالت مالیاتی، کاهش شکاف طبقاتی، افزایش سهم مالیات و کاهش سهم نفت در بودجه، فراهم‌شدن زمینه‌ها برای کنترل پایدار نرخ تورم و تک‌رقمی کردن آن از مهم‌ترین آثار اجرای این سیاست‌هاست.

نقش ممیزها ضابطه‌مند خواهد شد

از همین رو، یکی از مهم‌ترین مزایای پیاده‌سازی سامانه مؤدیان و اصلاح نظام مالیاتی، حداقلی شدن ارتباط مؤدی و ممیزان مالیاتی است که در پی ایجاد شفافیت و تقاطع‌گیری اطلاعات جمع‌آوری شده رخ می‌دهد.

در همین خصوص، محمدرضا یزدی‌زاده عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مهر با بیان اینکه حذف ممیز در نظام مالیاتی کشور به صورت کلی امکان‌پذیر نیست، گفت: مالیات یک امر قضاوتی است و قضاوت هم با کمک انسان صورت می‌گیرد؛ اما با ضابطه‌مند کردن نقش ممیزها در سیستم مالیاتی، می‌توان امکان اعمال سلیقه شخصی در تشخیص مالیات را به حداقل رساند.

وی در خصوص مزایای راه‌اندازی سامانه مؤدیان در ساماندهی نظام مالیاتی گفت: نقش ممیزها از طریق افزایش اطلاعات ورودی به سامانه مالیاتی و همچنین تشریح وظایف ممیز در برخورد با سناریوهای مختلف ضابطه‌مند خواهد شد. حال این اقدام چه از طریق سامانه مؤدیان چه سایر سیستم‌ها انجام شود در کاهش نقش ممیز تأثیرگذار خواهد بود.

درآمد ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی به راحتی قابل وصول است

یزدی‌زاده با اشاره به برخی برآوردها از بودجه سال آتی مبنی بر پیش‌بینی درآمد ۸۰۰ هزار میلیارد تومان دولت از طریق مالیات تصریح کرد: وصول این میزان درآمد کار سخت و پیچیده‌ای نیست، البته شرط تحقق آن استفاده سیستم مالیاتی کشور از روش‌های نوین و ظرفیت مالیات علی‌الحساب در اجرای ماده ۱۶۳ قانون مالیات‌های مستقیم است.

وی در همین رابطه ادامه داد: درصورتی‌که سیستم‌های بانکی کشور بتواند با کنترل‌کردن و ثبت نقل‌وانتقال شبه پول‌هایی نظیر طلا و ارز، نقش اقتصاد زیرزمینی را کاهش دهد؛ تأمین رقم ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی و حتی بالاتر از آن در سیستم مالیاتی قابل وصول است.

اراده دولت، مهم‌ترین زیرساخت اجرای مالیات بر عایدی سرمایه

یزدی‌زاده با بیان اینکه بدون اجرای مالیات بر عایدی سرمایه هیچ‌کدام از اهداف اقتصادی کشور محقق نخواهد شد، تشریح کرد: از جمله این اهداف می‌توان هدایت سرمایه‌ها به بخش‌های مولد، کاهش شکاف طبقاتی و کاهش سهم اقتصاد زیرزمینی را برشمارد که بدون اجرای مالیات بر عایدی سرمایه، محقق‌شدن آن‌ها غیرممکن است.

این اقتصاددان با اشاره به اینکه مهم‌ترین زیرساخت برای اجرای مالیات بر عایدی سرمایه، اراده دولت در انجام آن است، گفت: این مسئله به جز در بخش طلا و ارز به زیرساخت پیچیده‌ای نیاز ندارد.

وی در انتها در خصوص زیرساخت لازم برای اجرای مالیات بر عایدی سرمایه در حوزه طلا و ارز، افزود: به‌منظور تقویت پول ملی، حذف‌شدن امتیاز نقل‌وانتقال بدون ثبت طلا و ارز برای اقتصاد کشور ضروری است که زیرساخت اجرای آن در صورت اراده دولت وجود دارد.

کد خبر 5665641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۰۰:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۱
      6 0
      برای افزایش درآمدهای مالیاتی دولت و رفع کسری بودجه از این طریق نیاز است شاخص فضای کسب و کار بهبود یابد و سرمایه گذاری در زنجیره های ارزش افزوده صنایع پایین دستی نفت، گاز و معادن افزایش یابد، زنجیره های ارزش افزوده تکمیل و رشد اقتصادی و توسعه صادرات داشته باشیم، رشد اقتصادی در درآمد مالیاتی موثر است
    • علی IR ۰۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۱
      6 0
      دولت باید بودجه عمرانی مناسب داشته باشد تا در کنار ایجاد اشتغال برای مردم به تکمیل پروژه های نیمه تمام و توسعه زیرساخت های کشور کمک کند تا ظرفیت های جدید در اقتصاد برای سرمایه گذاری بخش خصوصی و رشد اقتصادی مهیا شود آنوقت درآمد مالیاتی دولت هم با جهش تولید و سرمایه گذاری بخش خصوصی افزایش میابد
    • علی IR ۰۰:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۱
      4 0
      احیای واحدهای تولیدی راکد و تعطیل شده در مهار تورم و همچنین در افزایش درآمد های مالیاتی دولت تاثیر گذار است، کلا باید رشد اقتصادی تقویت شود تا درآمد های مالیاتی دولت ارتقا یابد، دولت از طریق تخصیص بودجه عمرانی مناسب می تواند محرک رشد اقتصادی باشد، معافیت های مالیاتی را هم ساماندهی کنید
    • دانشجو IR ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۹
      0 0
      بله ، پیشنهادات شون کاملا درسته ، باید مثل تمامی کشور ها حساب بانکی مخصوص ارز و سکه و طلا ساخته بشه که موجب ثبات نرخ ارز و رشد فزاینده تولید خواهد شد . همچنین با وضع مالیات بر انتقال ارز و طلا و سکه و جریمه انتقال بدون ثبت و سند برای ارز و طلا و سکه و مسکن و خودرو مشکل کسری بودجه دولت هم حل خواهد شد